Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding Onderwijs

Aanmelding Lerarenopleiding

Wil je je inschrijven voor een van de opleidingen van de Lerarenopleiding? Fijn! Hieronder lees je wat je moet doen om je in te schrijven.

Aanmelding Educatieve Minor

Wil je je inschrijven voor een Educatieve Minor? Volg dan de volgende stappen. Let op: de deadline voor aanmelding is 1 juni. Dit in verband met het vinden van een geschikte stageplek.

Stap 1: Check of je toelaatbaar bent

Kijk op deze pagina of je met de bachelor die je volgt ook een Educatieve Minor kunt volgen. NB: Vanwege het grote aantal aanmeldingen voor de Educatieve Minor biologie moeten studenten die deze minor willen volgen eerst contact opnemen met de studieadviseur via academicadvisorBScBiology rug.nl.

Kijk voor meer informatie over de Educatieve Minor biologie op de pagina van FSE.

NB: Vanwege het grote aantal aanmeldingen voor de Eduactieve Minor aardrijkskunde, Engels en geschiedenis vindt er een selectie plaats. Studenten die deze minor willen volgen moeten daarom voor 30 april een motivatiebrief sturen naar de studieadviseur via toelatingscommissie.lerarenopleiding rug.nl.

Stap 2: Inschrijven in Progress

Ben je met je bachelor toelaatbaar tot een Educatieve Minor? Schrijf je dan in Progress in voor de vakken van de Educatieve Minor.

Stap 3: Stageplaats aanvragen

Om een stageplaats aan te vragen vul je dit formulier in. De opleiding zoekt dan een stageplaats voor je op een middelbare school in Noord-Nederland.

Aanmelding Educatieve Module

Wil je je inschrijven voor een Educatieve Module? Volg dan de volgende stappen. Let op: de deadline voor aanmelding is 1 juni. Dit in verband met het vinden van een geschikte stageplek.

Stap 1: Check of je toelaatbaar bent

Kijk op deze pagina of je met de bachelor die je hebt afgerond ook een Educatieve Module kunt volgen. NB: Vanwege het grote aantal aanmeldingen voor de Educatieve Module biologie vindt er een selectie plaats. Studenten die deze minor willen volgen moet daarom voor 30 april een motiviatiebrief sturen naar de studieadviseur via academicadvisorBScBiology rug.nl.

NB: Vanwege het grote aantal aanmeldingen voor de Eduactieve Module aardrijkskunde, Engels en geschiedenis vindt er een selectie plaats. Studenten die deze minor willen volgen moeten daarom voor 30 april een motivatiebrief sturen naar de studieadviseur via toelatingscommissie.lerarenopleiding rug.nl.

Stap 2: Schrijf je in via Studielink

Voor de Educatieve Module (NB: dit is iets anders dan de Educatieve Minor!) moet je je inschrijven via Studielink. Hou daarbij alvast je DigiD bij de hand. Kies in Studielink voor de optie: ‘start in hoger jaar: ja’. Vervolgens zijn de Educatieve Modules als volgt opgenomen: Ba (naam opleiding) (Educatieve Module). De inschrijving is voor één semester, van 1 september tot 1 februari.

Stap 3: Stageplaats aanvragen

Om een stageplaats aan te vragen vul je dit formulier in. De opleiding zoekt dan een stageplaats voor je op een middelbare school in Noord-Nederland.

Aanmelding master LVHO (eenjarig)

Wil je je inschrijven voor een (eenjarige) master LVHO? Volg dan de volgende stappen. Let op: de deadline voor aanmelding is 15 mei. Dit in verband met het vinden van een geschikte stageplek.

Houd er rekening mee dat het programma (Basiscursus, twee weken) voor de master LVHO al op 16 augustus 2021 start. Je ontvangt de planning hiervan voor de zomervakantie per e-mail.

Stap 1: Check of je toelaatbaar bent

Om de master LVHO te kunnen volgen moet je een master hebben afgerond die aansluit bij het schoolvak. In de OER (bijlages 1B) van jouw schoolvak kun je zien met welke master je toelaatbaar bent. Let op: in verband met de coronacrisis geldt er voor deze master een aangepaste toelatingsregeling. Weet je niet of je toelaatbaar bent? Neem dan contact op met de Toelatingscommissie op toelatingscommissie.lerarenopleiding@rug.nl.

Stap 2: Schrijf je in via Studielink

Voor de master LVHO moet je je inschrijven via Studielink. Hou daarbij alvast je DigiD bij de hand. Let bij je inschrijving in Studielink op dat je de correcte masternaam kiest (voorbeeld: master LVHO in de Taal- en Cultuurwetenschappen, track Engels; zie het overzicht van LVHO-masters en masters Educatie). Er staan in Studielink nl. ook nog oude masternamen, bedoeld voor studenten die zich willen herinschrijven (voorbeeld: Engels (Master (1-jarig), Leraar VHO). Studenten die zich voor het eerst inschrijven, krijgen bij het kiezen van die laatste masters een foutmelding.

Stap 3: Aanmelden bij de Lerarenopleiding

Heb je je ingeschreven bij Studielink? Dan kunnen studenten voor de masters LVHO in de Taal- en Cultuurwetenschappen en Mens- en Maatschappijwetenschappen zich aanmelden bij de Lerarenopleiding. Het online formulier is na 15 mei gesloten. Mocht je toch nog belangstelling hebben voor een stageplaats, dan kan je dat melden bij Annemarie Arends: a.m.f.a.arends@rug.nl. Heb je toch nog een vraag? Neem dan contact op met de Toelatingscommissie (toelatingscommissie.lerarenopleiding@rug.nl).

Let op! Aanmelden voor de LVHO in de Bètawetenschappen?

Meld je dan via dit formulier aan bij de Faculty of Science and Engineering (FSE). Je moet dan ook het formulier onder stap 3 invullen, maar dan alleen om een stageplek aan te vragen.

Tip: FSE hanteert een aantal deadlines voor de aanmelding. Wil je al eerder helderheid over je toelating? Kijk naar onderstaande deadlines:

Volledige verzoek tot toelating ontvangen voor         Uiterlijk antwoord op
1 december                                                        15 januari
1 februari                                                            1 maart
15 maart                                                            15 april
1 mei                                                                    15 juni

Aanmelding master Educatie (tweejarig)

Wil je je inschrijven voor een (tweejarige) master Educatie? Volg dan de volgende stappen:

Stap 1: Check of je toelaatbaar bent

Om de master Educatie te kunnen volgen moet je een bachelor hebben afgerond die aansluit bij het schoolvak. Op de masterpagina van jouw schoolvak kun je onder 'Toelatingseisen' zien met welke master je toelaatbaar bent. Let op: in verband met de coronacrisis geldt er voor deze master een aangepaste toelatingsregeling. Weet je niet of je toelaatbaar bent? Neem dan contact op met de Toelatingscommissie op toelatingscommissie.lerarenopleiding@rug.nl.

Stap 2: Schrijf je in via Studielink

Voor de master Educatie moet je je inschrijven via Studielink. Hou daarbij alvast je DigiD bij de hand.

Stap 3: Aanmelden bij de Lerarenopleiding

Heb je je ingeschreven bij Studielink? Dan kun je je aanmelden bij de Lerarenopleiding via dit formulier tot en met 15 mei. Je hoeft nog geen stageplek aan te vragen; dat doe je op het moment dat je zeker weet dat je het vak Masterstage 1 gaat volgen in het tweede semester (deadline daarvoor is 1 januari 2021).

Let op! Wil je je aanmelden voor de master Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen? Meld je dan via dit formulier aan bij de Faculty of Science and Engineering. Je hoeft het formulier onder stap 3 dan niet in te vullen.

Vragen

Heb je vragen over je toelating of inschrijving? Dan kun je je wenden tot de Toelatingscommissie (toelatingscommissie.lerarenopleiding@rug.nl) of studieadviseur Chris Diederiks (h.c.diederiks@rug.nl).

Laatst gewijzigd:17 mei 2021 10:58