Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Isaac Kleijn

Bachelor student Archeologie
Isaac Kleijn

Over Isaac

Hoi! Ik ben Isaac, ik ben tweedejaars student archeologie aan de RUG en ik woon op kamers in de stad. Ik heb het erg naar mijn zin op de opleiding en ben ook lid van de studievereniging Bachur. Ik vind lezen en sporten erg leuk, ik ben lid van Tjas (de schaatsvereniging) en van de GSAC (de klimvereniging). Ik ben zelf altijd druk bezig met van alles, ik werk op festivals door heel Nederland dus ik kom ook nog eens ergens.

Waarom archeologie?

Ik wilde in eerste instantie archeologie doen omdat ik geschiedenis op de middelbare school erg leuk vond. Nu ik bezig ben vind ik het een heerlijke combinatie van onderzoek doen, puzzelen en lekker buiten aan de slag zijn. Ik vind vooral de prehistorie erg interessant en ga me daar ook in specialiseren vanaf dit jaar. Ik heb hiervoor een jaar de HBO-opleiding archeologie aan Saxion gevolgd en hoewel ik dat ook echt heel leuk vond, voel ik mij op mijn plek bij de bachelor archeologie aan de RUG.

Waarom Groningen?

Ik kom zelf helemaal niet uit de buurt, ik ben opgegroeid in Rotterdam. Ik heb uiteindelijk toch voor Groningen gekozen omdat dit een van de weinige universiteiten is met een archeologie opleiding. Ik had ook naar leiden of Amsterdam gekund, dit heb ik alleen niet gedaan omdat mij het curriculum van Groningen erg leuk leek en ik graag op kamers wilde. Verder is Groningen ook nog eens een heel leuke studentenstad!

Toekomst

Wat ik na mijn opleiding ga doen weet ik nog niet zeker, maar ik ben ook nog lang niet klaar met studeren. Ik wil graag de research master archeologie volgen na mijn bachelor en me specialiseren in de prehistorie. Of ik daarna ga werken, naar het buitenland ga of wil gaan promoveren weet ik nog niet zeker, maar dat hoeft gelukkig ook nog niet!

Gouden tip

Volg vooral je passie! Wanneer een vak je echt ligt en je iets heel leuk vindt, maakt het niet uit hoe moeilijk het is of hoeveel tijd het kost. Het is het niet waard om iets te doen wat je niet leuk vindt omdat het misschien tot een goede baan leidt. Archeologie is misschien een richting waarbij mensen je waarschuwen voor baankansen of een laag salaris, maar persoonlijk doe ik liever iets waar mijn hart ligt dat mogelijk wat minder betaald dan iets wat niets voor mij is waarbij je misschien wat meer verdient. Je studietijd is er om van te genieten!

Laatst gewijzigd:02 oktober 2023 14:44