Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieBestuur, afdelingen en medewerkersAfdelingenAfdeling KunstgeschiedenisOnderzoekPatrician Patronage Project

Database

Ten behoeve van het project is een speciale database opgezet met kunstwerken en opdrachtgevers, waarin uiteindelijk kan worden gezocht op eigenaar, kunstwerk, techniek, kunstenaar, opdrachtgever, onderwerp, herkomst, plaats en/of periode. Meerdere onderzoekers en stagiairs die zich bezighouden met de patricische mecenaat in Florence kunnen hun onderzoeksresultaten in de database invoeren. Door de gegevens uit verschillende onderzoeken op één plek op te slaan, zullen de mogelijkheden om informatie te vergelijken en nieuwe verbanden te vinden veel makkelijker worden.

De database bestaat reeds uit een uitgebreide collectie van kunstwerken en gebouwen, die in het systeem als afzonderlijke objecten zijn opgeslagen. Elk item bestaat uit verschillende tabbladen met relevante informatie: een beschrijving van het kunstwerk en de opdrachtgeving, de betrokken kunstenaar(s), de gebruikte technieken, informatie over de opdrachtgever(s), de herkomst van het kunstwerk en de belangrijkste literatuur over het object. Een groot voordeel van een database is dat er altijd nieuwe gegevens aan toegevoegd kunnen worden, op een eenvormige manier. Hierdoor wordt de bron van informatie waaruit geput kan worden steeds groter, zonder dat het geheel onoverzichtelijk wordt.

Momenteel zijn we bezig om een interface te ontwikkelen, zodat in de toekomst de database kan worden opengesteld voor andere wetenschappers. Door query’s te ontwerpen, kunnen bijna alle gewenste combinaties van gegevens uit de database worden geëxtraheerd.

Laatst gewijzigd:25 juli 2018 15:56
printView this page in: English