Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Top Master Programme in Nanoscience assessed as excellent

19 december 2012
The Top Master Programme in Nanoscience has been assessed by an international peer review committee, organized by QANU, and their report has now been published.

On all three standards that have to be assessed, the committee has awarded the Top Master Programme the highest possible distinction of "excellence". The overall summary assessment is also "excellent". The meaning of this epithet is, according to the NVAO rules: "The programme systematically well surpasses the generic quality standards across its entire spectrum and is regarded as an (inter)national example".

The committee also writes: "...the committee wants to exemplify this programme as a 'best practice' for other master's programmes in Nanoscience (national and international)."
The Top Master Programme in Nanoscience started in 2003. The tenth cohort of students started in September 2012. Sofar, 50 students have graduated from this Programme, of whom 49 continued towards a PhD.
Laatst gewijzigd:01 februari 2017 00:44

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...