Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieProfielwerkstukAlfasteunpuntHoe schrijf je een pws?

Voordat je begint

Alternatieve presentatievormen

Overleg altijd goed met je docent over wat je wilt gaan doen

Sommige dingen zijn misschien niet mogelijk op jouw school. Als je bijvoorbeeld een toneelstuk wil uitvoeren, bedenk dan of hier wel ruimte beschikbaar voor is op jouw school. Je docent kan je precies vertellen wat hij of zij van je verwacht en hoe je dat op jouw school het beste aan kan pakken. Ook kan je docent je helpen bij het kiezen van de meest geschikte presentatievorm voor jouw werkstuk.

Zorg dat alle materialen en apparatuur beschikbaar zijn als je ze nodig hebt

Wil je bijvoorbeeld een digitale camera gebruiken of heb je materialen nodig voor een proefopstelling, zorg dan dat je deze op tijd reserveert. Er zijn vast nog meer leerlingen met hun profielwerkstuk bezig die deze spullen ook nodig hebben.

Bedenk voor welk publiek je het profielwerkstuk gaat presenteren

Pas je presentatie aan op het soort publiek. Bij een toneelstuk heb je bijvoorbeeld een ‘live’ publiek van ouders en medeleerlingen, maar bij het maken van een schoolkrant moet je je publiek op een hele andere manier benaderen.

Bedenk wat het doel is van je presentatie

Wil je het publiek ergens van overtuigen? Wil je ze alleen maar wat laten zien of vertellen? Of wil je dat iedereen mee gaat discussiëren over je onderwerp? Niet elke presentatievorm is geschikt voor elk doel. Overleg hierover ook met je docent.

Onthoud dat bij je presentatie altijd een schriftelijk deel hoort dat je in moet leveren

Dit schriftelijke stuk moet goed passen bij de presentatievorm die je hebt gekozen. Zo kun je bij een toneelstuk bijvoorbeeld een programmaboekje schrijven met de achtergronden van het stuk. Hierover vind je meer informatie bij de uitleg van de presentatievormen

Laatst gewijzigd:31 oktober 2014 15:50