Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and Engineering

RUG Aart Bosman Award voor Thomas Hoeksema

01 juli 2016
Thomas Hoeksema ontvangt zijn award (bron: Taatgen-Fotografie)
Thomas Hoeksema ontvangt zijn award (bron: Taatgen-Fotografie)

Op de zomerceremonie van de universiteit op 1 juli jl is Thomas Hoeksema, student Computing Science, uitgeroepen tot winnaar van de RUG Aart Bosman Student Excellence award. Op de jaarlijkse zomerceremonie worden talentvolle studenten en onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in het zonnetje gezet. Tevens worden dan de winnaars van de GUF-100 prijzen en de Gratamaprijs, en de internationale RUG-alumni-ambassadeurs voor het komende jaar bekend gemaakt.

Voor beste student aan de RUG

De Aart Bosman Student Excellence Award is in 2009 voor het eerst uitgereikt, ter ere van de oprichting van het University of Groningen Honours College. De winnaar wordt gekozen uit de winnaars van de GUF-100. Het zijn met name studenten die zich naast hun briljante studieresultaten weten te onderscheiden door het ondernemen van maatschappelijke nevenactiviteiten.

Thomas Hoeksema rondde zijn bachelor in Computing Science cum laude af. Momenteel volgt hij de Master in Computing Science, met een gemiddeld cijfer van 9.5, en de Masters Honours College in High Tech Systems and Materials. Hij is altijd op zoek naar uitdagingen naast zijn studie. Zo werkt hij inmiddels als software ontwikkelaar voor een game company en is hij onderdeel van een ontwikkelingsteam om aardbevingen in de provincie Groningen te registreren. Daarnaast begeleidt hij als onderwijsassistent studenten tijdens Computing Science vakken.

Alle winnaars GUF-100 prijzen 2016

De GUF-100 prijzen voor excellerende studenten werden in 1993 voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Groninger Universiteitsfonds (GUF). Aan elke GUF-100 prijs is een bedrag van €2500,- verbonden.

De winnaars van de GUF-100 prijzen 2016 zijn: Roselinde van der Wiel (Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen), Annelot de Rechteren van Hemert (Faculteit der Letteren), Timothy Cnossen (Faculteit Wijsbegeerte), Thomas Hoeksema (Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen), Stijn Broekema (Faculteit Economie en Bedrijfskunde), Luzia Heu (Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen), Welmoed Wagenaar (Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen), Maarten Knol (Faculteit der Rechtsgeleerdheid), Danique van Vliet (Faculteit Medische Wetenschappen).

Laatst gewijzigd:01 februari 2017 01:27
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...