Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Onderwijs Practical information Voorlichting
Header image Juridische Bestuurskunde
Ina Middelkamp

Even voorstellen: Ina Middelkamp, docent bestuurskunde.

Datum:20 maart 2023
Auteur:Nick Schouten
De docenten van de opleiding Juridische Bestuurskunde zijn werkzaam aan de faculteit Rechtsgeleerdheid, bij de vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht & Bestuurskunde. In deze blog: Ina Middelkamp, docent bestuurskunde. 
Dr. Paulien de Winter

Video: Universitair docent Dr. Paulien de Winter over de handhaving van het sociale zekerheidsrecht 

Datum:01 maart 2023
Auteur:Nick Schouten

In deze video vertelt de Winter over haar onderzoek onder medewerkers van gemeenten, sociale diensten en het UWV werkbedrijf. De combinatie van juridische en bestuurskundige aspecten, waar deze studie uniek in is, passeren de revue.

Een dag bestuurskunde

Keuzestress? Meld je aan voor Eén dag Juridische Bestuurskunde!

Datum:06 februari 2023
Auteur:Nick Schouten
Ben jij benieuwd of de afstudeerrichting Juridische Bestuurskunde in Groningen voor jou de juiste keuze is? Tijdens Eén dag student Rechten - Juridische Bestuurskunde krijg je een beeld van de studie, maar maak je ook kennis met afgestudeerden, zodat je je een beeld kunt vormen van het werkveld.
Harmonie gebouw

Christian Louwerse over het doorstromen naar de master Juridische Bestuurskunde

Datum:16 januari 2023
Auteur:Henk de Vries
In deze blog spreken we met masterstudent Christian Louwerse over het doorstromen van de bachelor Europese Talen en Culturen naar de master Juridische Bestuurskunde. Ook zal Christian vertellen over hoe hij de premaster heeft ervaren.
Femke de Vries

Even voorstellen: Femke de Vries, bijzonder hoogleraar toezicht

Datum:29 november 2022
Auteur:Henk de Vries

De docenten van de studie Juridische Bestuurskunde zijn werkzaam aan de faculteit Rechtsgeleerdheid, bij de vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht & Bestuurskunde. In deze blog vertelt bijzonder Hoogleraar Toezicht Femke de Vries meer over haarzelf en over de...

Sanne van de Kamp

Stage lopen naast de master Juridische Bestuurskunde? Sanne van de Kamp deed het!

Datum:27 september 2022
Auteur:Henk de Vries
In deze blog spreken we met masterstudent Sanne van de Kamp over het stage lopen naast de master Juridische Bestuurskunde. Waar heeft ze stage gelopen? Hoe heeft ze dat ervaren? En zou ze het andere studenten aanraden? Al deze vragen beantwoordt Sanne in deze blog!
Marc Hertogh

Even voorstellen: Marc Hertogh, hoogleraar rechtssociologie

Datum:08 augustus 2022
Auteur:Henk de Vries
De docenten van de opleiding Juridische Bestuurskunde zijn werkzaam aan de faculteit Rechtsgeleerdheid, bij de vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht & Bestuurskunde. In deze blog: Marc Hertogh, Hoogleraar rechtssociologie.
Voorgebouw harmonie

Kies Bewust Juridische Bestuurskunde

Datum:18 juli 2022
Auteur:Henk de Vries

In deze Kies Bewust video spreken studenten van de faculteit Rechtsgeleerdheid met een student, docent en een alumna van de afstudeerrichting Juridische Bestuurskunde. In deze video kom je alles te weten om een bewuste keuze te kunnen maken voor een...

: Michiel Herweijer

Even voorstellen: Michiel Herweijer, universitair docent

Datum:06 juli 2022
Auteur:Henk de Vries
De docenten van de opleiding Juridische Bestuurskunde zijn werkzaam aan de faculteit Rechtsgeleerdheid, bij de vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht & Bestuurskunde. In deze blog: Michiel Herweijer, universitair docent
Anneloes Brunt

Video: Alumna Anneloes Brunt over haar werk bij de provincie Overijssel

Datum:22 juni 2022
Auteur:Henk de Vries

In deze video zijn we op bezoek bij Anneloes Brunt. Zij werkt momenteel als projectleider bij de provincie Overijssel. In deze video vertelt ze waarom ze voor Juridische Bestuurskunde heeft gekozen, wat haar werk inhoudt en hoe de studie terugkomt in de...