Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Drie hoogleraren Bètafaculteit worden KNAW-lid

Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen
18 mei 2010

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft 27 nieuwe leden gekozen. Vier nieuwe leden zijn verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen waarvan drie aan de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Nieuwe leden worden gekozen op grond van hun wetenschappelijke prestaties en op voorspraak van de wetenschappelijke gemeenschap. KNAW-leden, ook wel Akademieleden genoemd - zijn vooraanstaande wetenschapsbeoefenaren, werkzaam op alle terreinen van het wetenschappelijk onderzoek.

De drie nieuwe KNAW-leden aan de Groningse Bètafaculteit zijn:
in de Afdeling Natuurkunde (wiskundige en natuurkundige wetenschappen, levenswetenschappen en technische wetenschappen)

 • prof. dr. ir. Hein de Baar (1949), hoogleraar Oceanografie Rijksuniversiteit Groningen; senior onderzoeker Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee
 • prof. dr. Thomas Palstra (1958), hoogleraar Scheikunde, Rijksuniversiteit Groningen; directeur Zernike Institute for Advanced Materials

in de Afdeling Letterkunde (geesteswetenschappen, rechtswetenschappen, gedragswetenschappen en maatschappijwetenschappen)

 • prof. dr. ir. Hans van der Plicht (1951), bijzonder hoogleraar Isotopen Chronologie, Rijksuniversiteit Groningen; bijzonder hoogleraar Isotopen Archeologie, Universiteit Leiden

De nieuwe leden worden op maandag 13 september geïnstalleerd.

Zie ook: website KNAW

De KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) bewaakt vanuit een onafhankelijke positie de kwaliteit en de belangen van de wetenschap en adviseert de regering. Bovendien is zij verantwoordelijk voor negentien instituten die met hun onderzoek en collecties tot de voorhoede van de Nederlandse wetenschap behoren en internationale faam genieten. De KNAW geldt daarmee als de autoriteit voor en van de Nederlandse wetenschap.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 24 april 2018

  Surfen door de natuurkunde

  Niemand heeft Einstein nog op een fout kunnen betrappen, verandering van omgeving levert nieuwe ideeën op en het is onwaarschijnlijk dat er ooit een Theorie van Alles komt. En dat is maar goed ook, want het zou saai zijn wanneer we alles begrijpen....

 • 13 april 2018

  Nationale Roadmap: subsidies voor Groningse onderzoeksfaciliteiten

  Het Bestuur van NWO heeft tien aanvragen in de Nationale Roadmap voor Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur gehonoreerd, voor een totaalbedrag van €138 miljoen. De (deels) Groningse faciliteiten ATHENA, KM3Net, NEMI, Ruisdael Observatory en...

 • 13 april 2018

  Maria Antonietta Loi ontvangt Physica prijs 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi