Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Biologieles op de weekendschool: "Meneer,deze dag vergeet ik mijn leven niet meer!"

22 februari 2011

IMC Weekendschool is in 1998 door psycholoog Heleen Terwijn - in samenwerking met handelshuis IMC - opgericht als school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken. Op de weekendschool kunnen jongeren kennismaken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap (www.imcweekendschool.nl).

Onlangs hebben 4 enthousiaste biologen de kinderen in Groningen kennis laten maken met wat biologie zoal te bieden heeft. Twee evolutiebiologen zijn met de kinderen aan de slag gegaan om het paargedrag van sluipwespen te observeren en met twee moleculair biologen hebben de kinderen uit hun eigen wangslijmvlies DNA geïsoleerd.

Naast de praktische ervaring hebben de leerlingen deze dag geleerd wat (evolutie en een moleculair) biologen zoal doen en hoe je onderzoek met wespen of bacteriën kunt vertalen naar het dagelijks leven.

Dat het enthousiasme van de gastdocenten op de kinderen is overgewaaid blijkt uit bovenstaande quote van één van de leerlingen tijdens de lunchpauze.

 

Moleculaire Genetica: Auke van Heel en Anne Hesseling

Theoretische Biologie: Aniek Ivens

Evolutionaire Genetica: Saleta Pérez Vila

Jongeren aan het werk
Jongeren aan het werk
Jongeren met microscoop
Jongeren met microscoop
Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13

Meer nieuws

 • 16 maart 2023

  Jacquelien Scherpen wint Prins Friso Ingenieursprijs 2023

  Jacquelien Scherpen, Director of Engineering aan de Faculty of Science and Engineering (RUG), is door de vakjury uitgeroepen tot Ingenieur van het Jaar 2023. Zij ontving de Prins Friso Ingenieursprijs 2023 gisteren, 15 maart, in bijzijn van prinses...

 • 16 maart 2023

  Ben Feringa awarded Honorary Doctorate from Bratislava University

  On March 15, 2023, the Slovak University of Technology in Bratislava awarded the title of "Doctor honoris causa" to Nobel laureate Ben Feringa from the Stratingh Institute for Chemistry (University of Groningen).

 • 10 maart 2023

  ENW-M-subsidie voor Andreas Milias-Argeitis

  Prof. Andreas Milias-Argeitis van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB, Rijksuniversiteit Groningen) heeft een Open Competitie ENW-M-subsidie ontvangen van de NWO ter waarde van EUR 350.000. De subsidie is voor zijn...