Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieBestuur, afdelingen en medewerkersAfdelingenAfdeling Europese talen en culturenWie wat waar

Afbeeldingen en video's

Dit is een demonstratiepagina

Harmonieplein
Harmonieplein

… waar onderwijs en onderzoek samenkomen

Als universiteit verzorgen we onderwijs en onderzoek op hoog niveau en binnen een breed spectrum aan vakgebieden. We onderscheiden ons op de internationale markt door de sterke koppeling tussen onderwijs en onderzoek, toegespitst op onze drie speerpunten Energy, Healthy Ageing en Sustainable Society. Niet alleen heeft ons onderwijs en onderzoek directe maatschappelijke relevantie, ook werken onze wetenschappers op grote schaal samen met partners uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid. De universiteit bevordert daarnaast het huidige debat over wetenschappelijke, maatschappelijke en culturele vraagstukken en reikt overtuigende perspectieven en verfrissende ideeën aan, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

… als internationale speler

Onderzoek en onderwijs zijn bij ons als universiteit internationaal georiënteerd. Studenten uit alle werelddelen kunnen zichzelf in Groningen voorbereiden op hun internationale carrière. We hebben een sterke internationale reputatie en een goede - en snel stijgende - positie in de internationale rankings. In een uitgebreid netwerk van samenwerkingsverbanden werken onderzoekers samen aan de grenzen van het weten, waarmee ze onze sterke reputatie wereldwijd onderstrepen.

Kaart Europa
Kaart Europa
Nanocar
Nanocar
Studenten
Studenten
Harmonieplein
Harmonieplein
Inauguratie
Inauguratie
Laatst gewijzigd:20 april 2017 10:17