Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieProfielwerkstukAlfasteunpuntReligie en ConflictScholierenproject Religie & Conflict

Voor docenten

Wat biedt de Rijksuniversiteit Groningen aan vwo-docenten en -leerlingen rondom het thema 'Religie en Conflict'? In het linkermenu vindt u een aantal links. Het lesmateriaal kunt u zelf in de les gebruiken. De MOOC is een online college over dit thema, dat voor u als docent interessant zal zijn om te bekijken. Ook kunt u gastlessen boeken. Hierbij komen sprekers naar uw school toe, om in de klas te vertellen over hun expertise. U kunt zelf kiezen welk onderwerp u het meest aanspreekt.

Op 11 september hebben wij een docentenmiddag georganiseerd, die ontzettend leuk was. Hieronder leest u een verslag. Als u de docentenmiddag gemist heeft, betekent dat niet dat u niet meer kan deelnemen aan de andere activiteiten van het project! U mag zich nog steeds voor alles opgeven.

Docentenmiddag

Celal Altuntas vertelde op vrijdag 11 september zijn verhaal: over frustratie, eer, wraak en radicalisering. Hoe hij als jongen van 19 lid werd van de PKK en hoe hij via mensensmokkelaars naar Nederland vluchtte. Dr. Marjo Buitelaar interviewde hem en vroeg naar de overeenkomsten met jongeren die op dit moment radicaliseren en bij IS gaan.

De docentenmiddag bood docenten uit het voortgezet onderwijs een ‘kijkje in de keuken’ van de studie Religiewetenschap. Hoe kijkt een religiewetenschapper tegen deze problematiek aan? Welk onderzoek wordt er gedaan op de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen? Tijdens het diner werd nagepraat over deze onderwerpen. Gastspreker Celal Altuntas at mee en beantwoordde veel vragen over zijn verleden als PKK-strijder, zijn boeken en zijn werk als maatschappelijk werker en eerwraakdeskundige.

De faculteit GGW organiseerde voor het derde jaar op rij een docentenmiddag voor belangstellende docenten uit het voortgezet onderwijs. Dit keer stond de middag in het teken van het scholierenproject Religie en Conflict. Op woensdag 4 november 2015 kunnen alle vwo-bovenbouw leerlingen deelnemen aan een symposium over dit thema, speciaal op scholieren gericht. Celal Altuntas zal het symposium afsluiten met een ‘collegetour’. Hij beantwoordt dan vragen van leerlingen. Meer informatie: Religie en Conflict.

Celal en Marjo
Celal en Marjo
Laatst gewijzigd:17 maart 2016 08:48