Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Eerstejaarsstudenten maken kennis met studiestad Groningen

11 augustus 2017

Deze maandag is de 49ste editie van de KEI-week gestart: Once upon a KEI. Eerstejaars maken tijdens deze week kennis met de vele mogelijkheden die studentenstad Groningen biedt op het gebied van studie, sport, cultuur en uitgaan.

Maandagochtend stroomde het Academieplein vol met studenten die zich officieel hebben ingeschreven voor de KEI-week. Deze week vinden vijf dagen lang evenementen plaats om de eerstejaars te laten proeven van alle facetten van de stad en het studentenleven.

Open Air Festival KEI-week 2016
Open Air Festival KEI-week 2016

Begin goed voorbereid aan je studietijd

Na de inschrijving kunnen de KEI-lopers terecht op de informatiemarkt op de Vismarkt. Hier stellen verschillende studentenorganisaties zich voor, geeft de politie informatie over veilige studentenkamers en krijgen eerstejaars hulp bij het vinden van een kamer.

Ook de dinsdag staat in het teken van een goede voorbereiding op het studentenleven. Zo vinden er tijdens ‘KEI to your Future’ in het Martiniplaza workshops en lezingen plaats op het gebied van studie en werk, van onder andere beroemd oud-RUG-student Arjen Lubach. KEI-lopers krijgen hier tips en advies over effectief studeren, solliciteren en actief worden naast de studie.

Op woensdag is er volop aandacht voor sport en cultuur. ’s Middags presenteren de studentensportverenigingen zich in sportcentrum ACLO, zodat KEI-lopers verschillende sporten kunnen uitproberen. ’s Avonds kunnen de studenten workshops volgen van culturele verenigingen tijdens ‘More to Explore’ in De Oosterpoort. Ook treden er bands en cabaretiers op.

Duurzaamheid en het Green Key keurmerk

Duurzaamheid vormt een belangrijk onderdeel van het Open Air Festival dat op donderdag plaatsvindt in het Stadspark. Op het festival is een ‘Green Corner’ ingericht, waar verschillende duurzame initiatieven en activiteiten plaatsvinden. Vorige week werd bekend dat KEI dit jaar het Green Key keurmerk krijgt, een keurmerk voor evenementen die bewust het milieu sparen en daarbij verder gaan dan de geldende wetten en regels. Zo draaien tijdens het Open Air Festival alle aggregaten op biologische brandstof. In 2014 en 2015 won KEI ook al de prijs voor meest Duurzame Introductiestunt (DIS).

KEI-week

De KEI-week is de algemene introductieweek voor HBO- en WO-studenten. Naar verwachting zullen dit jaar ruim 5000 nationale en internationale studenten meedoen. Daarmee is het de grootste introductieweek van Nederland. KEI is overigens ook de oudste introductieweek van Nederland; de eerste editie vond plaats in 1969!

Laatst gewijzigd:14 april 2020 15:01
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...