Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding Onderwijs

Regelgeving Lerarenopleiding

Op deze pagina vind je de belangrijkste regelgeving rondom de opleidingen van de Lerarenopleiding van de Rijksuniversteit Groningen.

Onderwijs- en Examenregelingen

Hieronder vind je de Onderwijs- en Examenregeling van de opleidingen van de Lerarenopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen. Deze OER is van toepassing op studenten in de masters Educatie en LVHO in de Taal- en Cultuurwetenschappen en Educatie en LVHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen. Ook studenten van de LVHO in de Bètawetenschappen kunnen onderstaande OER gebruiken. Let op: Studenten die de master Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen volgen, hebben een eigen OER (omdat deze opleiding officieel thuishoort bij de Faculty of Science and Engineering).

De OER van de Lerarenopleiding bestaat uit drie onderdelen:

1. De algemene GMW

2. Bijlage 1a: Een nadere uitwerking van regelgeving (eindkwalificaties, programma en specifieke bepalingen) van het lerarenopleidingstraject (bijlage 1a)

3. Bijlage 1b: Regels en programma’s van de vakspecifieke onderdelen van de masters Educatie in de Taal- en Cultuurwetenschappen en de Mens- en Maatschappijwetenschappen 2022-2023. Klik op de naam van je track:

OER Educatieve Minor/Module

De Educatieve Minoren/Modules hebben een eigen bijlage van de OER:

Regels en Richtlijnen Examencommissie

Let op: de Regels en Richtlijnen van de Examencommissie voor de masters LVHO en Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen gelden voor de 60 ECTS die de Lerarenopleiding in deze opleidingen verzorgt. Voor de LVHO is dat het volledige programma, voor de master Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen is dat de 60 ECTS van het lerarenopleidingsgedeelte.

Vrijstellingsregeling Lerarenopleiding

De Vrijstellingsregeling-/EVC-regeling 2023-2024 voor studenten die in aanmerking willen komen voor een assessment op basis van elders verworven competenties.

Procedure Zij-instroom

Wil je als zij-instromer beginnen aan de opleiding? Lees dan de procedure zij-instroom 2023-2024.

Laatst gewijzigd:04 oktober 2023 09:27