Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Onderwijs Practical information Voorlichting
Header image Juridische Bestuurskunde
Nicole Zeegers

Even voorstellen: dr. Nicolle Zeegers, senior docent politicologie.

Datum:28 februari 2024
Auteur:Fons van Ulzen
Nicolle Zeegers is naast senior docent politicologie ook coördinator van het Honours programma aan de rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Je zult mevrouw Zeegers tegenkomen in de master Recht en Bestuur - specialisatie openbaar bestuur bij het vak politicologie. In dit vak ga je bezig met diverse politicologische theorieën en schrijf je in groepsverband een paper over een morele kwestie.
vakgroep ingang

Mastervak: Scriptie Recht en Bestuur

Datum:15 januari 2024
Auteur:Fons van Ulzen
Net als bij de andere juridische masters vereist de master Recht en Bestuur een scriptie. Deze scriptie heeft een iets andere opzet dan de reguliere juridische scriptie die je moet schrijven bij de andere juridische masters. In deze blog kom je meer te weten over deze verschillen, lees je algemene informatie over het schrijven van een scriptie tijdens je master en krijg je een aantal voorbeelden van eerder geschreven scripties.
Academiegebouw

Eén dag student?! Schrijf je in voor de meeloopdag Juridische Bestuurskunde

Datum:09 januari 2024
Auteur:Fons van Ulzen
Schrijf je nu in voor de meeloopdag van 15 februari 2024! Op die dag neem ik jemee naar onze indrukwekkende universiteit waar je gaat ervaren hoe het is oméén dag Juridische bestuurskunde te studeren!
Rölinggebouw

Vakgroep is verhuisd naar het Rölinggebouw!

Datum:18 december 2023
Auteur:Fons van Ulzen
In deze blog lees je waar je de vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde kunt vinden en kom je meer te weten over het gebouw tegenover het Academiegebouw en naast de Universiteitsbibliotheek.
Aletta Jacobs

Mastervak: VAR Pleitwedstrijd

Datum:25 oktober 2023
In deze blog kom je meer te weten over de VAR Pleitwedstrijd. Benieuwd naar wat de wedstrijd precies inhoudt? Of twijfel je om mee te doen? Je leest hier alle ins en outs van dit unieke onderdeel in de master.
Harmonie gebouw

Master Juridische Bestuurskunde: Specialisatie Omgevingsrecht

Datum:28 juni 2023
Master Juridische Bestuurskunde: Specialisatie OmgevingsrechtIn deze blog wordt de specialisatie Omgevingsrecht van de master Juridische Bestuurskunde besproken. Aan bod komen de verschillende vakken die je tegenkomt en overige belangrijke informatie.
Kars de Graaf

Even voorstellen: Kars de Graaf, Hoogleraar Publiekrecht en Duurzaamheid

Datum:15 juni 2023
De docenten in deze blog zijn werkzaam aan de faculteit Rechtsgeleerdheid. Tijdens je opleiding Juridische Bestuurskunde studeert krijg je gegarandeerd te maken met: Kars de Graaf, Hoogleraar Publiekrecht en Duurzaamheid.
Groningen

Master Juridische Bestuurskunde: Specialisatie Openbaar Bestuur

Datum:07 juni 2023
In deze blog wordt de specialisatie Openbaar Bestuur van de master Juridische Bestuurskunde besproken. Aan bod komen de verschillende vakken die je tegenkomt en overige belangrijke informatie.
Harmonie gebouw

Mastervak: Seminaar Beleidsanalyse

Datum:23 mei 2023
Mastervak: Seminaar BeleidsanalyseIn deze blog lees je wat je kunt verwachten indien je het mastervak Seminaar Beleidsanalyse volgt of wilt volgen. Naast algemene informatie lees je ook hoe het onderzoek van het studiejaar 2022 eruit zag.
Maarten Bouwmeester

Even voorstellen: Maarten Bouwmeester, promovendus

Datum:17 april 2023
De docenten van de opleiding Juridische Bestuurskunde zijn werkzaam aan de faculteit Rechtsgeleerdheid, bij de vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht & Bestuurskunde. In deze blog: Maarten Bouwmeester, promovendus.