RUG-student wint Unilever Research Prize

Wouter Muizelaar, student Mariene Biologie en Science+, Business and Policy aan de RUG, heeft op 27 november 2018 de prestigieuze Unilever Research Prize gekregen. Zijn masterscriptie “Seaweeds and Carbohydrates: Assessment of starting a new Public Private Partnership ”, over het kweken van zeewier als toekomstige voedselbron, gooide hoge ogen bij de jury. Hierin wijst Muizelaar op de zakelijke kansen voor publiek-private exploitatie en geeft hij aan welke obstakels er moeten worden overwonnen.
De jury prijst Muizelaar om zijn vermogen “wetenschappelijk inzicht op hoog niveau te integreren met een grondige kennis van (inter)nationale bedrijfsstrategieën en met de noodzakelijke beleidsopties en -maatregelen”. Het resultaat is dan ook een “indrukwekkende, uitmuntende en zeer goed geschreven masterscriptie”. Ook voor Muizelaar als persoon is er veel lof: naast “hardwerkend, betrokken, proactief en leergierig” wordt hij omschreven als een “zeer prettige collega”. Kortom: “een droomcombinatie van eigenschappen en vaardigheden”.
De Unilever Research Prize wordt jaarlijks toegekend aan jonge academici die veelbelovend onderzoek doen binnen de scheikunde, biotechnologie, werktuigbouwkunde, biologie, landbouwwetenschap en de sociale wetenschappen. Unilever wil met deze prijs jong talent stimuleren om toponderzoek te blijven doen.
Muizelaar gaat daar zeker mee verder: hij wordt onderzoeker aan Wageningen University and Research.
Laatst gewijzigd: | 06 november 2024 10:51 |
Meer nieuws
-
20 mei 2025
Van oesterzwam tot overall
Een shirt van schimmels - of preciezer gezegd van mycelium textiel. Het zou een goede stap kunnen zijn richting een duurzamere mode-industrie. Tenminste: als het materiaal zó ontwikkeld kan worden dat het goed bruikbaar is voor kleding én...
-
20 mei 2025
Huishoudens kunnen uitstoot met 40 procent verlagen door gedragsverandering
Wanneer de rijkste huishoudens hun dagelijkse gewoontes aanpassen kan dat de totale uitstoot van broeikasgassen door huishoudens met 40 procent omlaag brengen.
-
19 mei 2025
Wetenschap Werkt | Recycling van rubber mogelijk dankzij revolutionaire methode
Hij ontving op 13 mei de Ben Feringa Impact Award (categorie onderzoekers): Francesco Picchioni , hoogleraar Chemische Technologie (FSE). Waarom hij deze prijs kreeg? Zijn belangrijke innovatie waarmee rubber zonder kwaliteitsverlies kan worden...