Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting

Mail een student!

Wil je meer weten over een studie, studeren in het algemeen of over de stad Groningen? Er zijn studenten van de Rijksuniversiteit Groningen die je daar graag bij willen helpen. Zoek de studie waarin je bent geïnteresseerd en mail een student!

Mail een student van de Rijksuniversiteit Groningen!
Mail een student van de Rijksuniversiteit Groningen!
Academische opleiding leraar basisonderwijs
Rémi van Koeverden
Rémi van Koeverden

Over Rémi
Mijn naam is Rémi en ik zit in het derde jaar van de AOLB. Op de middelbare school was ik goed in de technische vakken, ik ben creatief en sociaal. Ik heb een dag meegelopen op een basisschool voordat ik startte met mijn studie. Hier ben ik er achter gekomen dat ik werken op een basisschool heel leuk vind. Ik heb voor de AOLB gekozen omdat ik hier mijn creativiteit kwijt kan, veel samenwerk met andere sociale mensen en toch de uitdaging heb van een universitaire studie. Heb je vragen over de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Marleen Havinga
Marleen Havinga

Over Marleen
Vrij kort voor het moment dat ik toch echt moest beslissen wat ik zou gaan studeren, veranderde ik nog van keuze: van Facility Management aan de Hanze naar de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (AOLB) aan de RUG. Een grote switch, maar een van de beste keuzes die ik heb gemaakt: ik ben nu derdejaars student aan de AOLB en heb nog geen moment getwijfeld. Mijn tip bij het maken van je studiekeuze is dan ook echt blijven rondkijken en je goed oriënteren op alle mogelijke opleidingen die binnen jouw interessegebieden liggen. Als student(voorlichter) kan ik je alles vertellen over mijn mooie opleiding, bijvoorbeeld over de vakken, roosters of stages maar ook over onze studievereniging. Dus wil je je oriënteren op de AOLB? Mail mij dan gerust! Heb je vragen over de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen?

American Studies
Kelly van Hienen
Kelly van Hienen

About Kelly
Hi! My name is Kelly van Hienen and I am in my second year of the Bachelor American Studies. Before I started here in Groningen, I studied Art & Economics at the University of Arts in Utrecht. I decided that I wanted to study American Studies when I finished my propedeuse. In my spare time, I am an active member within my study association, I play lacrosse, I listen to music (a lot), and I love to watch series.

Ever since I was a kid, everything about the United States amazed me. I could not stop talking about the events happening there, which annoyed my mom a lot. The reason I chose American Studies was so that I could talk about the United States even more without being annoying. Moreover, I wanted to understand the American culture and the debates in and about the country. Since this studies is interdisciplinary it not only takes on history, but there are also classes on culture, media, and politics. All this knowledge is used simultaneously when we have to write essays, which you will also learn how to do in the academic writing class. Due to my studies, I will not only understand the United States on a much deeper level, but I will also learn how to put my findings into well-structured arguments.

Archeologie
Rindert Hooiveld
Rindert Hooiveld

Over Rindert
Ik ben Rindert, 24 jaar, opgegroeid in Twente en heb daarnaast Groningse en Friese roots. Daarom zeg ik vaak voor het gemak maar dat ik Saksisch ben. In 2013 ben ik in Groningen komen studeren en wonen. Een aantal jaar heb ik sociale studies gedaan, maar dat was toch niet wat ik echt leuk vond. Sinds 2017 studeer ik daarom archeologie en daar geniet ik enorm van. Ik geniet van het lekker vieze handen krijgen en puzzelen.

Het leuke van archeologie is dat we het verleden vertellen waar geschreven bronnen vaak ontbreken. Zo kom je in je eerste jaar al in aanraking met de prehistorie van Nederland maar ook, voor mij destijds vrij onverwacht, de prehistorie van het arctische gebied. Verder vormt de archeologie een mooie aanvulling op geschreven bronnen. Archeologie is erg praktisch omdat het werkt met materiële resten van culturen lang geleden. Al met al is Archeologie een veelzijdige studie.

Bedrijfskunde
Niels van de Gronden
Niels van de Gronden

Over Niels
Spullen verkopen op de kleedjesmarkt met Koninginnedag kon ik vroeger als de beste en dit was iets wat ik leuk vond. Iets met onderhandelen dus. Ook communicatie en marketing vond ik erg interessant. Deze aspecten spraken mij erg aan en kon ik terugvinden in de studie Bedrijfskunde. Heb je vragen over Bedrijfskunde, stuur mij gerust een bericht en wellicht kan ik je verder helpen!

Bewegingswetenschappen
Jurian Dolstra
Jurian Dolstra

Over Jurian
“Hey! Mijn naam is Jurian, ik ben 22 jaar oud en zit momenteel in het eerste jaar van de master Human Movement Sciences. Hiervoor heb ik de bachelor Bewegingswetenschappen afgerond. Ik ben bij deze studie uitgekomen omdat ik erg geïnteresseerd was in de werking van het menselijk lichaam en daaraan gerelateerde onderzoeken. Mijn keuze voor deze studie is me erg goed bevallen. Naast het studeren breng ik veel tijd door op het voetbalveld. Ook ben ik met enige regelmaat te vinden in een kroeg of op een terras in onze mooie binnenstad. Mocht je vragen hebben over mijn ervaringen met Bewegingswetenschappen of over het studentenleven in Groningen, stuur mij dan gerust een mailtje!”

Eline Nijmeijer
Eline Nijmeijer
Over Eline
Hoi! Ik ben Eline, 22 jaar en zit op dit moment in het tweede jaar van mijn master Sport Sciences. Op de middelbare school vond ik de meeste exacte vakken erg interessant, maar mijn grootste interesse ligt in het menselijk bewegen. Hoe kan het dat wij als mensen zo fantastisch kunnen bewegen, en vaak zelfs onbewust? Door het volgen van de bachelor Bewegingswetenschappen, ben ik erachter gekomen dat ik graag door wil met onderzoek doen binnen de sportrichting. Naast het studeren, ren ik vaak rondjes of zit ik op mijn racefiets :-) Stuur me gerust een mailtje als je meer wilt weten over de studie, studiekeuzes, studeren of Groningen als studentenstad!
Biologie
Wietske Feenstra
Wietske Feenstra

Over Wietske
Mijn naam is Wietske, ik ben 20 jaar oud en mijn derde jaar van de bachelor Biologie is net van start. Ik heb voor de major Biomedische Wetenschappen gekozen. Ondanks veel twijfelen op de middelbare school, ben hier helemaal op mijn plek. Wanneer je vragen hebt over bijvoorbeeld studeren in Groningen, de bachelor Biologie of de major Biomedische Wetenschappen, stuur me dan gerust gerust een mailtje!

Floor Hoevers
Floor Hoevers

Over Floor
Mijn naam is Floor Hoevers. Ik ben 21 jaar en 2e jaars biologiestudent met de major Ecology&Evolution. Ik studeer nu twee jaar in Groningen na een tussenjaar van werken en reizen. In de 6e klas had ik nooit gedacht dat ik Biologie zou gaan studeren, maar ik ben heel blij met m’n keuze! Het jaar dat ik begon, is het eerste jaar dat deze studie volledig in het Engels werd gegeven. Stuur me gerust een mailtje met vragen over studiekeuze of de bachelor Biology.

Omaira Bischoff
Omaira Bischoff

Over Omaira
Mijn naam is Omaira, ik ben 20 jaar, en zit in het derde jaar van de bachelor Biologie. Ik doe de major Biomedische Wetenschappen en hoop dit volgend jaar af te ronden. Heb je vragen over de major Biomedische Wetenschappen of Biologie in het algemeen? Of wil je meer weten over studeren in Groningen? Mail mij dan en vergeet niet mijn naam in het onderwerp te zetten, dan mail ik je terug!

Marc Lulofs
Marc Lulofs

Over Marc
Hoi! Mijn naam is Marc, 22 jaar oud en ik zit in mijn vijfde jaar van de bachelor Biologie. Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn bachelor met de major Ecologie & Evolutie. Heb je vragen over de major Ecologie & Evolutie of over de studie Biologie in het algemeen? Of heb je andere vragen over studeren in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Biomedische Technologie
Fennie van der Graaf
Fennie van der Graaf

Over Fennie
Als je vragen hebt over Biomedische Technologie, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen. Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Campus Fryslân - University College Fryslân
Alina Ruge
Alina Ruge

About Alina
My name is Alina Ruge, and I am from Hamburg, Germany. I started my UCF experience in September 2019 and did not know what to expect when I came to Leeuwarden, because I have never even seen Leeuwarden before I started the program. I had so many questions and luckily, I knew someone from the second year to answer some of them. That really helped me ease my mind about all my fears and I want you to be able to have someone doing the same for you because I know that it was scary diving into something entirely new.

Before I came here I traveled the world for one year to clear up my mind what I really wanted in life. When I found this program after hours of research I felt like this was the right program to fit all my interests. I am interested into international affairs, global problems and how to solve them in a sustainable way. This program will enable me to find a job where I can find solutions that I especially faced when traveling through countries like India. The problem of gender equality, waste disposal or overall poverty.

Please don't hesitate to contact me if you have questions concerning the program, the UCF community, or the city of Leeuwarden. The UCF community is there to support you and answer every question you have, in order to start the most exciting journey of your life!

Koen Pouw
Koen Pouw

About Koen
My name is Koen Pouw and I’m currently a first-year student of Global Responsibility & Leadership at University College Fryslân in Leeuwarden. Before moving to Leeuwarden, I lived in Zeewolde, Flevoland, the Netherlands. After doing my final high school VWO exams in 2019, I immediately started my studies here in Leeuwarden.

Global Responsibility & Leadership caught my interest due to its interdisciplinarity and flexibility, focusing on the Sustainable Development Goals set up by the United Nations. As I mentioned before, the programme is very interdisciplinary and diverse. For me, before applying to this programme, I therefore had quite some questions about the programme itself and was curious to hear about experiences of current GRL students. Do you have questions about what it’s like to study Global Responsibility & Leadership and are you curious about student life in Leeuwarden? The UCF community is here to answer all your questions you might have! Please, do not hesitate to contact me and I’ll try my best to answer any question that you can think of!

Communicatie- en informatiewetenschappen
Kayleigh Smilda
Kayleigh Smilda

Over Kayleigh
Mijn naam is Kayleigh Smilda en ik ben 21 jaar. Momenteel ben ik bezig met mijn derde jaar van de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen. Op dit moment volg ik een Minor Midden-Oostenstudies, wat ik heel erg leuk vind! Ook woon ik inmiddels alweer twee jaar op kamers in Groningen. Naast studeren houd ik gelukkig nog tijd over om bezig te zijn met dansen en zingen. Ik geef danslessen aan kinderen en daar haal ik erg veel plezier uit.

Voordat ik CIW ging studeren, heb ik een jaar Communicatie op het HBO gedaan. Op de open dag van CIW werd mij verteld dat er bij CIW meer aandacht was voor taal en onderzoek dan op het HBO en dat sprak mij erg aan. Ook vond ik het belangrijk om een opleiding te kiezen waarin ik mijn kwaliteiten goed kon benutten: ik ben altijd goed geweest in schrijven en presenteren en het leek me leuk om dit tijdens mijn studie verder te ontwikkelen.

Econometrics and Operations Research
Nynke Claassen
Nynke Claassen

Over Nynke
Mijn Naam is Nynke, ik ben 21 jaar, en ik ben net begonnen met het tweede jaar van de studie Econometrics and Operations Research. Zelf heb ik niet gelijk de juiste studiekeuze gemaakt, maar gelukkig heb ik nu de studie gevonden die bij mij past! Ik heb erg veel georiënteerd bij andere studies, en begrijp goed dat het maken van een studiekeuze niet altijd even makkelijk kan zijn. Na veel meeloopdagen, open dagen en praten met andere studenten heb ik uiteindelijk de goede keuze gemaakt. Bij het maken van mijn studiekeuze heb ik me niet gefocust op waar ik goed in ben, maar wat ik echt leuk vind om te doen. Ik ben er achter gekomen dat de wiskundige en economische vakken mijn goed liggen. De studie Econometrics and Operations Research bevalt me dan ook erg goed!

Heb je nog vragen over de studie Econometrics and Operations Research, je studiekeuze of studeren in het algemeen? Stuur mij gerust een mailtje en dan beantwoord ik je vragen graag!

Femke van den Bos
Femke van den Bos

Over Femke
Hoi! Ik ben Femke en ik ben ondertussen 3e jaars student Econometrics and Operations Research. Heb je vragen over wat deze studie inhoudt of over wat bijvoorbeeld de verschillen tussen deze studie in Groningen en andere studies of universiteiten zijn? Of heb je andere vragen over het maken van de studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Stuur mij dan een mail!

Economics and Business Economics
Eva Hesseling
Eva Hesseling

Over Eva
Hoi! Ik ben Eva, ik ben 21 jaar en ik zit in mijn tweede jaar van de studie ‘Economics and Business Economics’. Zelf heb ik moeite gehad de juiste studie te vinden maar ze zeggen natuurlijk dat 3x scheepsrecht is. Voor mij gold dit ook en nu zit ik gelukkig helemaal op mijn plek! Ik heb veel rondgesnuffeld voor ik deze studie begon en ik kan daarom goed jouw vragen over je studiekeuze beantwoorden! Het meeste weet ik natuurlijk over de studie E&BE, dus daar kan ik altijd wat meer informatie over geven.

Bij E&BE leer je veel over verschillende economische onderwerpen. Tijdens de studie kom je erachter welke richtingen je het leukste vindt en heb je ruimte om je daar meer in te verdiepen. Vindt je vakken zoals wiskunde, economie en M&O leuk? Dan zou deze studie zomaar bij jou kunnen passen!

Mocht je vragen hebben over de studie (of heb je studiekeuzestress), mail me gerust! Dan probeer ik jouw vragen te beantwoorden en je wellicht kan ik jou een stukje zekerder maken over je keuze :)

Maud Wester
Maud Wester

Over Maud
Hoi! Ik ben Maud, 22 jaar oud en net klaar met mijn bachelor Economics and Business Economics (E&BE). Na het behalen van mijn Vwo-diploma heb ik een jaartje op het hbo Bedrijfseconomie gevolgd. Dit paste niet zo goed bij mij, en daarom ben ik begonnen aan de RUG. Ik kan je helpen met je vragen over E&BE, maar ook met met vragen over het verschil tussen hbo en universiteit.

In mijn tweede jaar heb ik voor de track Economics gekozen. De wiskundige kant van economie interesseerde mij vooral. De drie verschillende tracks zorgen voor genoeg keuzeruimte binnen deze studie! Je maakt in het eerste jaar kennis met vakken uit alle drie de tracks, waardoor je je makkelijk kan oriënteren en waardoor er nog veel mogelijkheden zijn.

Lijkt deze studie je leuk, ben je bezig met je studiekeuze en heb je nog vragen? Stuur mij gerust een mailtje! Ook voor andere studie(keuze)-gerelateerde vragen mag je altijd mailen!

Aniek Elsjan
Aniek Elsjan

Over Aniek
Hi! Ik ben Aniek, 22 jaar en ik heb net mijn bachelor ‘Economics and Business Economics’ afgerond. Ik heb in de tijd dat ik mijn bachelor volgde een jaar gewerkt als voorzitter van de Voorlichtingspool die 6 vwo leerlingen helpt met hun studiekeuze door middel van het organiseren van de zogeheten “Student for a Day” en Open dagen. Hierdoor heb ik veel kennis opgedaan over alle 4 bacheloropleidingen die de faculteit Economie en Bedrijfskunde aanbiedt.

Ik wist dat ik later ‘iets’ in de economie en businesswereld wilde gaan doen. Wat precies? Dat was ik nog niet over uit. Vandaar dat ik deze studie heb gekozen: want of je nu op sociaal, wiskundig of op management gebied aan het werk wil later, er is nog van alles mogelijk! In het eerste jaar van de studie komen allerlei vakken aan bod; van marketing tot wiskunde en management-gerelateerde vakken. Aan de hand van deze vakken kun je kijken welk vakgebied je leuk vindt en ga je een richting kiezen. Dit is fijn, want dan hoef je nog niet direct een keuze te maken.

Mocht je vragen hebben over de studie Economics of Business Economics, andere vragen over je studiekeuze/studietijd, of heb je specifieke vragen omtrent de verschillen tussen de bacheloropleidingen binnen de FEB, stuur mij dan gerust een mailtje! Ik help je graag om deze studiekeuze een stukje minder lastig te maken!

English Language and Culture
Eline Spoolder
Eline Spoolder

About Eline
My name is Eline Spoolder and I am a second-year English Language and Culture student. Before starting this programme, I studied to become an English teacher for one year. I like to read (for pleasure), watch a film or series, or play board games with my friends. If I am not in the University Library, you can find me in a pub with a glass of cider!

I chose to study English because I wanted to get to know everything about the English language. I like the fact that it is a mix between linguistics, old literature, modern literature, and proficiency because that way I could get a taste of everything and decide what I want to specialise in. You do not only learn how to write phonetically or analyse poetry, but you also learn how to look at the broader scope of texts, get the history of the English language and literature, and learn how to think critically.

Europese Talen en Culturen
Marieke Schuitemaker
Marieke Schuitemaker

Over Marieke
Een studiekeuze maken was voor mij niet zo makkelijk. Ik had op de middelbare school een NG/NT-profiel, vond alle vakken wel een beetje leuk en was niet per se meer geïnteresseerd in bèta of alfa. Na lang rondgekeken te hebben in de bètakant, heb ik uiteindelijk toch een opleiding aan de letterenfaculteit gekozen, namelijk Europese Talen en Culturen!

De opleiding ETC is erg breed, je kiest een taal die je gedurende de hele studie volgt en waarin je vervolgens een hoog niveau bereikt. Daarnaast leer je veel over taalkunde, politiek en literatuur en heb je de keuze om je in één van deze gebieden verder te ontwikkelen. Ik heb zelf gekozen voor een dubbel profiel in politiek en taalkunde en volg als hoofdtaal Duits, maar je zou ook kunnen kiezen voor Frans, Spaans, Engels, Russisch, Zweeds of Italiaans. In je derde jaar ga je een semester naar het buitenland, zodat je nog meer leert over de taal die jij hebt gekozen!

Mocht jij ook van alles leuk vinden, niet weten waar je voor moet kiezen, supererge studiekeuzestress hebben, of juist heel geïnteresseerd zijn in Europese Talen en Culturen, dan kun je me altijd mailen en ga ik je proberen verder te helpen!

Farmacie
Emma Koenders
Emma Koenders

Over Emm a
Hallo allemaal! Mijn naam is Emma en ik zit ondertussen alweer in mijn tweede jaar van de Farmacie bachelor. Farmacie is een ontzettend veelzijdige studie dat jou opleidt om de geneesmiddelen expert te worden. Met mijn ervaring als student kan ik er ontzettend veel vertellen over de studie en het studeren in Groningen. Als je vragen hebt over Farmacie, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen. Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Filosofie
Chaya Hillekens
Chaya Hillekens

Over Chaya
Het maken van een studiekeuze is normaal voor veel mensen al moeilijk en nu al helemaal. Om het allemaal net iets makkelijker te maken zal ik kort iets vertellen over mijn studiekeuze.

Ik heb de hele bovenbouw van de middelbare school open dagen bezocht van zeer uiteenlopende studies. Ik had dan ook een NG/NT profiel met geschiedenis, dus ik kon eigenlijk nog alle kanten op. Ik vond van alles wel leuk en mijn strategie was dan ook om veel studies te bekijken en zo veel mogelijk af te strepen. Na een best wel lange studiekeuzeperiode ben ik gegaan voor de studie natuurkunde in Groningen. Vanaf moment 1 was ik verliefd op deze stad. (Ik zeg wel stad, maar het voelt meer als een uit de voegen gebarsten dorp, dan als een stad. wat ik zelf heel prettig vind.)

Ik was er al vrij snel achter dat ik de studie natuurkunde niet leuk vond. Het abstracte denken en de logische redeneringen vond ik erg leuk, maar de natuurkunde zelf vond ik niets. Ik heb toen besloten om een vak bij de faculteit wijsbegeerte te volgen en kwam er al snel achter dat dat echt mijn ding was. Ik heb het altijd al leuk gevonden om veel te lezen en nog meer te leren en dat past perfect bij de studie filosofie.  Mijn brede interesse maakt dat de studie ook erg leuk is. De vakken zijn gevarieerd en bieden ruimte om je te verdiepen in wat jij echt leuk vindt aan dat vak. Daarnaast is het zo dat hier in Groningen filosofie een eigen faculteit is en in een eigen gebouw zit. Hierdoor hangt er echt een leuke sfeer op de faculteit waar iedereen elkaar kent. Ook betekent dit dat je een goede band opbouwt met je docenten. Veel van hen ken je persoonlijk en kan je altijd aanspreken met vragen of opmerkingen.

Ik wens jullie allemaal veel succes met jullie studiekeuze in deze onzekere tijden! Als je nog vragen hebt over de studie filosofie of studeren in Groningen, mag je me altijd mailen!

Lin Kok
Lin Kok

Over Lin
Hoi bijna-student! Mijn naam is Lin Kok en ik ben derdejaars student van de studie Filosofie. Ik weet zelf nog heel goed dat ik een studiekeuze moest maken en dat vond ik erg moeilijk. Daarom had ik een extra jaar tussen de middelbare school en het studeren genomen om mij te oriënteren op de keuzes die ik had. Al snel kwam ik erachter dat filosofie de studie was die het best bij mij paste. Ik heb toen in verschillende steden gekeken naar deze studie, en de filosofiestudie in Groningen sprak mij erg aan. De filosofie studenten hebben hier een eigen faculteit waardoor ik al meteen merkte dat er een goede sfeer is tussen student en docent en dat alle studenten op de faculteit elkaar kennen. Het voelde voor mij in de kantine als een grote vriendengroep. Dit waren voor mij zulke belangrijke dingen dat ik naar Groningen ben verhuisd vanuit Amsterdam en nu ben ik al bijna drie jaar heel erg blij op deze studie.

Naast studeren heb ik in mijn eerste jaar twee commissies gedaan en in mijn tweede jaar heb ik deel uitgemaakt van het bestuur van de studievereniging STUFF. STUFF staat voor STUdievereniging Faculteit Filosofie. De vereniging die er dus voor zorgt dat alle commissies bestaan en deze commissies zorgen weer voor alle sociale evenementen. Hierbij moet je denken aan een commissie die een studiereis voorbereid, een commissie die het faculteitsblad schrijft, een commissie die de bandjesavond organiseert, enzovoort. Voor iedereen is er wel een commissie die bij diegene past. De vereniging zorgt ervoor dat je in het eerste jaar meteen al je studiegenootjes leert kennen en brengt veel gezelligheid.

Het eerste en tweede jaar bestaan uit vaste filosofie vakken: dit zijn bijvoorbeeld ethiek, logica, geschiedenis, politieke, etc vakken. Het derde jaar bestaat uit een minor, 4 keuzevakken en een scriptie. In het begin van mijn derde jaar heb ik een deel van mijn minor gedaan en deze komende periode ga ik mijn scriptie schrijven. Dit is een afrondend verslag van je Bachelor en hopelijk heb je daarna je Bachelor afgerond.

Je kan mij mailen met vragen over het leven als student, het studeren op de faculteit filosofie, de studievereniging STUFF en de inhoud van de Bachelor en de vakken.

Geneeskunde
Maaike Pijpers
Maaike Pijpers

Over Maaike
Tijdens mijn periode vrijwilligerswerk in Afrika kwam ik een geneeskundestudent tegen. Zij was ontzettend enthousiast over haar studie en het vrijwilligerswerk in het ziekenhuis in Afrika. De verhalen over haar studie boeide mij en ik ging nog eens goed nadenken over welke studie bij mij zou passen en of het wellicht geneeskunde zou kunnen zijn.

Na veel bellen met geneeskundestudenten was ik overtuigd: geneeskunde wordt mijn studie. De steden Groningen en Amsterdam leken mij het meest leuk en ook daarover heb ik veel studenten gesproken, zodat mijn keuze landde bij geneeskunde in Groningen. Tijdens het keuzeproces was voor mij het met studenten van de studie en stad praten het meeste van hulp voor het maken van mijn keuze. Als je vragen hebt, mail me gerust!

Nienke van Aalst
Nienke van Aalst


Over Nienke
Omdat ik al wist welke studie ik wilde doen, hoefde ik alleen na te denken waar ik deze studie wilde volgen en wat ik ging doen als ik niet werd toegelaten. Geneeskunde is namelijk een studie met een decentrale selectie, dus ik moest een plan B hebben. In de vierde heb ik al een aantal open dagen bezocht, en na de vijfde en zesde was ik al in bijna elke stad geweest waar je geneeskunde kon studeren. Uiteindelijk heb ik gekeken naar in welke stad ik me het meest thuis voelde en welke vormgeving van de studie het beste bij mij paste, en toen kwam ik uit op Groningen. De studie geneeskunde heeft namelijk overal dezelfde naam, alleen geeft elke universiteit een andere invulling aan de studie, wat het maakt dat vergelijken heel belangrijk is zodat je de goede keuze maakt voor wat het beste bij jou past.

Ik hoop dat jij ook een goede studiekeuze kan maken! Mocht je vragen hebben voor mij, stuur mij dan gerust een berichtje zodat ik je hopelijk kan helpen bij jouw keuze.

Geschiedenis
Reinder Klinkhamer
Reinder Klinkhamer

Over Reinder
Mijn naam is Reinder Klinkhamer, ik ben 20 jaar oud en ben dit jaar aan het derde jaar van de studie geschiedenis begonnen. Twee jaar geleden verhuisde ik vanuit het kleine Meppel (een stadje in Zuid-West Drenthe) naar Groningen om hier te studeren. Inmiddels ben ik naast mijn hobby’s - middeleeuws re-enactment en het bespelen van de accordeon -, ook actief in de studievereniging GHD Ubbo Emmius. Ook ben ik afgelopen jaar begonnen met het hobbymatig volgen van een cursus 16e en 17e eeuws schrift en Russische taalvaardigheidsvakken. Binnen de studie Geschiedenis ben ik steeds actiever geworden, zo neem ik dit jaar voor het tweede jaar op rij zitting in de opleidingscommissie en vervul ik de rol van studentmentor.

Waarom Geschiedenis Bachelor? Nadat ik de toenmalige webklassen van de opleiding Geschiedenis aan de RUG met succes had afgerond en aan de matchingsdag had meegedaan wist ik het zeker; ik moest en zou geschiedenis studeren.

Global Responsibility & Leadership - University College Fryslân
Alina Ruge
Alina Ruge

About Alina
My name is Alina Ruge, and I am from Hamburg, Germany. I started my UCF experience in September 2019 and did not know what to expect when I came to Leeuwarden, because I have never even seen Leeuwarden before I started the program. I had so many questions and luckily, I knew someone from the second year to answer some of them. That really helped me ease my mind about all my fears and I want you to be able to have someone doing the same for you because I know that it was scary diving into something entirely new.

Before I came here I traveled the world for one year to clear up my mind what I really wanted in life. When I found this program after hours of research I felt like this was the right program to fit all my interests. I am interested into international affairs, global problems and how to solve them in a sustainable way. This program will enable me to find a job where I can find solutions that I especially faced when traveling through countries like India. The problem of gender equality, waste disposal or overall poverty.

Please don't hesitate to contact me if you have questions concerning the program, the UCF community, or the city of Leeuwarden. The UCF community is there to support you and answer every question you have, in order to start the most exciting journey of your life!

Koen Pouw
Koen Pouw

About Koen
My name is Koen Pouw and I’m currently a first-year student of Global Responsibility & Leadership at University College Fryslân in Leeuwarden. Before moving to Leeuwarden, I lived in Zeewolde, Flevoland, the Netherlands. After doing my final high school VWO exams in 2019, I immediately started my studies here in Leeuwarden.

Global Responsibility & Leadership caught my interest due to its interdisciplinarity and flexibility, focusing on the Sustainable Development Goals set up by the United Nations. As I mentioned before, the programme is very interdisciplinary and diverse. For me, before applying to this programme, I therefore had quite some questions about the programme itself and was curious to hear about experiences of current GRL students. Do you have questions about what it’s like to study Global Responsibility & Leadership and are you curious about student life in Leeuwarden? The UCF community is here to answer all your questions you might have! Please, do not hesitate to contact me and I’ll try my best to answer any question that you can think of!

Griekse en Latijnse taal en cultuur
Marilin Jonkman
Marilin Jonkman

About Marilin
Hoi, ik ben Marilin Jonkman, 19 jaar oud en ik ben nu tweedejaars studente Griekse en Latijnse Taal en Cultuur. Ik woon in Hoogeveen en ik ga op en neer met de trein voor de colleges in de mooie studentenstad Groningen. Naast mijn studie speel ik viool en vind ik het leuk om met vriendinnen af te spreken, te lopen of te fietsen en om andere steden te bezoeken. Ook heb ik een paar oppasadresjes en geef ik bijles op de middelbare school waar ik zelf mijn gymnasiumtijd heb doorgebracht.

Ik heb deze studie gekozen omdat Grieks en Latijn op de middelbare school de vakken waren die mij het meest boeiden. Dit waren de vakken waar ik naar uitkeek. Bovendien had ik een hele leuke docente, wat ervoor zorgde dat ik erg enthousiast werd. Met mijn NG/NT-profiel op het gymnasium verbaasde ik veel mensen met mijn studiekeuze. Ik kon alle kanten op, maar ik koos juist deze studie en ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik voel mij hier op mijn plek en de vakken vind ik leuk. Ik vind het interessant om oude teksten te vertalen door te “puzzelen” en deze teksten te interpreteren.

Human Geography & Urban and Regional Planning
Yildiz Heeringa
Yildiz Heeringa

Over Yildiz
Hallo, ik ben Yildiz en ik ben een van de studentambassadeurs van de bachelor Human Geography and Planning. Ik ben een vierdejaars student van de opleiding, dus ik ken de weg vrij goed op de faculteit. Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt over de opleiding zelf, de faculteit, activiteiten die je naast je studie kunt doen of het studentenleven in Groningen in het algemeen. Ik help je graag verder en hoop je snel weer te zien op de faculteit!!

Alesya Grishkun
Alesya Grishkun

About Alesya
My name is Alesya and I am an international 2nd year Human Geography and Urban and Regional Planning student. I am also part of the Green Office and the Honours College Program. If you have any questions regarding the program, the faculty or the university in general, I am the right person to talk to! Additionally, do not hesitate to ask questions about the city, how is it to be an international here or any type of question. I will be more than happy to answer them!

Informatica
Jens Hartsuiker
Jens Hartsuiker

Over Jens
"Hoi! Ik ben Jens en ik studeer Informatica. Naast mijn studie doe ik graag aan boulderen (klimmen) en ben ik actief bij de roeivereniging Gyas. Mail mij gerust vragen over de studie en het studentenleven!"

Joël Plantinga
Joël Plantinga

Over Joël
Heb je vragen over Informatica, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Kevin Gevers
Kevin Gevers

Over Kevin
Voor mij was de studie keuze redelijk makkelijk, want wat ik leuk vind en waar ik goed in ben overlapten. Programmeren in combinatie met een gezonde dosis wiskunde paste precies in mijn straatje. Om te besluiten in welke stad ik wou gaan studeren vond ik alleen wat moeilijker. Hier hielpen de open dagen en meeloop dagen heel erg. Vooral ook omdat je dan met echte studenten kan praten en naar hun ervaring kan vragen. Dus schroom niet om mij te emailen en je eigen vragen te stellen! Als je mijn naam in de onderwerpregel vermeldt, dan mail ik je terug!

Informatiekunde
Gijs Danoe
Gijs Danoe

Over Gijs
Ik ben Gijs Danoe, 20 jaar oud en ik kom uit Hoogezand. Ik zit nu in het derde jaar van de studie Informatiekunde. Toen ik op de middelbare school zat wist ik al wel dat ik iets met computers wilde doen en ik was altijd al goed met taal. Toen ben ik gaan kijken naar Informatiekunde en na de open dag wist ik dat dit de goede studie voor mij was omdat het de perfecte middenweg is tussen alfa en bèta. Daarnaast is het een redelijk kleine studie en leer je met deze studie dingen die voor het bedrijfsleven erg interessant zijn. Op dit moment liggen de baankansen daardoor ook erg goed.

International Business
Jelle Ozinga
Jelle Ozinga

Over Jelle
Tijdens de open dagen en meeloopdagen heb ik opgemerkt dat de informatie die je krijgt vaak niet het hele verhaal vertelt van een studie. Een goede tip is om met een “ervaringsdeskundige” (lees student) zelf te spreken, dat zorgt vaak voor een completer beeld. Diegene zal je dan ook goed de voors en tegens kunnen vertellen waardoor jij een betere afweging kunt maken en je hopelijk uitkomt op een goede keuze. Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het studeren (in het Engels) en leven in Groningen of over International Business!

Eva van der Brug
Eva van der Brug


Over Eva
In plaats van me te focussen op welke studie ik wilde doen, ging ik nadenken over waar ik later terecht wilde komen. Ik zag mezelf het meest voor me in een bedrijf, werkend met mensen, liefst (deels) internationaal, niet aan de economische kant van het bedrijfsleven maar meer aan de HR/management kant. De volgende vraag was welke studie mij hier zou kunnen brengen. International Business leek de beste weg voor mij. Ik heb geen seconde meer getwijfeld aan deze keuze en ben er zelfs achter gekomen dat juist de economische vakken mij erg goed liggen, het voordeel van een brede studie! Als je nog vragen hebt over studiekeuze, international business, studeren in het Engels of nog iets anders, mail mij gerust!

Britt Oude Lenferink
Britt Oude Lenferink


Over Britt
Ik kwam terecht op een meeloopdag voor International Business in Groningen, dit moest ‘m worden! Hetgeen dat voor mij doorslaggevend was, waren de gesprekken met de IB-studenten op die dag. Het is veel begrijpelijker om te horen vanuit het perspectief van een student. Ik raad je dan ook vooral aan om gesprekken te voeren met studenten en ervaringsdeskundigen in het vakgebied van jouw potentiële studie. Daarnaast geef ik je de tip om op te letten waar jij enthousiast van wordt in je dagelijkse leven. Antwoorden op deze vragen werken vaak als schakels tussen jouw persoonlijkheid en de studie die daarbij past. Heb je nog vragen over je studiekeuze, studeren in Groningen of de studie International Business? Twijfel niet om me een mailtje te sturen en wie weet kan ik je helpen!

Internationale betrekkingen en internationale organisatie
Lars Hoving
Lars Hoving

Over Lars
Hallo! Ik ben Lars, 19 jaar oud en ik ben een tweedejaars student International Relations and International Organisation. Na lang te hebben gezocht naar een studie, heb ik na webklassen en open dagen besloten om mijn interesses en hart te volgen naar IRIO. Mijn interesses voor wereldproblematiek, het nieuws, politiek en de geschiedenis, maken dit de perfecte studie voor mij. De studie is internationaal en wordt dus in het Engels gegeven. Je leert daardoor veel nieuwe mensen en culturen kennen uit alle delen van de wereld. Je bent veel bezig met discussies in de werkgroepen en past geleerde stof toe op actuele gebeurtenissen. Daarnaast biedt deze studie een breed scala aan vakken, zoals geschiedenis, recht, politicologie en nog veel meer! Naast al het harde werk is er gelukkig ook tijd voor ontspanning. De studievereniging CLIO organiseert vaak excursies en feestjes.

Mocht je nou geïnteresseerd, of gewoon nieuwsgierig zijn? Stuur mij dan gerust een mailtje en ik beantwoord deze graag!

Marit Marinus
Marit Marinus

Over Ma rit
Hoi! Mijn naam is Marit Marinus en ik ben 19 jaar oud. Ik kom uit Groningen en ik zit nu in mijn tweede jaar van de bachelor International Relations and International Organisation (IRIO). Na de middelbare school ben ik direct begonnen met deze studie. Ik heb geen moment getwijfeld aan mijn keuze, omdat IRIO precies bij mijn interesses past. Tegenwoordig ben ik studentambassadeur voor de studie IRIO!

Er zijn een aantal redenen waarom ik heb gekozen voor de studie IRIO. Allereerst wist ik op de middelbare school al goed dat ik nationale en internationale politiek en belangrijke maatschappelijke onderwerpen heel interessant vond. Nadat ik had meegedaan aan ‘Student for a Day’ en een open dag had bezocht, had ik geen twijfels meer. Het leek me heel leuk om op deze manier veel verschillende disciplines te leren en een breed vakkenpakket te krijgen: van economie tot politicologie. Ook het internationale aspect sprak me erg aan. Bovendien is het wereldnieuws je studiekost, want dit wordt vaak gebruikt in discussies binnen de studie. Ten slotte hoop ik nog steeds om (ook al is het maar minimaal) de wereld een stukje beter te maken. Daarvoor leek deze studie mij uitermate geschikt.

Kunstgeschiedenis
Jade Dijkstra
Jade Dijkstra

Over Jade
Hallo! Mijn naam is Jade en ik ben 19 jaar oud. Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de bachelor Kunstgeschiedenis. Ik hou van gezelligheid om me heen, spreek graag af met vriendinnen en woon sinds vorig jaar in de Schildersbuurt van Groningen, hoe toepasselijk is dat!

Ik ben opgegroeid met kunst. De geur van verf heb ik van jongs af aan geroken in mijn ouderlijk huis en in het atelier van mijn moeder. Onze eettafel zat onder de verfvlekken en overal in ons huis slingerden penselen rond. Ik maakte op jonge leeftijd kennis met musea en kunstwerken. Dit wakkerde mijn interesse voor kunst(geschiedenis) aan. Kunstgeschiedenis bleek geen droge of taaie studie te zijn, maar juist ontzettend afwisselend en uitdagend, met veel uiteenlopende onderwerpen en samenwerkingen met bijvoorbeeld Minerva of de studie Kunsten, Cultuur en Media. Daarnaast is het een kleine, persoonlijke studie met veel creatieve en interessante mensen, wat leidt tot gave samenwerkingen en resultaten.

Julie van Loon
Julie van Loon

Over Julie
Hallo, mijn naam is Julie en ik ben 20 jaar. Ik zit momenteel in het derde jaar van de bachelor Kunstgeschiedenis en ben vorig jaar begonnen met een tweede bachelor Europese Talen en Culturen.

Voor mij was de keuze voor Kunstgeschiedenis snel gemaakt toen ik op een opendag een professor een lecture hoorde geven. Ik werd hier meteen zo enthiousiast van dat alle andere studies waar ik aan dacht afvielen. Ik kom uit een kunstzinnig en cultureel gezin; mijn vader heeft ook kunstgeschiedenis gestudeerd en mijn zusje studeert momenteel op de kunstacademie Minerva, ik ben dus opgevoed met kunst en ook altijd aangemoedigd om hier iets mee te gaan doen. Wat ik zo leuk vind aan kunstgeschiedenis is dat alle studenten vanuit heel verschillende achtergronden komen maar allemaal een passie voor kunst delen, dit maakt ons een hechte groep. Kunstgeschiedenis is een kleine studie, dit maakt het heel persoonlijk en gezellig.

De studie is ook heel gevarieerd, je gaat gelijk het eerste jaar al op meerdere excursies en bezoekt vele musea. Ik vond dit heel fijn omdat je hierdoor dichter bij de stof komt en al een idee hebt in welke wereld je later terecht kunt komen.

Mocht jij ook enthiousiast geworden zijn voor de bachelor kunstgeschiedenis of wil je juist enthiousiast gemaakt worden? Dan kun je mij altijd mailen voor meer informatie, als je nog vragen hebt of hulpt wilt bij je studiekeuze.

Kunsten, Cultuur en Media
Andreea Dascalu
Andreea Dascalu

About Andreea
Hello! My name is Andreea and I am from Romania. I study Arts, Culture and Media with a specialization in Music and Film. If I am not studying, you will probably see me enjoying an artistic event or volunteering at a cultural or student organization. I am interested in a variety of topics, from law to religion to fashion, so if you need a conversation partner, do not hesitate to contact me!

I chose to study Arts, Culture and Media because I have always been interested in art although I was never the best at creating it. I could spend hours on end at an art gallery even if my painting skills were never above average and I wholeheartedly appreciate early rock music despite the fact that I cannot play an instrument. Consequently, this degree represented the perfect way for me to establish a relationship with art and to be able to approach it from a theoretical standpoint, inevitably deepening my passion for it.

Kunstmatige Intelligentie
Sanne Poelstra
Sanne Poelstra


Over Sanne
Ik wist vooral heel goed wat ik niet wilde studeren, maar wat dan wel vond ik erg lastig. Na bij een presentatie van informatica geweest te zijn viel mijn oog opeens op een foldertje met andere studies in de faculteit, hier stond kunstmatige intelligentie ook tussen. Ik vond programmeren erg leuk, maar ik wilde niet dat dat het enige was wat ik ging doen, dus KI was de ideale oplossing met een combinatie van exacte vakken zoals programmeren en wiskunde en van vakken zoals psychologie en taalkunde. Ik ben toen naar een "Een dag student" gegaan en heb webclasses gevolgd om er zeker van te zijn dat het echt wat voor me zou zijn. Ik studeer inmiddels alweer bijna 5 jaar aan de Rijksuniversiteit Groningen en ben bezig met mijn master. Als jij je afvraagt wat KI nou precies inhoud en of het een studie is die bij je past, mail me dan jouw vragen (zet mijn naam in de onderwerpregel) en je krijgt uitgebreid antwoord terug!

Daniëlle Metz
Daniëlle Metz

Over Daniëlle
In mijn eerste studiejaar begon ik enthousiast aan mijn gekozen studie Psychologie. Maar toen ik alle vakken niet super spannend vond en het bleek dat mijn beste vak Statistiek was, wist ik dat dat niet de juiste keuze was voor mij. Op zoek naar een bèta-studie die niet te eenzijdig is kwam ik uit bij Kunstmatige Intelligentie, een combinatie van onder andere psychologie, wiskunde en informatica. Een perfecte keuze voor mij! Inmiddels ben ik bezig met mijn Master, dus je kunt bij mij zowel voor de Master als de Bachelor Kunstmatige Intelligentie terecht! Dus heb je vragen over Kunstmatige Intelligentie, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Paul Veldhuyzen
Paul Veldhuyzen

Over Paul
Voordat ik bij de bachelor Kunstmatige Intelligentie (KI) terecht kwam heb ik twee andere studies geprobeerd, de één heel wiskundig, de ander juist richting de maatschappelijke kant (denk: politiek, milieu, en economie). Beide studies bleken niet helemaal mijn ding. Uiteindelijk besloot ik goed na te gaan wat ik leuk vond en waar ik gemotiveerd voor was. Ik kwam bij KI terecht omdat het verschillende interesses van mij combineerde: psychologie, wiskunde, en programmeren. Daarnaast combineerde het nog meer vakken die ik niet goed kende maar die wel interessant klonken, taalkunde en logica bijvoorbeeld. De combinatie van al de verschillende vakgebieden bleek perfect voor mijn brede interesse, en uiteindelijk is KI studeren de juiste keuze voor mij geweest. Wil je wat meer weten over KI studeren om er achter te komen of het ook de juiste keuze voor jou is, mail me dan gerust. Of, denk je misschien aan een studie wissel, dan help ik je ook graag de overweging maken.

Liberal Arts and Sciences - University College Groningen
Deborah Fidder
Deborah Fidder

Over Deborah
Hoi! Mijn naam is Deborah en ik ben momenteel derdejaars student University College Groningen. Ik heb altijd veel verschillende interesses gehad en wist niet zeker wat ik wilde studeren. Daarom besloot ik na het behalen van mijn havo diploma een high school exchange year te doen in Amerika. Deels om de keuze uit te stellen, maar ook om even in een andere omgeving te zijn. Toen ik terugkwam van mijn jaar Amerika heb ik een jaar de HBO-studie International Communication gedaan. Binnen een jaar had ik mijn propedeuse gehaald en besloot ik te beginnen op de Rijksuniversiteit Groningen aan het University College. Het fijne aan University College is dat je zelf je vakken kan kiezen, en daardoor al je verschillende interesses kunt combineren.

Het onderwijs op University College is praktischer in vergelijking tot andere studies, in plaats van tentamens heb ik vrijwel alleen maar presentaties, debatten en essays. In je eerste jaar woon je met je studiegenootjes op de campus, waardoor je vrijwel iedereen kent. Het gebouw van onze opleiding (de faculteit) is een super fijne omgeving waar het altijd gezellig is- of je nou komt om te studeren of om een kopje koffie te drinken. Voor vragen kun je me altijd mailen.

Life Science and Technology
Meintje de Vries
Meintje de Vries

Over Meintje
Hoi! Ik ben Meintje en ik heb de bachelor Life Science and Technology gedaan. Op dit moment ben ik bezig met de master Biomolecular Sciences, ook in Groningen. Er hebben wat veranderingen plaatsgevonden binnen het programma van Life Science and Technology waardoor het programma niet helemaal hetzelfde is als hoe ik het gevolgd heb, maar ik ben natuurlijk wel bekend met het nieuwe programma en wat het verschil is met bijvoorbeeld de studie Biology. Je mag mij over alles mailen en ik vind het fijn om mensen via videogesprekken uitleg te geven. Als ik je onvoldoende kan helpen zal ik je altijd doorverwijzen naar de persoon die dat mogelijk beter kan!

Media Studies
Anne Pronk
Anne Pronk

About Anne
Hello, I am Anne! I am 20 years old and currently in my second year of the Bachelor Media Studies. In my spare time I work as a freelance filmmaker and music producer. I also volunteer in organizations such as GroenLinks Groningen, USVA, Sandaya and GoodPM. I sing and play guitar and produce my own songs for Spotify and iTunes. I enjoy traveling a lot and have lived abroad on five different occasions. Finally, I love learning languages and I speak Dutch, English, Swedish, and French fluently.

I chose the Bachelor Media Studies since I wanted to study the media landscape on a theoretical level. I had already done a lot within the practical field, but I was even more interested in the underlying lines of thought behind those processes. You are going to take philosophical courses that really make you reflect about the role of the media, theoretical courses (which will teach you a lot), creative courses that teach you how to write and create, and practical courses, during which you work with regional companies.

Midden-Oostenstudies
Fleur Valk
Fleur Valk

Over Fleur
Ik ben Fleur Valk, 22 jaar oud en ik studeer Midden-Oostenstudies aan de Rijksuniversiteit Groningen. Omdat ik naast Midden-Oostenstudies ook de bachelor Nederlandse Taal en Cultuur volg, begin ik dit jaar aan het vierde jaar van de opleiding. Ik ben opgegroeid in Nijmegen, maar woon al sinds het begin van mijn studie op kamers in Groningen. Naast mijn studie werk ik bij een educatieve uitgeverij en ben ik student-assistent bij Nederlands. Verder ben ik mijn hele studententijd actief geweest bij de studievereniging van Nederlands en speel ik sinds twee jaar tennis bij Veracket.

Midden-Oostenstudies is een opleiding waarin je in een relatief korte tijd toch veel inzicht krijgt in deze complexe regio. Door een divers en diepgaand studieprogramma, focus je je niet alleen op de geschiedenis, politiek, cultuur en religie, maar leer je ook actief een taal (Hebreeuws of Arabisch).

Minorities & Multilingualism
Erandi Guerrero Mavrou
Erandi Guerrero Mavrou

About Erandi
Hello, my name is Erandi and I am studying Minorities and Multilingualism. I am half Mexican and half Cypriot. In Cyprus I acquired an obsession with reading and writing while Mexico taught me to appreciate the visual arts which is why I love painting. However; I have also spent a few years in Spain which drew me into the world of flamenco and now after thirteen years of dancing I have come to consider this more a part of my identity than a hobby.

Minorities and Multilingualism is not a program you hear about very often; this makes sense considering how it is focused on aspects, which are often overlooked in societies. At school my geography teacher taught us that there are around 68 indigenous languages in Mexico; all in danger of being forgotten even though several of their speakers yearn to pass them on to the next generations. I hoped that this program would help me understand how this happens and which are the best approaches for it.

Natuurkunde
Mare Dijkstra
Mare Dijkstra

Over Mare
Hoi! Ik ben Mare en ik studeer technische natuurkunde. Ik ben hierop uitgekomen na een lange zoektocht vooral in de medische vakken. Wat mij uiteindelijk enorm aansprak in natuurkunde was de breedte qua vakken en onderwerpen. Zelf ben ik net geswitcht van natuurkunde naar technische natuurkunde, gezien dat mij beter lag. Dus als je vragen hebt over natuurkunde, technische natuurkunde of gewoon het studeren hier, stuur een mailtje :)

Merel van Helten
Merel van Helten

Over Merel
Ik studeer natuurkunde omdat ik op zoek was naar een uitdaging, maar wel een duidelijke toepassing wilde zien van wat ik dan zou leren. Binnen natuurkunde heb ik de track energy and environmental physics gekozen. En heb je vragen over natuurkunde of specifiek over de track E&E mail dan gerust en zet mijn naam in de onderwerp regel dan krijg je uitgebreid antwoord terug.

Sander Bouma
Sander Bouma

Over Sander
Als je vragen hebt over Natuurkunde of Technische Natuurkunde, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen. Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Rutger Haan
Rutger Haan

Over Rutger Haan
Mijn naam is Rutger en ik ben net begonnen aan mijn 3e jaar Technische Natuurkunde aan de Universiteit van Groningen. Wat ik zo leuk vind aan de studie is dat je er ontzettend veel mee kan en je leert hoe je allerlei fenomenen kunt verklaren. Als je vragen hebt over de studies Applied Physics en/ of Physics of het leven in Groningen, stuur me dan een mailtje met "Rutger" in de onderwerpregel en dan stuur ik een mailtje terug!

Nederlandse taal en cultuur
Kathelijne Tijms
Kathelijne Tijms

Over Kathelijne
Ik ben Kathelijne Tijms, 20 jaar en ik zit in het derde jaar van de bachelor Nederlandse Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Naast mijn studie werk ik bij de Monki, een kledingwinkel in de Herestraat, en ben ik redacteur bij de Studentenkrant. Ook ben ik actief bij de Golfbreker, de studentenzwemvereniging van Groningen, en ZaZa, de studievereniging van Nederlands. Verder hou ik van spelletjesavonden, lezen, schrijven en filosoferen over het leven met vrienden.

In eerste instantie heb ik gekozen voor de studie Psychologie, maar na een jaar kwam ik erachter dat de studie toch niet overeenkwam met mijn verwachtingen. Ik besloot daarom een studie te kiezen die paste bij mijn interesses en de dingen die ik leuk vind om te doen, namelijk lezen, schrijven en de Nederlandse taal. Ik heb vanaf kinds af aan al interesse gehad in onze eigen taal. Ik verslond boek na boek en maakte altijd gedichtjes voor mensen. Nederlands bleek wel de goede studiekeuze.

Pedagogische Wetenschappen
Julia Vorenkamp
Julia Vorenkamp

Over Julia
Het kiezen voor een studie is een proces dat moeizaam kan verlopen. Als je voor geen enkele studie echt warm loopt weet je wellicht niet voor welke optie je moet gaan. Het kan ook zijn dat je juist brede interesses hebt en hierdoor moeilijk studies kunt uitsluiten.

Ik viel onder de tweede categorie, vond meerdere vakken leuk, en koos daarom voor de studie Liberal Arts and Sciences. Deze opleiding sprak mij aan omdat je er meerdere wetenschappelijke disciplines mee kunt bestuderen. Toen ik eenmaal met de studiestof aan de slag ging merkte ik toch een voorkeur te hebben voor de sociale vakken en daar het liefst mee bezig te zijn. In de eerste maand van het studiejaar wisselde ik gelijk naar de opleiding Pedagogische Wetenschappen, die dichter lag bij mijn interesses. Als je nog vragen hebt over studiekeuze, mail mij gerust!
Meike van der Wijk
Meike van der Wijk


Over Meike
Door goed vooronderzoek te doen en goed te kijken wat bij mij past heb ik gelukkig in een keer de goede studie kunnen kiezen. Mijn advies is om goed te kijken of je de vakken en alles eromheen echt leuk vindt. Neem wel de tijd om alles te onderzoeken, de keuze komt niet zomaar aanwaaien. Maar als je er veel aandacht en tijd in steekt is het zeker niet onmogelijk om een goede studie te vinden! Je mag mij altijd mailen als je vragen hebt over het maken van je studiekeuze of over de studie Pedagogische Wetenschappen!

Psychologie
Nynke Blom
Nynke Blom

Over Nynke
Hi! Ik ben Nynke en zit nu in mijn 3e jaar van psychologie. Ik ben heel blij met mijn studiekeuze, ook al vond ik het heel lastig om de keuze te maken. Ik heb heel veel studies bekeken op internet, open dagen en meeloopdagen gedaan, en advies van vrienden en familie gevraagd. Dit heeft mij ontzettend geholpen!

Ik ben erachter gekomen dat ik coaching en lesgeven heel leuk vind. Ik ben van plan om later in een bedrijf aan de slag te gaan als coach, recruiter, manager of om iets met planning en organisatie te doen. Ik zit er ook nog over na te denken om studieadviseur te worden.

Heb je een vraag over psychologie (of juist iets totaal anders)? Je mag me altijd mailen! Ik help je graag!

Laila Jongsma
Laila Jongsma

Over Laila
Ik vond het behoorlijk lastig om een studiekeuze te maken. Ik twijfelde heel erg tussen psychologie en international business. Van beide studies heb ik een meeloopdag gedaan, en was ik begonnen aan een webklas. Uiteindelijk heb ik besloten om na mijn eindexamen eerst nog een tussenjaar te nemen. Vooral omdat ik de behoefte had om even wat anders te doen dan naar school gaan en leren, maar ook omdat ik nog niet zeker wist wat ik wilde studeren. Ik heb eerst veel gewerkt en daarna ben ik vier maanden in mijn eentje naar Azië geweest. Hoewel ik het super spannend vond, heb ik er veel van geleerd en enorm van genoten.

Toen ik weer thuis kwam heb ik de knoop doorgehakt en besloten om psychologie te studeren. Deze studie, en het studentenleven in Groningen bevalt me top. Ik vertel anderen graag over de leuke feitjes die ik leer. De tijd vliegt voorbij. Inmiddels heb ik mijn bachelor gehaald en ben ik begonnen aan de (psychologie)master 'Talent development and creativity'.

Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het plannen van een tussenjaar, de studiepsychologie of iets heel anders! Ik beantwoord graag je vragen.

Rechtsgeleerdheid
Sander van den Tillaard
Sander van den Tillaard

Over Sander
Ik heb een voorlichtingsvideo gemaakt voor studiekiezers die op het punt staan om een studiekeuze te maken. In de video vertel ik over de Bachelor-opleiding Rechtsgeleerdheid vanuit mijn persoonlijke ervaringen. Dus heb je vragen over Rechten, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Mail mij!

Esli van den Berg
Esli van den Berg

Over Esli
Ik ben Esli van den Berg, 23 jaar oud en kom uit het prachtige Drentse Vledder. Al op de basisschool kwamen mijn ambities om rechter te worden door alles wat ik zag en hoorde in de media. Het was dan ook geen verrassing dat ik na het afronden van mijn middelbare school rechten ging studeren. De keuze voor Groningen was eerst vooral door praktische redenen, maar van zowel mijn studie- als stadkeuze heb ik nog geen moment spijt gehad! Ik studeer inmiddels al een tijdje in Groningen en met die ervaring kan ik ongetwijfeld al jullie vragen beantwoorden. Dus heb je vragen over Rechten, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Mail mij!

Religiewetenschappen
Sterre Stavast
Sterre Stavast

Over Sterre
Het kiezen van een vervolgstudie vond ik zelf best lastig. Al vanaf 4 VWO werd er geadviseerd om naar open dagen te gaan van verschillende universiteiten. Op die manier kwam ik dan ook bij Religiewetenschappen terecht, een studie die mij direct aansprak. Hierna ben ik bij verschillende universiteiten een dag gaan meelopen met Religiewetenschappen studenten, iets wat ik zeker kan aanraden. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om Religiewetenschappen in Groningen te gaan studeren.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in religies, mensen en andere culturen. Religiewetenschappen sluit hier voor mij heel goed op aan. Wat ik zo interessant vind aan de studie is dat we via verschillende perspectieven kijken naar religie en cultuur. Je leert over de geschiedenis, maar ook over religie en cultuur in huidige samenlevingen. De breedte in vakken vind ik een groot voordeel van de studie in Groningen.

Een andere reden dat ik Religiewetenschappen in Groningen ben gaan studeren is de leuke faculteit. Samen met Theologie vormt Religiewetenschappen een eigen faculteit. De kleinschaligheid van de faculteit maakt het heel gezellig en persoonlijk. Een fijne plek om colleges te volgen is minstens net zo belangrijk.

Lijkt het je een interessante studie en wil je er meer over weten? Ik help je graag! Je kunt me altijd even mailen. En mocht je overwegen om Religiewetenschapen te studeren, dan raad ik je aan om een dag mee te lopen.

Scheikunde
Caya Muijs
Caya Muijs

Over Caya
Hi, ik ben Caya en ik ben nu al 4 jaar bezig met de Bachelor Scheikunde in Groningen. Ik ben gestart met deze studie omdat ik het vak scheikunde ontzettend interessant vond aangezien het zich overal om ons bevindt! Ben jij nou ook geïnteresseerd in dit vakgebied, maar heb je nog vragen over Scheikunde, Scheikundige Technologie of studeren in het algemeen? Dan help ik je graag!

Pepijn Rang
Pepijn Rang

Over Pepijn
Heb je vragen over Scheikunde of Scheikunde Technologie, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Wietske Nauta
Wietske Nauta

Over Wietske
Heb je vragen over Scheikunde of Scheikunde Technologie, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Sven Broekman
Sven Broekman

Over Sven
Tweedejaars master student Scheikundige technologie met een achtergrond in beide bachelors. Heb je vragen over één van deze twee studies? Of heb je andere vragen over studeren in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Lieke Germain
Lieke Germain

Over Lieke
Heb je vragen over Scheikunde of Scheikunde Technologie, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Scheikunde Technologie
Caya Muijs
Caya Muijs

Over Caya
Hi, ik ben Caya en ik ben nu al 4 jaar bezig met de Bachelor Scheikunde in Groningen. Ik ben gestart met deze studie omdat ik het vak scheikunde ontzettend interessant vond aangezien het zich overal om ons bevindt! Ben jij nou ook geïnteresseerd in dit vakgebied, maar heb je nog vragen over Scheikunde, Scheikundige Technologie of studeren in het algemeen? Dan help ik je graag!

Pepijn Rang
Pepijn Rang

Over Pepijn
Heb je vragen over Scheikunde of Scheikunde Technologie, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Wietske Nauta
Wietske Nauta

Over Wietske
Heb je vragen over Scheikunde of Scheikunde Technologie, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Sven Broekman
Sven Broekman

Over Sven
Tweedejaars master student Scheikundige technologie met een achtergrond in beide bachelors. Heb je vragen over één van deze twee studies? Of heb je andere vragen over studeren in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Lieke Germain
Lieke Germain

Over Lieke
Heb je vragen over Scheikunde of Scheikunde Technologie, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Sociologie
Nynke Veenstra
Nynke Veenstra

Over Nynke
Hallo! Mijn naam is Nynke en ik ben 20 jaar oud. Inmiddels zit ik in het derde jaar van de studie sociologie en ben ik nog altijd erg tevreden over mijn keuze! Ik heb lang getwijfeld over wat ik wilde studeren maar uiteindelijk heb ik voor sociologie gekozen omdat ik geïnteresseerd ben in de actualiteit, maatschappelijke problemen en de wereld om me heen. De studie spreekt me aan omdat het een brede opleiding is waar je nog veel kanten mee op kunt. Daarnaast bevat de studie ook een stukje toepassing en praktijk door de projecten (soms in opdracht van een opdrachtgever) die gedurende de eerste twee jaar van de studie voorkomen. Indien je vragen hebt over de studie, studeren in het algemeen of hoe het leven in Groningen eruit ziet kun je me altijd een mailtje sturen, ik help je graag!

Sanne Snippe
Sanne Snippe

Over Sanne
Hoi! Ik ben Sanne, ik ben 20 jaar oud en ben derdejaars Sociologie student. Sociologie is een brede studie, waar je veel leert van de wereld om je heen, waarom mensen bepaald gedrag vertonen en hoe je dit kunt onderzoeken en verklaren. Ik vond maatschappijwetenschappen op de middelbare school erg interessant en daar is Sociologie een goede aanvulling op. De studie is uitdagend en afwisselend door veel verschillende vakken en naast de theorievakken word je verder uitgedaagd door de projecten die je volgt. Wat je geleerd hebt, pas je ook gelijk toe! Dus als je vragen of twijfels hebt over je studiekeuze, over de stad Groningen of over het studentenleven in het algemeen, mail mij gerust! Ik hoop dat ik je kan helpen!

Spatial Planning and Design
Tess ten Have
Tess ten Have

Over Tess
Hoi! Mijn naam is Tess en ik studeer de bachelor Spatial and Design. Ik heb ervoor gekozen om deze bachelor aan de RUG te studeren vanwege het ontwerpelement en de focus op infrastructuur en milieu planning. Wil je meer weten over de bachelor, de faculteit of hoe het is om in de stad Groningen te studeren? Stuur mij gerust een mailtje! Ik zal proberen om al je vragen te beantwoorden!

Laura Fransen
Laura Fransen

Over Laura
Hallo, mijn naam is Laura Fransen en ik ben vierdejaars student Ruimtelijke Planning en Ontwerp. Ik help je graag met allerlei vragen over de studie. Of als je gewoon interesse hebt in de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Aarzel niet om contact met mij op te nemen en hopelijk kan ik je verder helpen.

Sterrenkunde
Nikki Potze
Nikki Potze

Over Nikki
Hoi! Mijn naam is Nikki, ik ben een derdejaars Sterrenkunde student uit Groningen. Ik was van plan om Natuurkunde te gaan studeren, maar zag toen de optie Sterrenkunde. Sterrenkunde is Natuurkunde maar dan toegepast op een van de meest fascinerende onderwerpen die er is: het universum! Ik ben nog altijd blij met de keuze die ik gemaakt heb en kan daarnaast gelukkig ook nog een leuk studentenleven leiden. Ben jij benieuwd hoe het is om Sterrenkunde te studeren in Groningen? Stuur me een mailtje!

Nynke Visser
Nynke Visser

Over Nynke
Hey, mijn naam is Nynke en ik ben een derdejaars Sterrenkunde studente aan de RUG. Ik wist al heel snel dat ik Sterrenkunde wilde studeren en ik ben nu nog steeds super blij met die keuze! Wil je weten waarom of heb je vragen over de studie? Stuur me gerust een mailtje!

Taalwetenschap
Annemarie Akker
Annemarie Akker

Over Annemarie
Mijn naam is Annemarie Akker. In 2016 ben ik begonnen met de bachelor Taalwetenschap. In het tweede jaar ben ik gestart met de pre-master Nederlandse Taal en Cultuur, naast Taalwetenschap. Naast mijn studie werk ik bij de Albert Heijn op verschillende afdelingen. Ook ga ik een aantal keer per week hardlopen, met name als de zon schijnt, en ben ik actief bij de studievereniging TW!ST.

De keuze voor Taalwetenschap was niet de meest makkelijke keuze die ik heb moeten maken. Na de havo heb ik eerst mijn propedeuse in de Scheikunde gehaald, zodat ik naar de universiteit mocht. De liefde voor Nederlands bleef kriebelen, waardoor ik de overstap maakte naar de universiteit. Om toch de bètakant te behouden, leek Taalwetenschap de perfecte oplossing. In de opleiding komen namelijk de aspecten aan bod die ik zo leuk vond bij het vak Nederlands, maar ook de meer biologische/medische kant van het bèta-profiel. Zo leer je ook wat er aan de hand is bij een persoon met dyslexie of afasie.

Tandheelkunde
Romy de la Motte
Romy de la Motte

Over Romy
Mijn naam is Romy de la Motte, 23 jaar en zit inmiddels in het laatste jaar van de studie Tandheelkunde. Dat het zijn van tandarts het allermooiste beroep is, was voor mij al vrij snel duidelijk!  De combinatie van theorie op wetenschappelijk niveau en praktijk middels patiëntenzorg is uniek en zorgt ervoor dat je vanaf het eerste studiejaar al vakgericht bezig bent. Tandheelkunde in Groningen onderscheidt zich doordat het de kleinste opleiding van Nederland is, waardoor de lijntjes met docenten kort zijn, en de zorg voor de patiënt altijd centraal staat! Dit sprak mij erg aan; kennis, samenwerking en communicatie zijn vaardigheden die daarbij van uitermate groot belang zijn. Tandheelkunde aan de RUG garandeert naar mijn mening de mooiste studententijd en het beste onderwijs!

Indien je hier toch nog een beetje aan twijfelt, stuur mij dan gerust een berichtje. Succes met de studiekeuze en wie weet tot volgend jaar!

Technische Bedrijfskunde
Floor Verwijs
Floor Verwijs

Over Floor
Hoi! Mijn naam is Floor en ik heb recent mijn bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Ik ben erg enthousiast over deze studie vanwege de goede combinatie van technische problemen in de context van een bedrijf. Naast mijn studie houd ik erg van sociale activiteiten en kom ik graag in contact met verschillende soorten mensen. Als je vragen hebt over Technische Bedrijfskunde, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Gijs van der Veen
Gijs van der Veen

Over Gijs
Als je vragen hebt over Technische Bedrijfskunde, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Eveline Sahni
Eveline Sahni

Over Eveline
Als je vragen hebt over Technische Bedrijfskunde, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Technische Natuurkunde
Mare Dijkstra
Mare Dijkstra

Over Mare
Hoi! Ik ben Mare en ik studeer technische natuurkunde. Ik ben hierop uitgekomen na een lange zoektocht vooral in de medische vakken. Wat mij uiteindelijk enorm aansprak in natuurkunde was de breedte qua vakken en onderwerpen. Zelf ben ik net geswitcht van natuurkunde naar technische natuurkunde, gezien dat mij beter lag. Dus als je vragen hebt over natuurkunde, technische natuurkunde of gewoon het studeren hier, stuur een mailtje :)

Merel van Helten
Merel van Helten

Over Merel
Ik studeer natuurkunde omdat ik op zoek was naar een uitdaging, maar wel een duidelijke toepassing wilde zien van wat ik dan zou leren. Binnen natuurkunde heb ik de track energy and environmental physics gekozen. En heb je vragen over natuurkunde of specifiek over de track E&E mail dan gerust en zet mijn naam in de onderwerp regel dan krijg je uitgebreid antwoord terug.

Sander Bouma
Sander Bouma

Over Sander
Als je vragen hebt over Natuurkunde of Technische Natuurkunde, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen. Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Rutger Haan
Rutger Haan

Over Rutger Haan
Mijn naam is Rutger en ik ben net begonnen aan mijn 3e jaar Technische Natuurkunde aan de Universiteit van Groningen. Wat ik zo leuk vind aan de studie is dat je er ontzettend veel mee kan en je leert hoe je allerlei fenomenen kunt verklaren. Als je vragen hebt over de studies Applied Physics en/ of Physics of het leven in Groningen, stuur me dan een mailtje met "Rutger" in de onderwerpregel en dan stuur ik een mailtje terug!

Technische Wiskunde
Eline Hoexum
Eline Hoexum

Over Eline
Ik ben 20 jaar oud en ik leef al mijn hele leven in Groningen. Ik zit nu in mijn vierde jaar van de bachelor wiskunde en ben van plan dit jaar mijn diploma te behalen. Naast wiskunde heb ik vakken gevolgd uit de minors van Filosofie, Educatie en Klassieke Talen. Ik ben ook actief in een studentenkoor, waar ik een bestuursjaar gedaan heb als penningmeester

Heb je vragen over Wiskunde of Technische Wiskunde, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen! Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Simone Kockelkorn
Simone Kockelkorn

Over Simone
Hoi, ik ben Simone Kockelkorn en ben nu bijna klaar met mijn Wiskunde Bachelor.
Heb je vragen over hoe het is om (Technische) Wiskunde te studeren in Groningen of ben je gewoon benieuwd hoe het er in het studentenleven aan toe gaat? Dan kun je mij altijd mailen! Zet mijn naam even in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Laura Oldenburger
Laura Oldenburger

Over Laura
Waarschijnlijk gaat er voor jou over een paar maanden een nieuwe periode in je leven aanbreken, maar voordat het gaat beginnen sta je eerst nog voor een lastige keuze: de studiekeuze. Twee jaar geleden stond ik ook voor deze keuze en toen heb ik gekozen om wiskunde in Groningen te gaan studeren, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad! Wil jij misschien wiskunde gaan studeren, maar heb je nog een aantal vragen? Of wil je meer weten over het studentenleven in Groningen? Stuur dan een mailtje met mijn naam in het onderwerp, dan mail ik je snel terug!

Theologie
Sara Kuijper
Sara Kuijper

Over Sara
Bij theologie bestudeer je de grootste vragen van het universum: De vraag naar God en vooral, de vraag naar de relatie tussen mensen en God. Want of je nu zelf gelooft of niet, het idee dat God bestaat heeft de mensheid vanaf het begin sterk beïnvloed.

Je kan geen theologie studeren zonder jezelf en je eigen ideeën te onderzoeken. Tegelijk is het heel verfrissend om in het nadenken over God een stap terug te doen, en op academisch niveau onderzoek te doen naar religieuze teksten en bewegingen. Waarom schrijft de schrijver wat hij schrijft, en voor wie? Hoe is de tekst door de eeuwen heen gelezen?

Theologen houden zich zowel bezig met het bestuderen van oude teksten als met de mensen die die teksten nu lezen. Dat is waarom theologie mij blijft boeien. Ik heb altijd een erg brede interesse gehad. Voor ik mijn studiekeuze maakte, heb ik weet niet hoeveel folders gelezen, voorlichtingen bezocht en mensen gesproken. Ik houd van filosoferen, van nadenken over hoe de wereld werkt en in elkaar zit. Tegelijk wist ik ook toen al dat ik niet mijn hele leven in een studeerkamer wil doorbrengen. Ik wil mensen helpen, en ik wil ze uitnodigen om na te denken over wat ze werkelijk belangrijk vinden. Toen ik tijdens mijn lange zoektocht naar een studie per ongeluk bij een voorlichting theologie terecht kwam, vond ik daar de perfecte balans tussen academie en praktijk.

Voor wie zelf overweegt om theologie te studeren, raad ik het van harte aan om eens een college mee te doen en te praten met studenten. We zijn een kleine, hechte gemeenschap van enthousiaste studenten en iedereen is van harte welkom. Stuur gerust een mail als je vragen hebt over de studie of over hoe theologie in Groningen zich onderscheidt van andere theologie-opleidingen. Ik zie uit naar je bericht.

University College Groningen
Deborah Fidder
Deborah Fidder

Over Deborah
Hoi! Mijn naam is Deborah en ik ben momenteel derdejaars student University College Groningen. Ik heb altijd veel verschillende interesses gehad en wist niet zeker wat ik wilde studeren. Daarom besloot ik na het behalen van mijn havo diploma een high school exchange year te doen in Amerika. Deels om de keuze uit te stellen, maar ook om even in een andere omgeving te zijn. Toen ik terugkwam van mijn jaar Amerika heb ik een jaar de HBO-studie International Communication gedaan. Binnen een jaar had ik mijn propedeuse gehaald en besloot ik te beginnen op de Rijksuniversiteit Groningen aan het University College. Het fijne aan University College is dat je zelf je vakken kan kiezen, en daardoor al je verschillende interesses kunt combineren.

Het onderwijs op University College is praktischer in vergelijking tot andere studies, in plaats van tentamens heb ik vrijwel alleen maar presentaties, debatten en essays. In je eerste jaar woon je met je studiegenootjes op de campus, waardoor je vrijwel iedereen kent. Het gebouw van onze opleiding (de faculteit) is een super fijne omgeving waar het altijd gezellig is- of je nou komt om te studeren of om een kopje koffie te drinken. Voor vragen kun je me altijd mailen.

Wiskunde
Eline Hoexum
Eline Hoexum

Over Eline
Ik ben 20 jaar oud en ik leef al mijn hele leven in Groningen. Ik zit nu in mijn vierde jaar van de bachelor wiskunde en ben van plan dit jaar mijn diploma te behalen. Naast wiskunde heb ik vakken gevolgd uit de minors van Filosofie, Educatie en Klassieke Talen. Ik ben ook actief in een studentenkoor, waar ik een bestuursjaar gedaan heb als penningmeester

Heb je vragen over Wiskunde of Technische Wiskunde, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen! Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Simone Kockelkorn
Simone Kockelkorn

Over Simone
Hoi, ik ben Simone Kockelkorn en ben nu bijna klaar met mijn Wiskunde Bachelor.
Heb je vragen over hoe het is om (Technische) Wiskunde te studeren in Groningen of ben je gewoon benieuwd hoe het er in het studentenleven aan toe gaat? Dan kun je mij altijd mailen! Zet mijn naam even in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Laura Oldenburger
Laura Oldenburger

Over Laura
Waarschijnlijk gaat er voor jou over een paar maanden een nieuwe periode in je leven aanbreken, maar voordat het gaat beginnen sta je eerst nog voor een lastige keuze: de studiekeuze. Twee jaar geleden stond ik ook voor deze keuze en toen heb ik gekozen om wiskunde in Groningen te gaan studeren, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad! Wil jij misschien wiskunde gaan studeren, maar heb je nog een aantal vragen? Of wil je meer weten over het studentenleven in Groningen? Stuur dan een mailtje met mijn naam in het onderwerp, dan mail ik je snel terug!


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:20 oktober 2020 10:59