Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteKenniscentrum FilosofieOnze mensen

Martin Lenz

geschiedenis van de filosofie
Martin Lenz
Martin Lenz
Bio

Martin Lenz is sinds 2012 associate professor aan de faculteit en daarnaast sinds 2013 hoofd van de vakgroep Geschiedenis van de Filosofie. Tussen 2010 en 2012 leidde hij de Leibniz Price Research Group aan de Humboldt Universiteit in Berlijn. Martin Lenz was voorheen o.a. werkzaam aan de universiteit van Tübingen en Cambridge.

Werkterrein

Martin Lenz is gespecialiseerd in middeleeuwse en vroegmoderne filosofie, taalfilosofie, philosophy of mind en epistemologie. Hij promoveerde op de taalfilosofie van Ockham en schreef verschillende boeken, o.a. over het taalbegrip bij John Locke. Momenteel doet hij in Groningen onderzoek naar de filosofie van Spinoza.

Activiteiten

Publiekslezingen:

  • Müssen wir erkennen, was wir denken? – Die semiotische Seele bei Ockham” Ringvorlesung Universiteit Zürich okt. 2011 Abschied vom Seelischen?
  • „Einfach(heit) denken: Begründungen des Ökonomieprinzips im Ausgang von Thomas von Aquin und Wilhelm von Ockham“, lezing en workshop tijdens een congres van Cusanuswerk (wetenschappelijk orgaan van de Katholieke kerk in Duitsland) okt. 2009

Prijzen/beurzen:

  • Beurs van de Fritz Thyssen Stichting voor onderzoek in Groningen binnen het project “Naturalism and Teleology in Spinoza’s Philosophy”, 2013-2015
  • Onderzoeksbeurs Fritz Thyssen Stichting voor het boek Locke’s Sprachkonzeption, 2006-2008
  • Beurs voor een tijdelijke onderzoeksfunctie, German Research Foundation (DFG) 2004-2006
  • Emmy Noether Beurs voor een Cambridge Visiting Scholarship, German Research Foundation 2002-2004
Laatst gewijzigd:20 oktober 2014 15:24