Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenHulp bij studiekeuze

Laila, Psychologie

Laila Jongsma
Laila Jongsma

Gedurende 4, 5 en 6 VWO heb ik meerdere malen open dagen bezocht, zowel van de Universiteit als van het HBO. Op het HBO miste ik net dat extra beetje diepgang, dus ik besloot voor een universitaire studie te gaan.

Van veel studies vond ik wel een deel interessant, maar mijn interesse ging vooral naar Psychologie en International Business. Deze twee studies liggen ver uit elkaar, wat het voor mij een lastige keuze maakte, omdat ik het gevoel had dat ik moest kiezen voor het één of het ander. Ik heb van beide studies een meeloopdag gedaan en was begonnen aan een webklas. Uiteindelijk heb ik besloten om na mijn eindexamen eerst nog een tussenjaar te nemen. Vooral omdat ik behoefte had om even wat anders te doen dan naar school gaan en leren, maar ook omdat ik nog niet zeker wist wat ik wilde studeren. Ik heb eerst veel gewerkt en ik ben daarna vier maanden in Azië geweest. Daar heb ik veel van geleerd en erg van genoten. Toen ik weer thuis kwam heb ik de knoop doorgehakt en heb besloten om psychologie te studeren, omdat ik me daar zekerder over voelde. Ik ben dit in de, voor mij vertrouwde, stad Groningen gaan studeren, omdat ik op dat moment net terug was uit Azië en ik het niet zag zitten om gelijk al naar een andere stad te vertrekken.

Studeren in Groningen bevalt me top! Ik ben lid van de studentenvereniging A.S.V Dizkartes en ook de studie Psychologie bevalt me nog steeds goed. Ik vertel anderen graag over de leuke feitjes die ik leer! Daarnaast doe ik regelmatig allerlei verschillende cursussen bij de Aclo, van badminton tot kickboksen.

Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het studeren en leven in Groningen of over Psychologie!

Laatst gewijzigd:13 september 2018 16:02