Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dijkhuizen in top drie van meest ondernemende wetenschappers van Nederland

12 juni 2012

Prof. Lubbert Dijkhuizen heeft de derde prijs gewonnen in de competitie voor de ‘Meest ondernemende wetenschapper van Nederland’. De prijzen werden tijdens de jaarlijkse Dag van de Valorisatie op 6 juni in de Beurs van Berlage uitgereikt door juryvoorzitter Sijbolt Noorda (voorzitter van de VSNU). De kandidaten waren genomineerd door de rectores magnifici en decanen van alle Nederlandse universiteiten.

Nationale valorisatiecommissie

De competitie voor de ‘meest ondernemende wetenschapper van Nederland’ is ingesteld om mensen die wetenschap en ondernemerschap met elkaar weten te combineren, in het zonnetje te zetten. De competitie wordt georganiseerd door Science Alliance in samenwerking met onder meer de Nationale Valorisatiecommissie, VSNU en Technologiestichting STW.

Carbohydrate Competence Centre

Lubbert Dijkhuizen is hoogleraar microbiële fysiologie aan het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB) en was daarnaast initiatiefnemer en medeoprichter van het Carbohydrate Competence Centre. Dit onderzoekscentrum werkt samen met partners in de industrie en het publiek aan de verwerving van hoogstaande kennis over de synthese en modificatie van koolhydraten, met als doel innovatie te stimuleren en een bijdrage te leveren aan een gezondere en meer duurzame samenleving.

Van links naar rechts :Prof. Lubbert Dijkhuizen (University of Groningen), Prof. Clemens van Blitterswijk (University of Twente) and Prof. Paul Savelkoul (VU University Medical Center Amsterdam)
Van links naar rechts :Prof. Lubbert Dijkhuizen (University of Groningen), Prof. Clemens van Blitterswijk (University of Twente) and Prof. Paul Savelkoul (VU University Medical Center Amsterdam)
Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...