Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zes studiebeurzen voor Groningse scheikunde-studenten

12 oktober 2013

Op 16 september ontvingen twee scheikundestudenten van de Groningse Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen) een Topsector Chemiebeurs van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). Priscilla Pieters en Alfred Rodenboog krijgen een toelage van 5.000,- EURO per jaar gedurende hun bacheloropleiding. De VNCI deelde in totaal aan 15 eerstejaars van universiteiten en aan 27 HBO-studenten een beurs uit die bedoeld is om getalenteerde scholieren te helpen bij hun studie scheikunde.

Zes studiebeurzen voor Groningse scheikunde-studenten
Zes studiebeurzen voor Groningse scheikunde-studenten

Daarnaast ontvingen vier eerstejaarsstudenten scheikunde een Backerbeurs. Deze beurs, vernoemd naar de Groningse scheikundige Hilmar Johannes Backer , wordt alleen aan onze faculteit uitgereikt. Harmen Sikkema, Rob Lammers, Christian Böhmer en Taco Tjalma krijgen het collegegeld voor het eerste studiejaar, mits zij hun propedeuse in een jaar behalen. De toekenning van het Backerfonds is niet zozeer gebaseerd op de schoolprestaties maar op de motivatiebrief.

Laatst gewijzigd:10 februari 2017 15:12

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...

 • 24 augustus 2018

  Bart van Wees benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

  Prof.dr.ir. Bart van Wees is donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.