Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenBacheloropleidingenGriekse en Latijnse taal en cultuur (deeltijd)
Header image Griekse en Latijnse taal en cultuur

Griekse en Latijnse taal en cultuur

Hou je van klassieke talen? Wil je weten hoe mensen in de klassieke oudheid leefden en hoe dit onze cultuur heeft beïnvloed? Groningen laat de oudheid spreken!

Voor nieuws en informatie over de afdeling Grieks en Latijn, zie onze afdelingswebsite.

In deze driejarige bacheloropleiding verdiep je je in het Grieks én het Latijn. Daarnaast bestudeer je de cultuur van de oudheid en het belang hiervan voor onze moderne cultuur.

De opleiding in Groningen onderscheidt zich door het Grieks en Latijn aan te bieden in combinatie met vakken als Oude Geschiedenis, Archeologie en Antieke Wijsbegeerte. Zo bestudeer je ook de context waarin antieke teksten zijn ontstaan. Daarnaast kijk je hoe de klassieke oudheid doorwerkt in latere perioden, zoals de middeleeuwen en de renaissance.

Je kunt deze opleiding zowel in voltijd als deeltijd doen. Het deeltijdprogramma omvat dezelfde onderdelen als het reguliere studieprogramma maar dan over meer jaren verdeeld. Je kunt contact opnemen met de studieadviseur van GLTC (studieadviseur.gltc@rug.nl) voor meer informatie en het vaststellen van het traject.

Meer over deze opleiding
Feiten & Cijfers
Titel/Graad
BA in Griekse en Latijnse Taal en Cultuur
Croho code
56003
Type opleiding
Bachelor
Voertaal
Nederlands (100%)
Duur
36 maanden (180 ECTS)
Start
September
Vorm
deeltijd
Faculteit
Letteren
printView this page in: English