Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Education Practical information Voorlichting
Header image Juridische Bestuurskunde

Master Juridische Bestuurskunde

Datum:14 mei 2021
Master Juridische Bestuurskunde
Master Juridische Bestuurskunde

In deze blog lees je de belangrijkste informatie over de master Juridische Bestuurskunde. Tevens worden de specialisaties van de master besproken.

De master Juridische Bestuurskunde (Recht en Bestuur) biedt een mix van juridische en multidisciplinaire vakken, zodat je vertrouwd raakt met de vraagstukken binnen de collectieve sector en vaardigheden ontwikkelt gericht op de aanpak van die vraagstukken.

Specialisaties in de master

Binnen de master volg je de kernvakken 'Beleidswetenschap', 'Seminaar Beleidsanalyse', 'Modern Publiek Management', 'Toezicht en Rechtshandhaving' en 'Overheid en Privaatrecht'.

Daarnaast kies je een specialisatie. Er zijn drie specialisaties in de master Juridische Bestuurskunde:

  • Openbaar Bestuur
  • Omgevingsrecht
  • Sociale Zekerheid

Binnen de specialisatie volg je twee specialisatievakken, zoals Publiekrecht en duurzaamheid, Politicologie of Vreemdelingenrecht. Het is ook mogelijk om meerdere specialisaties te doen.

Bekijk het volledige masterprogramma

Specialisatie Openbaar Bestuur

Bij de specialisatie Openbaar Bestuur horen de vakken ‘Recht Decentrale Overheden’, ‘Politicologie’ en ‘Staats- en Bestuursrecht in Europees perspectief’. Als je kiest voor de specialisatie Openbaar Bestuur, dan dien je twee van de drie vakken met goed gevolg af te ronden.

Hieronder volgt een overzicht van de vakken.

Specialisatie Openbaar Bestuur
Vak ECTS Blok
Recht Decentrale Overheden 6 1
Politicologie 6 2
Staats- en Bestuursrecht in Europees perspectief 6 4

Specialisatie Omgevingsrecht

Bij de specialisatie Omgevingsrecht horen de vakken ‘Omgevingsrecht’, ‘Publiekrecht en duurzaamheid’ en ‘European Sustainability Law’. Als je kiest voor de specialisatie Omgevingsrecht, dan dien je twee van de drie vakken met goed gevolg af te ronden.

Hieronder volgt een overzicht van de vakken.

Specialisatie Omgevingsrecht
Vak ECTS Blok
Omgevingsrecht 6 1
Publiekrecht en duurzaamheid 6 3
European Sustainability Law 6 4

Specialisatie Sociale Zekerheid

Bij de specialisatie Sociale Zekerheid horen de vakken ‘Social Security Law’, ‘Sociale zekerheidsrecht’ en ‘Vreemdelingenrecht’. Als je kiest voor de specialisatie Sociale Zekerheid, dan dien je twee van de drie vakken met goed gevolg af te ronden.

Hieronder volgt een overzicht van de vakken.

Specialisatie Sociale Zekerheid
Vak ECTS Blok
Social Security Law 6 1
Sociale zekerheidsrecht 6 2
Vreemdelingenrecht 6 4

Voor meer informatie over de master Juridische Bestuurskunde en het combineren van specialisaties kun je contact opnemen met de Opleidingscoördinator Barbara Brink via b.brink rug.nl.

Ervaringen van alumni met de verschillende specialisaties vind je op deze blogpagina onder de tags ‘LLM Openbaar Bestuur’, ‘LLM Omgevingsrecht’ en ‘LLM Sociale Zekerheid'.

Toelatingseisen

De toegang tot de master staat open voor iedereen die de bachelor Rechtsgeleerdheid met de richting Juridische Bestuurskunde heeft afgerond. Studenten met een juridische, bestuurskundige of een sociaal wetenschappelijke HBO- of WO-bachelor volgen eerst een schakelprogramma dat is afgestemd op hun vooropleiding en maximaal één jaar duurt. Een deel van de vakken kan in de minor van de bachelor gevolgd worden (Minor Politiek en Bestuur). Studenten die overwegen om na hun bachelor deze master te volgen, kunnen een gesprek aanvragen met de Opleidingscoördinator Barbara Brink via b.brink@rug.nl.

Deeltijd

De master Juridische Bestuurskunde kan ook in deeltijd worden gevolgd. Bekijk de pagina over ‘Studeren in deeltijd’ voor meer informatie. Indien je overweegt om de master in deeltijd te volgen, is het raadzaam om contact op te nemen met de Opleidingscoördinator Juridische Bestuurskunde Barbara Brink via b.brink@rug.nl.

Tags: Algemeen