Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsLerarenopleidingOnderwijs

Leraar worden

Bij de Lerarenopleiding leiden we je op tot docent in het voortgezet onderwijs. Er zijn meerdere manieren om docent te worden:

Ben je bezig met je bachelor? Volg dan de Educatieve Minor. In een half jaar volg je een programma op de universiteit én een stage op een middelbare school. Na je bachelor mag je dan lesgeven in de onderbouw van havo/vwo en op het vmbo.

Heb je je bachelor afgerond? In de tweejarige master Educatie verdiep je je in je vak én leiden we je op tot docent. Na het afronden van de tweejarige master mag je lesgeven aan alle niveaus in het voortgezet onderwijs, maar ook op het mbo of in het volwassenenonderwijs.

Heb je al een master en wil je graag het onderwijs in? Volg dan de master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs. In een eenjarig programma waar praktijk (stage) en theorie verbonden zijn, leiden wij je op tot docent. Je mag na het afronden van deze master lesgeven aan alle niveaus in het voortgezet onderwijs, maar ook op het mbo of in het volwassenenonderwijs.

Beschik je al over relevante onderwijservaring of volg je liever een aangepast programma? Kijk dan hoe wij je kunnen ondersteunen.

Meer weten

Heb je vragen over het vakspecifieke studieprogramma of de toelaatbaarheid tot de tweejarige master Educatie of Educatieve Minor? Neem dan contact op met de studieadviseur van je faculteit.

Voor vragen over het lerarenopleidingstraject van de tweejarige master Educatie of over de eenjarige LVHO-master, neem contact op met studieadviseur Chris Diederiks (h.c.diederiks@rug.nl).

Voor informatie over praktische zaken binnen de Lerarenopleiding en het aanvragen van stageplekken, neem contact op met Annemarie Arends (a.m.f.a.arends@rug.nl).

Laatst gewijzigd:20 februari 2019 13:41