Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Law for society Projecten

Is het toegestaan om misdaad te melden met behulp van een mobiele app?

banner jeanne mifsud

Het CITYCoP project is een samenwerkingsproject van het STeP (Security, Technology and e-Privacy) onderzoeksteam van de Rijksuniversiteit Groningen (Faculteit Rechtsgeleerdheid) dat medegefinancierd wordt door de Europese Unie.

CITYCoP kijkt naar ‘community policing’, dat wil zeggen, burgers die politiediensten assisteren bij het identificeren en melden van misdaad (een soort van buurtwacht), wereldwijd en ontwikkelt een unieke Europese oplossing hiervoor waaronder een app en online portal. De app en online portal zullen ingezet worden in Europese steden. Omdat alle steden uniek zijn zal de app specifieke features hebben die aangezet kunnen worden om de app in te richten op basis van de lokale bijzonderheden van de steden.

Een van de doelen van het project is het verzamelen van standpunten van Europese burgers over het inzetten van instrumenten voor ‘community policing’ en het identificeren van factoren die kunnen helpen om een gevoel van onveiligheid te verminderen. Deze standpunten van Europese burgers zullen in alle deelnemende landen worden verzameld worden.

Prof. dr. Jeanne Mifsud Bonnici
Prof. dr. Jeanne Mifsud Bonnici
Laatst gewijzigd:12 april 2019 11:54