Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social SciencesLerarenopleidingOnderwijsaanbod

Leraar worden

Is het onderwijs wat voor jou? Natuurlijk! Er is niets mooier dan jongeren elke dag bij te staan in hun ontwikkeling. En dan ook nog eens bezig te zijn met een onderwerp dat jij fantastisch vindt! Om les te mogen geven heb je een bevoegdheid nodig. Er zijn verschillende manieren om een bevoegdheid te halen:

Wil je tijdens je bachelor al een lesbevoegdheid halen? Volg dan de Educatieve Minor. In een half jaar haal je dan een beperkte tweedegraads bevoegdheid; je mag daarmee les geven in de onderbouw van havo/vwo en op het vmbo. Nu ook als traject na je bachelor!

Je bachelor afgerond? Volg dan de tweejarige Master Educatie. Je verdiept je op masterniveau in je vak én je haalt een eerstegraads lesbevoegdheid. Daarmee mag je in de bovenbouw van havo/vwo, het vmbo, mbo en volwassenenonderwijs lesgeven.

Je master afgerond? Volg dan de eenjarige Master LVHO. In deze master loop je een uitgebreide stage en verdiep je je in (vak)didactische en pedagogische achtergronden. Je haalt een eerstegraads lesbevoegdheid. Daarmee mag je in de bovenbouw van havo/vwo, het vmbo, mbo en volwassenenonderwijs lesgeven.

Geïnteresseerd in een zij-instroomtraject, heb je al een bevoegdheid of wil je de opleiding in deeltijd doen? We kijken samen met jou hoe we je persoonlijke traject vorm kunnen geven.

In het basisonderwijs aan de slag? Doe dan de bachelor Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs. Deze opleiding is geen onderdeel van de Lerarenopleiding, maar wordt wel binnen de Rijksuniversiteit Groningen aangeboden.

Laatst gewijzigd:13 mei 2019 12:20