Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuwsAgenda

Groningse Nacht van de Filosofie

Wanneer:do 26-04-2012 20:00 - 02:00
Waar:ForumImages, Hereplein 72

Een gevarieerd keuzeprogramma in drie zalen met aanstekelijk enthousiaste vakfilosofen die de laatste ontwikkelingen niet alleen volgen, maar ook vormen.

Nacht van de Filosofie Groningen 2012
Ziel, Verlangen, Tijd, Liefde, Moord en Recht

Lodi Nauta interviewt Bert Keizer, die het essay voor de Maand van de Filosofie 2012 schreef, getiteld: Waar blijft de ziel?

Coen Simon spreekt n.a.v. zijn nieuwste boek over het filosofische Verlangen.

Jan-Willem Romeijn en Marli Huijer spreken over de Tijd.

Ethici Martin van Hees en Frank Hindriks vragen zich af wat echte liefde is. Via een ethisch experiment hopen ze erachter te komen.

Ton Derksen zal er zijn. Hij ontrafelde met behulp van filosofisch gereedschap de zaak Lucia de B. die valselijk beschuldigd werd van meervoudige moord en doet aanbevelingen om dit soort gerechtelijke misstappen te voorkomen. Hans Harbers gaat met hem in debat omdat hij vindt dat filosofen juist uit de rechtszaal moeten blijven.

Mad Men, Breaking Bad, Dexter en Boer zoekt Vrouw

René Boomkens bespreekt de tv-serie Mad Men. Ook Katherine Gardiner (Breaking Bad), Peter Timmerman (Dexter) en Eva-Anne le Coultre (Boer zoekt vrouw) laten hun filosofische licht schijnen over hedendaagse televisie.

Drogredenen, mediums, de filosofa, een preek en de snelweg

Barteld Kooi ontrafelt samen met Bart Verheij hedendaagse drogredenen.

Hans Dooremalen leert u de trucs van mediums als Char.

Kampt u met zijnsvragen? Ziet u het niet meer zitten? Neem plaats op de ‘filosofa’ en Eite Veening, filosoof en consulent, demonstreert zijn heilzame werk.

Wouter Slob is dominee en filosoof: de ideale man voor een vurige preek over de ziel

Bram Esser filosofeert over de snelweg.

Volledig programma

Programma-overzicht als blokkenschema

Volg het programma van zaal 2 via de livestream!

Meer info

De Groningse Nacht van de Filosofie 2012 wordt georganiseerd door de Faculteit Wijsbegeerte ism Groninger Forum en Studium Generale Groningen.