Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Laurie van der Meijden

Bachelor student Taalwetenschap
Laurie van der Meijden

Over Laurie

Hoi! Mijn naam is Laurie van der Meijden, ik zit nu in het tweede jaar van de Bachelor Taalwetenschap en woon sinds een jaar in de mooie stad Groningen. Ik ben actief bij een studentenvereniging en ik heb een bijbaan als huishoudelijke hulp. Mijn vrije tijd vul ik met pianospelen en met mijn vriendinnen afspreken en is er altijd wel wat te doen in de stad.

Waarom Taalwetenschap?

Hoewel de naam “Taalwetenschap” me niet direct warm maakte, deed de beschrijving dat wel. De vraag “Hoe ontstaat taal?” heeft me niet meer losgelaten en toen ik van de andere vakken in de bachelor hoorde, als Stoornissen in de Taalontwikkeling, was ik al helemaal geïnteresseerd. Na de Open Dag en Één Dag Student was ik volledig overtuigd van mijn studiekeuze en ik heb nog geen enkel moment spijt gehad! Taalwetenschap is een ontzettend interessante en gevarieerde opleiding. De vakken van de ene kant zoomen in op hoe taal werkt in de hersenen en ook hoe taalstoornissen ontstaan. Ook meertaligheid wordt besproken. De andere kant focust op taal: hoe taal ontstaat, waar de verandering vandaan komt en hoe taal is opgebouwd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is deze studie niet gefocust op het Nederlands of op een andere taal, maar op taal in het algemeen. Kortom, de Wetenschap achter Taal!

Waarom Groningen?

Het leek me erg leuk om in Groningen te gaan studeren omdat Groningen een knusse en gezellige stad is. Niet alleen de verenigingen en het uitgaansleven, maar ook de universiteit sprak me aan. Zo vond ik het fijn dat veel vakken van de studie in het Nederlands zijn. Taalwetenschap is hier een kleine studie, waardoor je al je jaargenoten kent. Je zit dan ook niet in mega collegezalen maar eerder in een klaslokaal, wat het voor mij makkelijker maakt bij de stof te blijven. Ook klonk de combinatie van Taalwetenschap en logopedie die in Groningen mogelijk is aantrekkelijk.

Toekomst

Hoe en wat ik precies ga doen met Taalwetenschap weet ik nog niet. Eerst wil ik natuurlijk mijn bachelor halen. Omdat ik de vele kanten van Taalwetenschap zo leuk vind, vind ik het lastig een keuze te maken wat betreft een master. Wel spreekt de master Neurolinguïstiek me aan, en misschien dat ik dat ga combineren met logopedie.

Gouden tip

Verdiep je zo veel mogelijk in de studie voor je deze kiest: ga naar de open dagen, loop een dag mee, schrijf je in voor de Webklassen en spam de mailboxen vol met vragen. Zo weet je alle in’s en out’s voor je aan de studie begint en weet je zeker of deze bij je past. Ik zie je graag op de Open Dag, Één Dag Student, bij de webklas of in mijn mailbox!

Laatst gewijzigd:02 oktober 2023 14:44