Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Career Services Law Career opportunities
Header image Met recht aan het werk!
Henk Bultena

Wat heeft Henk Bultena gehad aan zijn Master Privaatrecht aan de RUG?

Datum:24 april 2024
Henk Bultena is toezichthouder bij Autoriteit Consument & Markt (ACM). Wat heeft hij aan zijn Master Privaatrecht aan de RUG gehad, en waar is hij nu aan het werk?
Rijksoverheid

Baankansen in het noorden: de Rijksoverheid

Datum:05 april 2024
Eén van de grotere werkgevers is de Rijksoverheid. Met bijna 30 Rijksdiensten biedt de Rijksoverheid jou veel baankansen als afgestudeerde jurist. In dit artikel vertellen we je meer over de Rijksoverheid als potentiële werkgever.
Karin Attema

Het werkende leven als advocaat

Datum:27 februari 2024
Deze keer gaan we in gesprek met Karin Attema, Advocaat bij TRIP Advocaten Notarissen.   
Marjolein Moorman

Het werkende leven van Marjolein Moorman

Datum:29 juni 2021

In mijn vorige blog vertelde ik over hoe ik na (maar eigenlijk al tijdens) mijn studie in de advocatuur terecht ben gekomen. In deze blog neem ik je mee in de dagelijkse praktijk. Hoe ziet een kantoordag eruit en waar houd ik me als advocaat-stagiaire op...

Amber Woldring

Even voorstellen: Amber Woldring

Datum:08 juni 2021

Mijn naam is Amber Woldring en ik werk momenteel bij Stibbe in Amsterdam als kandidaat-notaris, waar ik mij voornamelijk bezighoud met het ondernemingsrecht.

Ellen Jager

Even voorstellen: alumna Ellen Jager

Datum:01 juni 2021

Mijn naam is Ellen Jager en in april 2021 heb ik mijn master Nederlands recht met de specialisaties ondernemingsrecht en privaatrecht cum laude afgerond aan de RUG. Per 1 maart 2021 werk ik met veel plezier als jurist bij Yspeert advocaten te Groningen,...

Douwe Hoeks

Het werkende leven van Douwe Hoeks

Datum:22 februari 2021
Zoals ik in mijn vorige blog al even heb aangestipt, is het notariaat een heel menselijk en tegelijk juridisch beroep, waarbij je mensen begeleidt tijdens alle fases van hun leven. Een goed voorbeeld daarvan is een bespreking met een jong stel dat enkele maanden samenwoont en graag het een en ander wenst te regelen over hun samenleving.
Marjolein Moorman

Even voorstellen: alumna Marjolein Moorman

Datum:21 januari 2021
Mijn naam is Marjolein Moorman en ik werk sinds oktober als jurist bij Yspeert advocaten te Groningen, waar ik me met name bezighoud met het arbeidsrecht. In 2014 startte ik met de bachelor Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. De keuze voor deze (brede) bachelor was snel gemaakt, omdat ik hiermee mijn opties voor de masterkeuze zoveel mogelijk open kon houden.
Marion Hof

Even voorstellen: alumna Marion Hof

Datum:17 december 2020
In 2013 ben ik begonnen met mijn bachelor Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van het begin af aan wist ik eigenlijk al dat ik de afstudeerrichting Fiscaal Recht wilde gaan volgen. De studie Fiscaal Recht biedt namelijk de mogelijk om de juridische sector te combineren met de financiële sector. Ik wilde graag jurist worden, maar vond het ook erg leuk om met cijfers te werken. Deze studie leek voor mij dan ook de ideale keuze. Uiteindelijk heb ik dan ook de master Fiscaal Recht afgerond.
Douwe Hoeks

Even voorstellen: alumnus Douwe Hoeks

Datum:07 december 2020
Mijn naam is Douwe Hoeks en ik werk als kandidaat-notaris bij Kooijman Autar Notarissen Adviseurs, Mediators en Juristen in Rotterdam. In 2012 begon ik met de bachelor Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Op dat moment had ik nog geen idee dat ik in het tweede jaar de bachelor notarieel recht (en daarna de master notarieel recht) zou gaan volgen. Ik had wel direct een grote voorkeur voor het privaatrecht