Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieBestuur, afdelingen en medewerkersAfdelingenAfdeling GeschiedenisGeschiedenis rond de middag

Aankondigingen

Geschiedenis rond de Middag

Dinsdag 13 februari 12:00 – 12:45 u

Graag nodigen wij u uit voor een bijeenkomst van Geschiedenis rond de Middag op dinsdag 13 februari van 12:00 tot 12:45 in lokaal H1312.0012.

Een tentoonstelling over een historisch thema kan een mooie manier zijn om een breed publiek kennis te laten maken met het eigen vakgebied of onderzoek. Wat zijn de mogelijkheden en valkuilen bij het opzetten van een tentoonstelling?

Hierover zal drs. Rolf ter Sluis, conservator bij het Universiteitsmuseum Groningen, op 13 februari een presentatie geven: ‘Voelen en tasten, het maken van een tentoonstelling’.

Vervolgens zal dr. Rina Knoeff, universitair hoofddocent aan de RUG, enkele aanvullende opmerkingen maken vanuit haar ervaringen bij het maken van de recente tentoonstelling ‘Gelukkig Gezond! Histories of Healthy Ageing’ in het Universiteitsmuseum. De voertaal bij deze bijeenkomst is Nederlands.

Het belooft een interessante Geschiedenis rond de Middag te worden – ook voor degenen die (nog) geen tentoonstellingsplannen hebben, maar wel eens een historisch museum bezoeken of geïnteresseerd zijn in publieksgeschiedenis. U bent allen van harte welkom!

Met vriendelijke groeten,

Merit Hondelink

Desiree Krikken

David Veltman

Niké Wentholt

Chris Hietland

Laatst gewijzigd:11 maart 2019 16:48