Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteKenniscentrum FilosofieOnze mensen

Judith Vega

democratie, ethiek
Judith Vega
Judith Vega
Bio

Judith Vega studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (cum laude) en promoveerde in Leiden op een dissertatie over het concept gender tijdens de Verlichting (1998). Ze werkte daarnaast o.a. als onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 1989 werkzaam als docent sociale en politieke filosofie in Groningen.

Werkterrein

De expertise van Judith Vega beslaat verschillende terreinen zoals rechtvaardigheidsvraagstukken, democratietheorie, de vrijheid van meningsuiting, en de politieke betekenis van kunst. In haar onderzoek houdt zij zich in het algemeen bezig met kwesties waarin politiek en cultuur elkaar ontmoeten. Zo schreef ze over de relatie tussen sociale, politieke en culturele rechtvaardigheid, over cultureel burgerschap en over de filosofische en kunstzinnige representatie van stedelijke identiteiten.

Judith Vega geeft verschillende vakken, zoals Sociale en Politieke Filosofie, Taal & Macht (in de bachelor) en de vakken Tolerance, Anarchism en Social Justice and Recognition, alsmede tutorials over pragmatisme, Arendt en Foucault (in de master).

Activiteiten
Publiekspublicaties
Lezingen (een selectie)
  • Hannah Arendt en The Human Condition . Felix Meritus, Amsterdam (2014)
  • De eenzame wandelaar? Nacht van de Filosofie, Groningen (2013)
  • Is There Life After the Euro Crisis? Symposium Euroculture, Groningen (2012)
  • The Little Philosophers go to the Movies. Internationaal Film Festival Rotterdam, Rotterdam (2010).
  • Welcome: film over vrijheid. Leuven (2010).
Televisie

Nevenfuncties

Laatst gewijzigd:14 april 2016 10:30