Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuwsNieuwsarchief

Keuzegids 2011: Wijsbegeerte Groningen 2x op nummer 1! (update)

21 december 2010

De Keuzegids Universiteiten 2011 is half december 2010 verschenen. Deze gids biedt informatie over de kwaliteit en organisatie van het universitair onderwijs per opleiding. Voor elke studierichtig wordt een ranglijst van opleidingen gepresenteerd, die gebaseerd is op onderwijsstatistieken en kwaliteitsoordelen.

Zowel de opleiding Wijsbegeerte als de opleiding Wijsbegeerte van een bepaald Wetenschapsgebied (WveW) van de RUG staan op de eerste plaats van deze ranglijst!

Elke opleiding werd beoordeeld op deze vijf onderdelen: inhoud, docenten/lessen, voorbereiding op de loopbaan, organisatie en faciliteiten.

Het oordeel over onze opleiding Wijsbegeerte is op de onderdelen inhoud, docenten/lessen en organisatie zeer goed (++) en op het onderdeel faciliteiten goed (+). Op het onderdeel voorbereiding op de loopbaan werd helaas een min uitgedeeld. Geen enkele opleiding scoort op dit onderdeel echter goed. Het best scoren de Universiteit Leiden en de VU in Amsterdam - beide scoren hier voldoende (0).

De vier universitaire filosofieopleidingen die als eindoordeel goed (+) scoorden, zijn:

1. Groningen (RUG) met 70 pt.

2. Leiden (UL) met 68 pt.

3. Tilburg (UvT) met 66 pt.

4. Amsterdam VU met 66 pt.

De opleiding Wijsbegeerte van een bepaald Wetenschapsgebied van de RUG scoort als enige uitstekend (+++) op de inhoud!

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:23
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws