Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieProfielwerkstukAlfasteunpuntGodsdienstProject Groninger Kerken

Stichting Oude Groninger Kerken

De kerk van Eenum
De kerk van Eenum

Ben je geïnteresseerd in het maken van een beleidsplan of lijkt het je leuk om iets te organiseren? Dan is het een idee om een eerste opzet te maken en deze naar het Alfasteunpunt te sturen. De leukste inzendingen brengen wij in contact met de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK).

Als jouw inzending geselecteerd is, krijg je een adviesgesprek op kantoor bij de SOGK in de stad Groningen (toevallig is het kantoor gevestigd in een kerk, een mooi voorbeeld van herbestemming!). Daar ga je samen met de medewerker educatie, Agmar van Rijn, uitzoeken voor welke kerk de door jou bedachte activiteit of het voorstel voor beleidsplan eventueel geschikt is. Vervolgens ga je bij deze kerk op bezoek, waarbij je ook kennis maakt met een plaatselijke kerkbeheerder; een vrijwilliger van de SOGK. Deze gesprekken geven je voldoende houvast om je eerste opzet verder uit te werken.

Wie weet wordt jouw plan wel werkelijkheid!

Wat is Stichting Oude Groninger Kerken eigenlijk?

De SOGK zet zich in voor het materiële en immateriële behoud van de monumentale Groninger kerken en hun omgeving. Groninger kerken zijn namelijk niet alleen waardevolle historische gebouwen, het zijn vanouds ook plaatsen van ontmoeting. Het doel van SOGK is het in stand houden van historische kerkgebouwen in de provincie Groningen en het bevorderen van de belangstelling hiervoor.

Laatst gewijzigd:18 september 2017 10:11