Vier FSE-hoogleraren worden KNAW-lid
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft 28 nieuwe leden gekozen, waarvan er vier zijn verbonden aan de Faculty of Science and Engineering (FSE), Rijksuniversiteit Groningen.
De in totaal ruim tweehonderd gewone leden van de Akademie zijn vooraanstaande wetenschapsbeoefenaren, werkzaam op alle terreinen van het wetenschappelijk onderzoek. De verkiezing gebeurt op grond van wetenschappelijke prestaties.
De KNAW adviseert de regering over ontwikkelingen in de wetenschap, bevordert de nationale en internationale samenwerking op wetenschappelijk gebied, is actief bij de kwaliteitsbeoordeling van wetenschappelijk onderzoek en is verantwoordelijk voor negentien instituten voor wetenschappelijk onderzoek en voor dienstverlening aan de wetenschap.
Tot de KNAW treden toe:
- Prof. dr. Arnold Driessen (1958), hoogleraar moleculaire microbiologie, Rijksuniversiteit Groningen
- Prof. dr. Theunis Piersma (1958), hoogleraar dierecologie, Rijksuniversiteit Groningen, Waddenonderzoeker Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek (NIOZ)
- Prof. dr. Bert Poolman (1959), hoogleraar biochemie, Rijksuniversiteit Groningen
- Prof. dr. Bart van Wees (1961), hoogleraar technische natuurkunde, Rijksuniversiteit Groningen
Zie ook: KNAW-website
Laatst gewijzigd: | 22 augustus 2024 13:36 |
Meer nieuws
-
17 juli 2025
Veni-beurzen voor elf RUG-onderzoekers
Aan elf onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG is een Veni-beurs van maximaal 320.000 euro toegekend: Quentin Changeat, Wen Wu, Femke Cnossen, Stacey Copeland, Bart Danon, Gesa Kübek, Hannah Laurens, Adi Stoykova, Frank Tsiwah,...
-
14 juli 2025
ERC Proof of Concept grant voor Kottapalli en Covi
Professoren Ajay Kottapalli en Erika Covi hebben allebei een Proof of Concept grant ontvangen van de European Research Council (ERC).
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor nanomedicine onderzoek
Prof. Dr. Anna Salvati, Dr. Christoffer Åberg en Prof. Dr. Siewert-Jan Marrink ontvangen een Nationale Wetenschapsagenda financiering om met het NanoMedNL consortium levensreddende medicijnen op basis van nanotechnologie verder te ontwikkelen.