Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Negende ERC-grant voor prof. dr. Niels Taatgen

01 augustus 2011

Het aantal Starting Grants dat de European Research Council (ERC) dit jaar aan onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen toekent, stijgt tot negen. Deze week werd bekend dat ook de aanvraag van prof. dr. Niels Taatgen van de afdeling Kunstmatige Intelligentie voor een ERC-grant wordt gehonoreerd. Taatgen krijgt een bedrag van 1,5 miljoen euro voor vijf jaar onderzoek.


Taatgen krijgt zijn ERC-grant ("Towards Safe and Productive Human Multitasking") voor onderzoek naar hoe wij beter kunnen multitasken. Uitgangspunt is dat mensen in principe goed in staat zijn om te multitasken, maar dat dit soms spaak loopt omdat meerdere taken tegelijk hetzelfde hersengebied nodig hebben. Het project zal zich met name concentreren op de vraag waarom mensen zo graag meerdere dingen tegelijk willen doen, en onder welke omstandigheden dit wel of juist niet veilig en productief is. Hiervoor zullen gedragsexperimenten worden gedaan en computersimulaties van menselijk multitasken worden gemaakt. Die worden door middel van fMRI hersenprocessen bestudeerd.

Meer informatie: prof. dr. Niels Taatgen

Andere ERC Starting Grants 2011

Eerder in 2011 zijn aan zes andere onderzoekers van de Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen) een ERC Starting Grant toegekend:

Dr. Sybren Otto (Stratingh Institute for Chemistry)

Self Replication in Dynamic Molecular Networks


Prof. Caspar van der Wal (Zernike Institute for Advanced Materials)

Quantum Optics with Spins in Solid State: The Power of Ensembles


Prof. Gerard Roelfes (Stratingh Institute for Chemistry)

Modular assembly of DNA-based systems; bio-inspired artificial allosteric assemblies

Prof. Antoine van Oijen (Zernike Institute for Advanced Materials)

Single-molecule studies of the DNA replication machinery


Prof. Dirk Slotboom ( Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute )

Minimalist multipurpose ATP-binding cassette transporters


Dr. Wesley Browne ( Stratingh Institute for Chemistry )

Shedding light on catalyst systems towards a bright future for green oxidation chemistry

Laatst gewijzigd:09 februari 2017 10:00
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...