Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenHulp bij studiekeuze

Aniek, Communicatie- en informatiewetenschappen

Aniek Groenwold
Aniek Groenwold

Van psychologie naar communicatiewetenschappen en nu dan toch: marketing. 5 jaar geleden begon ik vol moed aan de bachelor psychologie, want ‘daar kun je nog alle kanten mee op’, zei men. Toch had ik na twee jaar nog steeds geen ‘kant’ gevonden en verdween de motivatie om te studeren. In diezelfde periode vertelde een commissiegenootje over haar studie Communicatie- en Informatie Wetenschappen. Daar had ik nog nooit van gehoord, maar de vakken klonken allemaal superinteressant. Na een bezoek aan de open dag wist ik: deze studie past veel beter bij me.

Dat ik aan de RUG zou blijven studeren was voor mij vrij vanzelfsprekend. Groningen zit vol jonge inspirerende mensen, fijne plekjes en toffe mogelijkheden (evenementen, commissies, activiteiten) die ik nog uit moest proberen. Zo vond ik het ontzettend leuk om deel te nemen in een PR-commissie voor een benefiet-restaurant en had ik inmiddels een chill baantje bij een marketingbureau. In het derde jaar van mijn bachelor CIW ben ik dan ook alvast begonnen aan de pre-master Marketing (Dat is een master bij de faculteit van Business & Economics, waar men mensen met een Letteren-bachelor alleen toelaat na het volgen van een pre-master. Best een ingewikkeld verhaal zo, maar voor de geïnteresseerden leg ik het met alle liefde eens uit!) In januari hoop ik aan de master marketing te beginnen en vooruit: nog 1 jaartje te genieten van die heerlijke studententijd.

Gaandeweg kom je er wel achter wat bij je past, maar om te voorkomen dat je hier meerdere studiejaren aan besteed, zou ik iedereen aanraden om je zo goed mogelijk te laten informeren. Vergelijk verschillende studies en universiteiten en vraag andere studenten gerust om hulp.

Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het studeren en leven in Groningen of over Communicatie- en informatiewetenschappen!                               

Laatst gewijzigd:14 december 2017 13:12