Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuwsNieuwsarchief

Nieuwsarchief 2006

Oktober 2006

Deze maand werd het rapport van de Visitatiecommissie Onderzoek gepubliceerd door QANU. De Groningse Faculteit der Wijsbegeerte kwam met heel mooie cijfers naar voren. De drie facultaire onderzoeksprogramma's werden beoordeeld op Quality en Relevance, waarvoor alle drie het predicaat "very good" kregen; op het criterium Productivity scoorden twee van de drie eveneens "very good"; het programma Cognitive Patterns in Science and Common Sense werd zelfs "excellent" bevonden. Samengevat: 6x very good en 1x excellent.

Oktober 2006

In de jaarlijkse themabijlage van het weekblad Elsevier waarin opleidingen en universiteiten met elkaar worden vergeleken, wordt Wijsbegeerte in Groningen door hoogleraren in Nederland als beste aangewezen. En wel op alle criteria die genoemd worden: bachelorprogramma, masterprogramma, docenten, wetenschappelijke publicaties. In de Keuzegids Hoger Onderwijs, komt de Groningse filosofieopleiding op basis van de oordelen van studenten na Utrecht op de tweede plaats.

Juli 2006

Aan Dr. P.S. (Pieter Sjoerd) Hasper is door NWO een VENI subsidie toegekend voor het project 'Aristoteles over de grondslagen van de wetenschap'.

Augustus - September 2006

2006 International Conference of the Human Development and Capability Association

Laatst gewijzigd:26 juli 2016 16:21