Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieBestuur, afdelingen en medewerkersAfdelingenAfdeling Midden-Oosten Studies

Welkomstwoord

Welkom in de Afdeling Midden-Oostenstudies

x

Dit is een heel goed moment om naar Groningen te komen. Het Centrum voor Midden-Oostenstudies is de laatste jaren snel gegroeid. Wij zijn trots op een lange, rijke traditie in het Arabisch en het Hebreeuws als onderdelen van één van de oudste studies in Nederland (1614). Wij gaan door met vernieuwing in onderwijs en onderzoek: onze originele Bachelor- en Masterprogramma’s trekken vele goed gemotiveerde studenten. Mijn collega’s zijn de beste deskundigen op dit vakgebied.

Wij bieden onze studenten een intensieve omgang met het Midden-Oosten met grote nadruk op de moderne tijd en in grote betrokkenheid bij landen zoals Egypte, Marokko, Israël, Syrië, Saoedi-Arabië, en de Golfstaten – onze cursussen belichten het Midden-Oosten van alle kanten.

Onze docenten zijn nauw verbonden met internationaal onderzoek en behoren tot de besten in het vakgebied: jihadisme, Moslim Broeders, Iran, Turkije, Religie en Cognitie, Arabische en Hebreeuwse literatuur – al deze onderwerpen behoren tot de specialismen van de docenten.

Buiten de collegezaal zijn onze studenten betrokken bij evenementen zoals lezingenseries, politieke debatten, webklassen en advisering. De bloeiende studentenvereniging SIDURI biedt jou de zekerheid dat jij gedurende jouw studie hier er helemaal bij hoort.

Wij verheugen ons er op jou in Groningen te ontmoeten!

Wout van Bekkum

Voorzitter Centrum voor Midden-Oostenstudies  

Laatst gewijzigd:25 juli 2018 15:54
printView this page in: English