6 Miljoen EU-subsidie voor nieuw griepvaccin
De EU kent een subsidie van 6 miljoen Euro toe aan het UNISEC-consortium, waarvan ook de Rijksuniversiteit Groningen deel uitmaakt. Het consortium, bestaande uit 12 internationale partners, heeft tot doel een nieuw universeel griepvaccin te ontwikkelen. In dat kader ontvangen UNISEC-partners Prof. E. Hak (PharmacoEpidemiologie en PharmacoEconomie) en Prof. E. Frijlink (Pharmaceutische Technologie en Biofarmacie) van het Groningen Research Institute of Pharmacy (GRIP) 1,5 miljoen Euro onderzoekssubsidie uit het 7e framework-programma (FP7) van de EU. Prof. A. Huckriede (Moleculaire Virologie) van het UMCG ontvangt 0,5 miljoen.
Het UNISEC-consortium wordt gevormd door 3 universiteiten, 5 nationale gezondheidsinstituten en 4 MKB-bedrijven met bijzondere kennis en ervaring op het gebied van griepvaccins. Het te ontwikkelen vaccin moet universele bescherming bieden én commercieel levensvatbaar zijn. In één studie zullen de 3 meest kansrijke vaccins worden geïdentificeerd, doorontwikkeld en klinisch getest. De uitkomsten van deze studie dragen direct bij tot de ontwikkeling van een tijdig inzetbaar, breder inzetbaar, effectiever en goedkoper universeel griepvaccin voor de langere termijn ter voorkoming van seizoensgebonden en pandemische griep.

Laatst gewijzigd: | 22 augustus 2024 13:34 |
Meer nieuws
-
14 juli 2025
ERC Proof of Concept grant voor Kottapalli en Covi
Professoren Ajay Kottapalli en Erika Covi hebben allebei een Proof of Concept grant ontvangen van de European Research Council (ERC).
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor nanomedicine onderzoek
Prof. Dr. Anna Salvati, Dr. Christoffer Åberg en Prof. Dr. Siewert-Jan Marrink ontvangen een Nationale Wetenschapsagenda financiering om met het NanoMedNL consortium levensreddende medicijnen op basis van nanotechnologie verder te ontwikkelen.
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor circulaire biogebaseerde materialen
Prof. dr. Anastasiia Krushynska ontvangt een Nationale Wetenschapsagenda (NWA) subsidie van EUR 600.000 om innovatieve technologieën te helpen ontwikkelen voor het omzetten van laagwaardig organisch afval in duurzame, recyclebare materialen.