Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Top 15 meest gelezen in 2017

21 december 2017

2017 is bijna voorbij : een jaar van wetenschappelijke hoogtepunten, mooi samenwerkingen en nieuwe ontmoetingen. Als universiteit verzorgen we onderwijs en onderzoek op hoog niveau en binnen een breed spectrum aan vakgebieden. We onderscheiden ons op de internationale markt door de sterke koppeling tussen onderwijs en onderzoek, toegespitst op onze speerpunten Energy, Healthy Ageing en Sustainable Society. Niet alleen heeft ons onderwijs directe maatschappelijke relevantie, ook werken onze wetenschappers op grote schaal samen met externe partners. Dat zie je terug in de nieuwsberichten van afgelopen jaar. We hebben een jaaroverzicht gemaakt op basis van de meest gelezen nieuwsitems op www.rug.nl. Welke berichten trokken de meeste bezoekers?

De eerste plaats is voor een artikel uit oktober 2016, toen professor dr. Ben Feringa de Nobelprijs voor Scheikunde toegekend kreeg. Bijna 10.000 mensen wilden dit nieuws ook nog in 2017 lezen. Twee andere populaire nieuwsberichten gaan ook over Feringa (o.a. zijn prachtige fietsparkeerplaats), twee over studentenverenigingen en – uiteraard – verscheidene over onderzoeksprijzen en – subsidies, evenementen en ranglijsten (zoals de Keuzegids 2018). Wat mist er in deze top 15? We hebben veel berichten gepubliceerd over wetenschappelijk onderzoek, ontdekkingen, promoties en doorbraken, en uiteraard ook over ons onderwijs. Echter, die zie je niet terug in deze ‘meest gelezen’ lijst. Door dit soort nieuwsberichten prominenter op de homepage te plaatsen, hopen we dat 2018 een iets ander beeld zal geven.

Ben Feringa
Ben Feringa
Laatst gewijzigd:16 april 2020 16:21
View this page in: English

Meer nieuws

  • 24 mei 2024

    Lustrum 410 in beeld

    Lustrum 410 in beeld: We zijn alweer over de helft van ons lustrum! Geniet van een paar foto's van het lustrum tot nu toe.

  • 21 mei 2024

    Uitslag universitaire verkiezingen 2024

    De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.