Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenMinor programma's

Minorruimte

Indeling bachelor

De RUG hanteert een major-minorstructuur in de bachelor. Binnen de bachelor hebben de meeste opleidingen aan de RUG een minorruimte van 15 EC of 30 EC. Deze minorruimte biedt studenten de mogelijkheid om in het eerste semester van het 3e jaar buiten de grenzen van hun eigen opleiding te kijken, of zich juist binnen de eigen opleiding te verdiepen.

Minorruimte

Het is afhankelijk van je studie of je een minorruimte hebt in de bachelor. Dit hangt af van de wettelijke eisen aan jouw opleiding en/of de inhoud. Bij je eigen opleiding kun je hier meer informatie over krijgen. Als je wel deze ruimte hebt dan kun je die invullen met:

  1. universitaire minorpakketten
  2. persoonlijke minorpakketten
  3. een verblijf in het buitenland
  4. een onderzoeks- of maatschappelijke stage

Voor wie geldt deze minorruimte?

Het is afhankelijk van je studie of je een minorruimte hebt in de bachelor en op welke manier je die kunt invullen. Bij je eigen opleiding kun je hier meer informatie over krijgen. Bepaalde opleidingen met een zogenaamd ‘civiel effect’, zoals Rechten en Geneeskunde, hebben geen minorruimte. Bij Rechtsgeleerdheid moet je een zogenaamde vrije bachelor volgen om een Minorpakket te kunnen doen. Bij je opleiding/faculteit kun je meer informatie krijgen de mogelijke invullingen van de minorruimte.

Overzicht Minorruimte per opleiding

Laatst gewijzigd:28 februari 2019 10:59
printView this page in: English