Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidAlles over ons onderwijsStuderen in het buitenland (Exchange)

Aanmelding

Deadlines

Deadlines studeren in het buitenland in het academisch jaar 2019-2020:

1 Februari 2019 uitwisselingsperiode (exchange) buiten Europa
1 Maart 2019 uitwisselingsperiode (exchange) binnen Europa


Gedurende het lopende jaar: voor nog beschikbare uitwisselingsplaatsen op facultair niveau kan contact opgenomen worden met het International Office.

Aanmelding

Om een aanmelding te doen voor het facultaire uitwisselingsprogramma kan gebruik gemaakt worden van het

Een aanmelding moet volledig in het Engels gedaan worden. Bij het aanmeldformulier moeten de volgende documenten worden toegevoegd:

 • Motivatie brief in het Engels (min 1 A4); Er kan 1 motivatie brief ingeleverd worden waarin alle voorkeursuniversiteiten worden belicht, de motivatiebrief dient academische elementen te bevatten maar mag daarnaast ook persoonlijke elementen hebben.
 • Curriculum Vitae (CV) in het Engels; Een overzicht van o.a. opgedane werkervaring, bestuurlijke ervaring, extracurriculaire activiteiten, eerdere buitenlandervaringen etc.
 • Officiële cijferlijst (voldoendes en onvoldoendes); Studenten van de Nederlandstalige opleiding kunnen een cijferlijst aanvragen bij de infobalie van rechten. Studenten van het engelstalige LLB programma kunnen een cijferlijst opvragen bij het International Office (stuur een mail naar llb@rug.nl).  Let op: het document moet het bewijs bevatten van het hebben afgerond van alle eerstejaars vakken van jouw programma. Dit is een harde selectie-eis en jouw verantwoordelijkheid om aan te tonen. 
 • Bewijs van taalvaardigheid; Voor aanmeldingen buiten Europa en of als aanvullende eis van de partner universiteit, zie IESE voor meer informatie.
 • Aanvullende documentatie vereist door de gastuniversiteit, zie de betreffende universiteit in IESE.
 • Voor aanmelding bij een universiteit die valt onder de multi-faculty (universiteitsbrede) exchange (MFE), is het vereist naast de aanmelding voor het facultaire uitwisselingsprogramma ook een aanmelding te doen via het multi-faculty formulier. De link naar dat formulier is hieronder te vinden. 
 • De in te dienen aanbevelingsbrief/-brieven die moeten worden bijgevoegd bij de multi-faculty aanmelding, zullen door het International Office na selectie aan je dossier worden toegevoegd. Meer informatie is te vinden op de MFE website.

  Multi-faculty application form


Rechtenstudenten die een aanmelding willen doen voor het huidige academische jaar moeten zich zo snel mogelijk in persoon melden bij het International Office.

Een overzicht van de procedure

 • Inleveren van een goed voorbereide aanmelding voor de deadline bij het International Office;
 • Uiterlijk 2 maanden na de aanmelding wordt de uitslag bekend gemaakt via de RUG email;
 • Het International Office nomineert de geselecteerde studenten bij de betreffende gastuniversiteit;
 • De student ontvangt nadere instructies en informatie van het International Office over de volgende stappen;
 • De gastuniversiteit neemt contact op met de student over de aanmeldprocedure bij de gastuniversiteit (b.v registratie bij de faculteit, registratie voor vakken, aanmelding voor huisvesting, etc.).

Check de RUG email en spam/junkmail folder regelmatig.

Laatst gewijzigd:21 januari 2019 10:40
printView this page in: English