Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieBestuur, afdelingen en medewerkersAfdelingenAfdeling NederlandsWie wat waar

Alumnivereniging

Nederlandse Taal en Cultuur

Hebban Olla Vogala

De opleiding Nederlandse taal en cultuur (voorheen: Nederlandse taal- en letterkunde) is een van de oudste opleidingen binnen de Faculteit der Letteren in Groningen. Alumni van deze opleiding vindt men dan ook overal, en in allerlei functies. Van Tzum tot Tsjechië, van postbode tot professor. IT, journalistiek, onderwijs, onderzoek, uitgeverijen, bibliotheken; het is slechts een greep uit de vele beroepsvelden waarin de veelzijdige neerlandici terechtkomen. Voor hen allen is er de Alumnivereniging Nederlands, waar zij de band met hun oude studiegenoten en docenten, zowel op persoonlijk als professioneel vlak, kunnen hernieuwen, onderhouden en verstevigen.

Voor wie is de Alumnivereniging?

De alumnivereniging Nederlands is een vereniging in oprichting voor oud-studenten Nederlands van de Rijksuniversiteit Groningen. Onder oud-studenten Nederlands van de Rijksuniversiteit Groningen verstaat het bestuur van de vereniging: personen die een bepaalde periode als hoofdvakstudent aan de opleiding Nederlands verbonden zijn geweest, waarbij het niet uitmaakt of zij hun studietijd al dan niet hebben afgesloten met een bul. Naast deze oud-studenten staat de vereniging ook open voor andere geïnteresseerden, zoals oude bijvakstudenten en alumni van verwante opleidingen zoals Algemene Taalwetenschap of Mediaevistiek.

Wat doet de Alumnivereniging?

De vereniging stelt zich ten doel om de band tussen de leden in stand te houden, zodat zij op de hoogte blijven van elkaars bezigheden. Daarnaast wil zij de leden informeren over recente ontwikkelingen op het vakgebied en binnen de opleiding Nederlands te Groningen.

Activiteiten

Tweemaal per jaar wordt een bijeenkomst voor de alumni georganiseerd, waarop de ontmoeting met mede-alumni en oud-docenten centraal staat. Geheel in de traditie van de Nederlandse letterkunde zullen het nuttige en aangename op de activiteiten worden verenigd. Zo zullen we op de eerstvolgende bijeenkomst (waarover de alumni spoedig bericht zullen ontvangen) eerst een middeleeuwse stadswandeling door Groningen maken, waarna we in het Land van Cocagne (Luilekkerland) een borrel gaan drinken.

Lid worden?

Stuur een e-mail naar de contactpersoon van de alumnivereniging.

Het bestuur

Momenteel bestaat het bestuur uit Jan Berenst (als docent verbonden aan de Opleiding Nederlands), de alumni Albert Oosterhof, Jan Jaap Knol, Saskia Hutten en Niek Dekker en het student-lid Willem Zeijl. Voor het bestuur zijn wij nog op zoek naar nieuwe, enthousiaste leden. Een ieder die zijn of haar organisatorische, creatieve en/of leidinggevende capaciteiten in wil zetten, is van harte welkom!

Wil je meer informatie?

adres: Alumnivereniging Nederlands, Opleiding Nederlandse taal en cultuur, Oude Kijk in 't Jatstraat 26, Postbus 716, 9700 AS Groningen.

Of stuur een e-mail naar de contactpersoon.

Laatst gewijzigd:25 juli 2018 15:56
printView this page in: English