Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Negende ERC-grant voor prof. dr. Niels Taatgen

01 augustus 2011

Het aantal Starting Grants dat de European Research Council (ERC) dit jaar aan onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen toekent, stijgt tot negen. Deze week werd bekend dat ook de aanvraag van prof. dr. Niels Taatgen van de afdeling Kunstmatige Intelligentie voor een ERC-grant wordt gehonoreerd. Taatgen krijgt een bedrag van 1,5 miljoen euro voor vijf jaar onderzoek.


Taatgen krijgt zijn ERC-grant ("Towards Safe and Productive Human Multitasking") voor onderzoek naar hoe wij beter kunnen multitasken. Uitgangspunt is dat mensen in principe goed in staat zijn om te multitasken, maar dat dit soms spaak loopt omdat meerdere taken tegelijk hetzelfde hersengebied nodig hebben. Het project zal zich met name concentreren op de vraag waarom mensen zo graag meerdere dingen tegelijk willen doen, en onder welke omstandigheden dit wel of juist niet veilig en productief is. Hiervoor zullen gedragsexperimenten worden gedaan en computersimulaties van menselijk multitasken worden gemaakt. Die worden door middel van fMRI hersenprocessen bestudeerd.

Meer informatie: prof. dr. Niels Taatgen

Andere ERC Starting Grants 2011

Eerder in 2011 zijn aan zes andere onderzoekers van de Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen) een ERC Starting Grant toegekend:

Dr. Sybren Otto (Stratingh Institute for Chemistry)

Self Replication in Dynamic Molecular Networks


Prof. Caspar van der Wal (Zernike Institute for Advanced Materials)

Quantum Optics with Spins in Solid State: The Power of Ensembles


Prof. Gerard Roelfes (Stratingh Institute for Chemistry)

Modular assembly of DNA-based systems; bio-inspired artificial allosteric assemblies

Prof. Antoine van Oijen (Zernike Institute for Advanced Materials)

Single-molecule studies of the DNA replication machinery


Prof. Dirk Slotboom ( Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute )

Minimalist multipurpose ATP-binding cassette transporters


Dr. Wesley Browne ( Stratingh Institute for Chemistry )

Shedding light on catalyst systems towards a bright future for green oxidation chemistry

Laatst gewijzigd:09 februari 2017 10:00
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...