Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Succes bij internationaal robotvis-waterpolotoernooi

16 juni 2011

Een team van de Rijksuniversiteit Groningen sleepte een tweede plaats in de wacht bij het International Federation of Underwater Robots (IFUR) toernooi voor robotvis-waterpolo, dat van 20 t/m 22 mei werd gehouden in Chengdu, China.

Het IFUR toernooi is een jaarlijks terugkerende wedstrijd waarbij studenten uit de hele wereld met robotvissen tegen elkaar strijden. Dit jaar participeerden 128 teams van 25 universiteiten. Het RUG-team, bestaande uit Chen Wang en Ewoud Vos, nam deel aan de onderdelen ‘2vs2-waterpolo’ en ‘cirkel dribbel’. Bij het eerstgenoemde onderdeel proberen twee teams met hun twee robotvissen te scoren in het doel van de tegenstander. Bij ‘cirkel dribbel’ zwemt de robotvis zo snel mogelijk met een bal om een obstakel in het zwembad. Het RUG-team behaalde bij dit laatste onderdeel de tweede plaats.

De teamleden zijn promovendi in de Discrete Technologie en Productie Automatisering. Het onderzoek van beide deelnemers is gerelateerd aan robotvissen.

Laatst gewijzigd:22 mei 2018 10:35
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...