Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Marieke Schelhaas

Bachelor student Informatiekunde
Marieke Schelhaas

Over Marieke

Heyhey! Mijn naam is Marieke Schelhaas, ik ben 22 jaar oud en woon alweer 3,5 jaar in Groningen. Als ik mezelf voor zou moeten stellen zou ik, dan komt naar voren dat ik ervan hou om bezig te blijven. Ik ben op het moment studentambassadeur, gediplomeerd socioloog, zit in het bestuur van studievereniging ASCI en ben ook nog een tweedejaars student Informatiekunde.

Wanneer ik nog wat tijd over heb voor minder serieuze dingen besteed ik deze (zoals iedereen) graag aan het afspreken met vrienden, tekenen, schilderen, en het kijken van films.

Waarom Informatiekunde?

Na mijn Bachelor Sociologie merkte ik dat ik een heleboel zogenaamde “soft skills” had geleerd, zoals kritisch denken en onderzoek doen. In gesprek met mijn mede-sociologen merkte ik echter dat we allemaal niet echt goed konden benoemen wat we nou eigenlijk hadden geleerd. Bij de Bachelor Informatiekunde vond ik precies wat ik hier gemist heb. In het eerste jaar leer je concrete vaardigheden en maak je een tastbaar eindproduct. Zo leer je programmeren in Python, het opzetten van zelflerende programma’s en bouw je websites. Ieder vak heb je weer een nieuwe vaardigheid opgedaan, en vaak ook nog met een eindproduct wat je op het eind aan je vrienden en familie kan laten zien.

Daarbovenop is Informatiekunde een kleine en gezellige opleiding waardoor iedereen elkaar al snel van naam kent. Hierdoor wordt het makkelijker om elkaar om hulp te vragen als je even vast loopt. Als laatste is het fijne van de Bachelor in Groningen, dat je kan beginnen zonder eerdere voorkennis. Ik ben het levende bewijs dat je deze opleiding gewoon kan volgen, zonder ooit geprogrammeerd te hebben.

Waarom Groningen?

Ik kom oorspronkelijk uit Hoogeveen, daardoor was Groningen een van de weinige opties waarvoor ik niet direct op kamers hoefde. Echter, de meeste studenten die op-en-neer reizen, kiezen er al snel voor om op kamers te gaan. Niet omdat het moet, maar omdat Groningen een van de meest gezellige steden is om in te wonen. Omdat het een van de jongste steden van Nederland is zijn er veel (muziek)evenementen om naartoe te gaan en verenigingen om je bij aan te sluiten. Zo heb je binnen de kortste keren een groot sociaal netwerk om je heen. Daarbovenop is bijna alles binnen een kwartier fietsafstand of snel te bereiken met het OV, waardoor je nog makkelijker met al je nieuwe vrienden af kan spreken.

Toekomst

Omdat ik heel veel dingen leuk vind weet ik nog niet goed wat ik graag wil doen als ik afgestudeerd ben. Het liefst zou ik graag iets willen doen waarbij ik Informatiekunde en Sociologie kan combineren. Ik maak me gelukkig geen zorgen of ik aan de bak kom of niet, want de vraag naar IT-professionals is echt enorm.

Gouden tip

Ga bij een vereniging. Of dit nou een studievereniging is, een sportvereniging of een vereniging die postzegels verzamelt. Kies de vereniging die het best bij je past en wordt hier actief. Door bij een commissie te gaan bijvoorbeeld maak je het makkelijkst vrienden, organiseer je vaak mooie dingen en is ook nog eens goed voor je CV!

Laatst gewijzigd:04 december 2023 14:57