Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of PhilosophyKenniscentrum FilosofieOnze mensen

Allard Tamminga

logica, wetenschapsfilosofie
Allard Tamminga
Allard Tamminga
Bio

Allard Tamminga is sinds 2003 universitair docent Theoretische Filosofie. Hij studeerde Filosofie en Wiskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 2001 aan het Institute for Logic, Language and Computation van de Universiteit van Amsterdam. In het verleden was hij gasthoogleraar bij het programma Philosophy & Economics van de Universität Bayreuth (2011-2013), wetenschappelijk medewerker bij de Carl von Ossietsky Universität Oldenburg (2012-2013) en universitair docent bij de afdeling Kunstmatige Intelligentie van de Vrije Universiteit Amsterdam (2001-2003). Op het moment werkt hij naast zijn aanstelling in Groningen als onderzoeker Filosofische Logica bij het Departement Informatica van de Universiteit Utrecht.

Werkterrein

Allard Tamminga is logicus met een bijzondere expertise in de logica van collectief handelen, modale logica, bewijstheorie, many-valued logica en belief revision. Hij is daarnaast geïnteresseerd in de wetenschapsfilosofie, epistemologie en de geschiedenis van de analytische filosofie. Hij deed onder andere onderzoek naar de condities waaronder morele conflicten tussen groepen zich kunnen voordoen, naar voorwaardelijke groepsverplichtingen en naar de formele structuur van collectieve morele verantwoordelijkheid.

Allard Tamminga doceert verschillende vakken zoals wetenschapsfilosofie en logica, aan bachelor-, master- en minor-studenten.

Nevenactiviteiten
  • Lid examencommissie faculteit Wijsbegeerte
  • Bestuurslid van de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Analytische Filosofie (VAF)

Laatst gewijzigd:15 december 2014 13:52