Vier FSE-hoogleraren worden KNAW-lid
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft 28 nieuwe leden gekozen, waarvan er vier zijn verbonden aan de Faculty of Science and Engineering (FSE), Rijksuniversiteit Groningen.
De in totaal ruim tweehonderd gewone leden van de Akademie zijn vooraanstaande wetenschapsbeoefenaren, werkzaam op alle terreinen van het wetenschappelijk onderzoek. De verkiezing gebeurt op grond van wetenschappelijke prestaties.
De KNAW adviseert de regering over ontwikkelingen in de wetenschap, bevordert de nationale en internationale samenwerking op wetenschappelijk gebied, is actief bij de kwaliteitsbeoordeling van wetenschappelijk onderzoek en is verantwoordelijk voor negentien instituten voor wetenschappelijk onderzoek en voor dienstverlening aan de wetenschap.
Tot de KNAW treden toe:
- Prof. dr. Arnold Driessen (1958), hoogleraar moleculaire microbiologie, Rijksuniversiteit Groningen
- Prof. dr. Theunis Piersma (1958), hoogleraar dierecologie, Rijksuniversiteit Groningen, Waddenonderzoeker Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek (NIOZ)
- Prof. dr. Bert Poolman (1959), hoogleraar biochemie, Rijksuniversiteit Groningen
- Prof. dr. Bart van Wees (1961), hoogleraar technische natuurkunde, Rijksuniversiteit Groningen
Zie ook: KNAW-website
Laatst gewijzigd: | 22 augustus 2024 13:36 |
Meer nieuws
-
07 juli 2025
Masterstudent Industrial Engineering and Management Ana Lazar wint GUF-100 prijs
Tijdens de RUG Ceremony of Merits op 4 juli is Ana Lazar uitgeroepen tot winnaar van de GUF-100 prijs en daarmee tot de beste student van de Faculty of Science and Engineering 2024-2025.
-
03 juli 2025
Erik Heeres ontvangt RUG Impact Innovator Excellence Award
Tijdens de RUG Ventures Innovation Day heeft Prof. dr. ir. Erik Heeres van de Faculty of Science and Engineering (RUG) de Impact Innovator Excellence Award ontvangen.
-
02 juli 2025
Investering van € 30 miljoen voor RUG spin-off Portal Biotech
Portal Biotech, een pionier op het gebied van eiwitidentificatie en -sequencing met behulp van nanoporiën, heeft een bedrag van € 30 miljoen aan serie A-financiering opgehaald. De financiering zal worden gebruikt voor de commerciële uitrol en...