Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Vijf Groningse Bèta-bachelors als beste beoordeeld door Elsevier

28 september 2013

Op 26 september jl. publiceerde de Elsevier haar jaarlijkse onderzoek onder studenten en hoogleraren naar de beste WO- en HBO-studies van Nederland. Dit keer zijn vijf van de dertien bachelors aan de Groningse Faculty of Science and Engineering nummer 1 in hun opleidingscategorie: Farmacie, Artificial Intelligence, Life Science & Technology, Chemistry, en Chemical engineering. Vier andere FSE-bachelors zijn nummer twee in hun categorie: Biology, Astronomy, Applied physics and Mathematics. Tien bachelors zijn sinds september 2013 internationale bachelors met een Engelstalig programma.

Bij de masters is dit jaar behalve Farmacie ook Computing Science nummer 1. Bij de masteropleidingen zijn de resultaten altijd minder eenduidig. Van een aantal masters zijn de oordelen niet bekend door te lage studentenaantallen en vooral bij specialistische masters, niet altijd een vergelijking mogelijk.

De Elsevier-enquete is gebaseerd op de oordelen van 264.000 studenten uit de Nationale Studentenenquete. Zij beoordeelden hun opleiding en universiteit op aanwezige faciliteiten, de inrichting van de opleiding, de kwaliteit van onderwijs en docenten, de toetsing en de interne organisatie en communicatie. Daarnaast gaven circa 2.000 hoogleraren aan welke universitaire opleidingen zij binnen hun vakgebied het beste vinden. De eigen opleiding mogen ze daarbij niet noemen. Voor Groningen kwamen de bachelors Scheikunde, Theologie en Wijsbegeerte als beste uit de bus.

Resultaten FSE-bachelors en masters Elsevier-enquete september 2013

Laatst gewijzigd:27 mei 2021 13:27
View this page in: English

Meer nieuws