Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vier ECHO-subsidies toegekend

04 juli 2011

De NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, heeft vier ECHO-projectsubsidies van 240.000 euro toegekend aan onderzoekers bij de Groningse Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen). Deze subsidies bieden de mogelijkheid om nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek op het gebied van chemische wetenschappen uit te voeren. Zo kunnen creatieve onderzoeksideeën worden uitgewerkt en de kiem worden gelegd voor toekomstige, vernieuwende onderzoeksthema’s.

In het focusgebied Chemie in relatie met biologische/medische wetenschappen
is een ECHO-subsidie toegekend aan:

• Prof.dr. D.J. Slotboom- Vitamine opname door bacteriën
• Prof. dr. A.J.M. Driessen- Hoe membraaneiwitten in het membraan terecht komen
• Prof. dr. ir. A.J. Minnaard- Synthese van Crenarchaeol, het meest voorkomende organische molecuul op aarde

en in het focusgebied Chemie in relatie met fysica/materialen is een ECHO-subsidie toegekend aan:

• Prof. dr. T.T.M. Palstra - Nieuwe spintronica materialen

Voor meer informatie: www.nwo.nl

Laatst gewijzigd:09 februari 2017 11:23
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...