Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zes studiebeurzen voor Groningse scheikunde-studenten

12 oktober 2013

Op 16 september ontvingen twee scheikundestudenten van de Groningse Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen) een Topsector Chemiebeurs van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). Priscilla Pieters en Alfred Rodenboog krijgen een toelage van 5.000,- EURO per jaar gedurende hun bacheloropleiding. De VNCI deelde in totaal aan 15 eerstejaars van universiteiten en aan 27 HBO-studenten een beurs uit die bedoeld is om getalenteerde scholieren te helpen bij hun studie scheikunde.

Zes studiebeurzen voor Groningse scheikunde-studenten
Zes studiebeurzen voor Groningse scheikunde-studenten

Daarnaast ontvingen vier eerstejaarsstudenten scheikunde een Backerbeurs. Deze beurs, vernoemd naar de Groningse scheikundige Hilmar Johannes Backer , wordt alleen aan onze faculteit uitgereikt. Harmen Sikkema, Rob Lammers, Christian Böhmer en Taco Tjalma krijgen het collegegeld voor het eerste studiejaar, mits zij hun propedeuse in een jaar behalen. De toekenning van het Backerfonds is niet zozeer gebaseerd op de schoolprestaties maar op de motivatiebrief.

Laatst gewijzigd:10 februari 2017 15:12
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...