Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Top Master Programme in Nanoscience assessed as excellent

19 december 2012
The Top Master Programme in Nanoscience has been assessed by an international peer review committee, organized by QANU, and their report has now been published.

On all three standards that have to be assessed, the committee has awarded the Top Master Programme the highest possible distinction of "excellence". The overall summary assessment is also "excellent". The meaning of this epithet is, according to the NVAO rules: "The programme systematically well surpasses the generic quality standards across its entire spectrum and is regarded as an (inter)national example".

The committee also writes: "...the committee wants to exemplify this programme as a 'best practice' for other master's programmes in Nanoscience (national and international)."
The Top Master Programme in Nanoscience started in 2003. The tenth cohort of students started in September 2012. Sofar, 50 students have graduated from this Programme, of whom 49 continued towards a PhD.
Laatst gewijzigd:01 februari 2017 00:44

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...