Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO grant for reducing energy consumption

20 mei 2014
Big data
Big data

The ‘Next Generation Smart Data Centers’ project of Dr Marco Aiello (Johann Bernoulli Institute for Mathematics and Computer Science ) has been granted EUR 352,000 under the Indo-Dutch Science Industry Collaboration in Computer Science programme of the Netherlands Organisation for Scientific Research (NWO). The goal of the project is to reduce the energy consumption of data centers and develop a set of techniques that can be transferred to other industrial settings. Besides the Johann Bernoulli Institute (as co-ordinator), the project partners are the Institute for Development and Research in Banking Technology Hyderabad, Shell India Markets Private Limited, and Cognizant Technology Solutions.

Laatst gewijzigd:01 februari 2017 00:44

Meer nieuws

 • 21 maart 2018

  Merels in de stad minder gezond, maar leven langer

  Merels in de stad leven langer dan hun soortgenoten in de bossen, maar zijn minder gezond zijn dan hun familie op het platteland. Dat blijkt uit een studie van RUG biologen in vijf Europese steden die op 21 maart is gepubliceerd in het tijdschrift Biology...

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 19 maart 2018

  Hittegolven in de toekomst extremer door drogere bodem

  Hittegolven in de toekomst extremer door drogere bodem