Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding Onderwijs

Aanmelding Lerarenopleiding

Wil je je inschrijven voor een van de opleidingen van de Lerarenopleiding? Fijn! Hieronder lees je wat je moet doen om je in te schrijven.

Aanmelding Educatieve Minor

Wil je je inschrijven voor een Educatieve Minor? Volg dan de volgende stappen. Let op: de deadline voor aanmelding is 1 juni. Dit in verband met het vinden van een geschikte stageplek.

Stap 1: Check of je toelaatbaar bent

Kijk op deze pagina of je met de bachelor die je volgt ook een Educatieve Minor kunt volgen. NB: Vanwege het grote aantal aanmeldingen voor de Educatieve Minor biologie moeten studenten die deze minor willen volgen eerst contact opnemen met de studieadviseur via academicadvisorBScBiology rug.nl.

Kijk voor meer informatie over de Educatieve Minor biologie op de pagina van FSE.

NB: Vanwege het grote aantal aanmeldingen voor de Educatieve Minor aardrijkskunde, Engels, geschiedenis en wiskunde vindt er een selectie plaats. Studenten die deze minor willen volgen moeten daarom voor 30 april een motivatiebrief sturen naar de studieadviseur via toelatingscommissie.lerarenopleiding rug.nl.

Stap 2: Inschrijven in Progress

Ben je met je bachelor toelaatbaar tot een Educatieve Minor? Schrijf je dan in Progress in voor de vakken van de Educatieve Minor. De aanmelding staat vanaf half februari open tot 1 juni.

Stap 3: Stageplaats aanvragen

Om een stageplaats aan te vragen vul je vanaf half februari, maar voor 1 juni dit formulier in. De opleiding zoekt dan een stageplaats voor je op een middelbare school in Noord-Nederland.

Aanmelding Educatieve Module

Wil je je inschrijven voor een Educatieve Module? Volg dan de volgende stappen. Let op: de deadline voor aanmelding is 1 juni. Dit in verband met het vinden van een geschikte stageplek.

Heb je vragen over de Educatieve Module? Neem dan contact op met onze studieadviseur Anna Verkade (a.t.verkade@rug.nl).

Stap 1: Check of je toelaatbaar bent

Kijk op deze pagina of je met de bachelor die je hebt afgerond ook een Educatieve Module kunt volgen. NB: Vanwege het grote aantal aanmeldingen voor de Educatieve Module biologie vindt er een selectie plaats. Studenten die deze minor willen volgen moet daarom voor 30 april een motiviatiebrief sturen naar de studieadviseur via academicadvisorBScBiology rug.nl.

NB: Vanwege het grote aantal aanmeldingen voor de Educatieve Module aardrijkskunde, Engels, geschiedenis en wiskunde vindt er een selectie plaats. Studenten die deze minor willen volgen moeten daarom voor 30 april een motivatiebrief sturen naar de studieadviseur via toelatingscommissie.lerarenopleiding rug.nl.

Stap 2: Schrijf je in via Studielink

Voor de Educatieve Module (NB: dit is iets anders dan de Educatieve Minor!) moet je je inschrijven via Studielink. Hou daarbij alvast je DigiD bij de hand. Kies in Studielink voor de optie: ‘start in hoger jaar: ja’. Vervolgens zijn de Educatieve Modules als volgt opgenomen: Ba (naam opleiding) (Educatieve Module). De inschrijving is voor één semester, van 1 september tot 1 februari.

Stap 3: Stageplaats aanvragen

Om een stageplaats aan te vragen vul je vanaf half februari, maar voor 1 juni dit formulier in. De opleiding zoekt dan een stageplaats voor je op een middelbare school in Noord-Nederland.

Aanmelding master LVHO (eenjarig)

Wil je je inschrijven voor een (eenjarige) master LVHO? Volg dan de volgende stappen. Let op: de deadline voor aanmelding is 15 mei. Dit in verband met het vinden van een geschikte stageplek.

Het programma start op woensdag 4 september 2024. Op woensdag 28 augustus 2024 is er een introductiebijeenkomst en tevens de kennismaking met de vakdidacticus en stage-examinator. Je ontvangt hier nog informatie over via onze nieuwsbrief.

Stap 1: Check of je toelaatbaar bent

Om de master LVHO te kunnen volgen moet je een universitaire bachelor hebben afgerond die aansluit bij het schoolvak van jouw keuze, plus een willekeurige universitaire master (uitzondering: Griekse en Latijnse Taal en Cultuur). Bij het bepalen van toelaatbaarheid wordt het landelijk vakinhoudelijk referentiekader gehanteerd. Weet je niet of je toelaatbaar bent? Neem dan contact op met de Toelatingscommissie via dit formulier.

Stap 2: Schrijf je in via Studielink

Voor de master LVHO moet je je inschrijven via Studielink. Hou daarbij alvast je DigiD bij de hand. Let bij je inschrijving in Studielink op dat je de correcte masternaam kiest (voorbeeld: master LVHO in de Taal- en Cultuurwetenschappen, track Engels; zie het overzicht van LVHO-masters en masters Educatie). Er staan in Studielink nl. ook nog oude masternamen, bedoeld voor studenten die zich willen herinschrijven (voorbeeld: Engels (Master (1-jarig), Leraar VHO). Studenten die zich voor het eerst inschrijven, krijgen bij het kiezen van die laatste masters een foutmelding.

Stap 3: Aanmelden bij de Lerarenopleiding

Heb je je ingeschreven bij Studielink? Dan kun je je na half februari aanmelden bij de Lerarenopleiding via dit formulier. De deadline voor aanmelding stageplaats is 15 mei. Heb je toch nog een vraag? Neem dan contact op met de Toelatingscommissie (toelatingscommissie.lerarenopleiding@rug.nl).

Aanmelding master Educatie (tweejarig)

Wil je je inschrijven voor een (tweejarige) master Educatie? Volg dan de volgende stappen:

Stap 1: Check of je toelaatbaar bent

Om de master Educatie te kunnen volgen moet je een bachelor hebben afgerond die aansluit bij het schoolvak. Op de masterpagina van jouw schoolvak kun je onder 'Toelatingseisen' zien met welke master je toelaatbaar bent. Weet je niet of je toelaatbaar bent? Neem dan contact op met de Toelatingscommissie via dit formulier.

Stap 2: Schrijf je in via Studielink

Voor de master Educatie moet je je inschrijven via Studielink. Hou daarbij alvast je DigiD bij de hand.

Stap 3: Aanmelden bij de Lerarenopleiding

Heb je je ingeschreven bij Studielink? Dan kun je je vanaf begin oktober inschrijven voor de vakken (Basiscursus TEM0105 + Masterstage 1 TEM0205) in het tweede semester via Progress/Lerarenopleiding. De inschrijving sluit op 1 januari. Dit is tevens je aanmelding voor een stageplaats. Ga je in het volgende studiejaar verder met Masterstage 2 en 3? Meld je dan na half februari aan voor een stageplaats via dit formulier. De deadline is 15 mei. Vergeet ook niet om je tijdig in te schrijven voor de vakken in Progress.

Let op! Wil je je aanmelden voor de master Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen? Meld je dan via dit formulier aan bij de Faculty of Science and Engineering. Je hoeft het formulier onder stap 3 dan niet in te vullen.

Aanmelding Basiscursus/Masterstage 1 als keuzevak

Voor FSE-studenten die de Basiscursus en Masterstage 1 als keuzevak volgen:

Voor deze vakken kun je je inschrijven via Progress. Vul ook dit formulier in voor het aanvragen van een stageplaats (dit is een verplicht onderdeel van deze vakken). Het formulier staat ongeveer begin oktober open tot 1 januari 2022. Je hoeft je niet in te schrijven in Studielink voor een Educatieve master.

Let op: wanneer je deze keuzevakken volgt betekent het niet dat je automatisch toelaatbaar bent voor de Lerarenopleiding, vooral voor Biologie-richtingen kunnen aanvullende eisen bestaan. Check daarvoor de Student Portal en/of je studieadviseur.

Vragen

Heb je vragen over je toelating of inschrijving? Dan kun je je wenden tot de Toelatingscommissie (via dit formulier) of studieadviseur Anna Verkade (a.t.verkade@rug.nl).

Laatst gewijzigd:12 februari 2024 16:28