Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculty of Science and Engineering

Netherlands Catalysis and Chemistry Award 2015 voor Ben Feringa

10 maart 2015

Ben Feringa, hoogleraar van de Jacobus van 't Hoff leerstoel in Molecular Sciences, is de Netherlands Catalysis and Chemistry Award 2015 toegekend. De jury noemde Feringa “een van 's werelds meest vooraanstaande wetenschappers op het gebied van scheikundig onderzoek”.

De prijs is gekoppeld aan een bedrag van € 10.000,- en wordt iedere vijf jaar uitgereikt aan een onderzoeker in Nederland of België die in de afgelopen tien jaar een belangrijke prestatie heeft geleverd op het gebied van katalyse. Van de negen kandidaten koos de jury voor Feringa vanwege zijn baanbrekende onderzoek, met name op het terrein van stereochemie, homogene katalyse, supramoleculaire chemie en moleculaire nanotechnologie.

De vele prijzen die Feringa al heeft ontvangen, waaronder de Spinozapremie, zijn bewijs voor de hoge waardering voor zijn werk. Met zijn meer dan 700 wetenschappelijke artikelen, 30.000 citaties, 30 prijzen, 16 patenten en belangrijke innovaties is Feringa, die ook een actief lid van de wetenschappelijke gemeenschap is, de terechte winnaar van de prijs.

Meer informatie

Prof.dr. Ben Feringa ontvangt de prijs uit handen van Prof. Eelco Vogt
Prof.dr. Ben Feringa ontvangt de prijs uit handen van Prof. Eelco Vogt
Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:14
View this page in: English

Meer nieuws