Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social SciencesLerarenopleidingOnderwijsaanbodStagebegeleiders

Stage & stagebegeleiding

De Lerarenopleiding is een academische beroepsopleiding. Dat betekent dat je in de opleiding je academische vaardigheden leert in te zetten in de onderwijspraktijk. De stage is daarom een aanzienlijk deel (30 EC) van de opleiding. Tijdens de stage krijgen studenten op de stage school begeleiding van de vakcoach (de vakdocent die je begeleidt) en de schoolopleider (die je ondersteunt in je algemene professionalisering). Daarnaast krijgen studenten op de opleiding ondersteuning van de vakdidacticus en tutor.

Stage aanvragen

Wil je in september met de eenjarige master LVHO of een educatieve minor of module beginnen? Dan moet je je voor 15 mei 2019 aanmelden bij de Lerarenopleiding om een stageplek aan te vragen. Doe je de tweejarige master Educatie en wil je in februari 2020 beginnen met de Basiscursus en Masterstage 1? Dan moet je je voor 1 januari 2020 aanmelden voor een stageplek. Kijk hier voor meer informatie over aanmelding en het aanvragen van een stageplek.

Samen opleiden

De Lerarenopleiding hecht grote waarde aan het samen met het werkveld opleiden van aankomende docenten. Daarom werken we met alle scholen intensief samen - met veel scholen in geaccrediteerde Opleidingsscholen. We organiseren regelmatig bijeenkomsten waarin we met vakcoaches en schoolopleiders bespreken hoe de begeleiding van onze studenten nog beter kan.

Stagebegeleiders

Vakcoaches en schoolopleiders vinden hier alle benodigde documenten voor de stagebegeleiding.

Zelf ook vakcoach worden? Neem dan contact op met Annemarie Arends (a.m.f.a.arends@rug.nl).

Schoolopleiders kunnen zich professionaliseren in onze Professionele Leergemeenschap (PLG) voor schoolopleiders.

Laatst gewijzigd:01 april 2019 10:06