Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

ERC Starting Grant voor dr. Otto

22 juni 2011

De European Research Council (ERC) heeft een Starting Grant toegekend aan dr. Sijbren Otto van
het
Stratingh Institute for Chemistry. De ERC Starting Grant is een prestigieuze persoonsgebonden beurs die onderzoekers ondersteunt bij het oprichten van een onderzoeksteam of een onderzoeksprogramma. Otto ontvangt 1,5 miljoen euro voor de duur van vijf jaar. Zijn onderzoek "Self Replication in Dynamic Molecular Networks" is op het gebied van de systems chemistry en combineert organische chemie met moleculaire zelf-assemblage en -replicatie.

Nieuwe concepten in zelf-replicatie

Het onderzoek zal zich richten op nieuwe concepten in zelf-replicatie gebaseerd op de mechanische fragmentatie van grotere geassembleerde structuren om meer kleinere structuren te vormen. De aldus gevormde kleinere structuren kunnen sneller groeien dan de grotere structuren. Het is de verwachting dat dit proces leidt tot exponentiële groei, waarbij het product zelf als katalysator fungeert voor de vorming van meer van hetzelfde product (zogenoemde zelf-replicatie). Dit is een nieuwe manier om macrocycli te vormen. 


Dit onderzoek heeft mogelijke toepassingen op het gebied van moleculaire sensoren, smart materials en systems chemistry.

 

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13

Meer nieuws