Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dijkhuizen in top drie van meest ondernemende wetenschappers van Nederland

12 juni 2012

Prof. Lubbert Dijkhuizen heeft de derde prijs gewonnen in de competitie voor de ‘Meest ondernemende wetenschapper van Nederland’. De prijzen werden tijdens de jaarlijkse Dag van de Valorisatie op 6 juni in de Beurs van Berlage uitgereikt door juryvoorzitter Sijbolt Noorda (voorzitter van de VSNU). De kandidaten waren genomineerd door de rectores magnifici en decanen van alle Nederlandse universiteiten.

Nationale valorisatiecommissie

De competitie voor de ‘meest ondernemende wetenschapper van Nederland’ is ingesteld om mensen die wetenschap en ondernemerschap met elkaar weten te combineren, in het zonnetje te zetten. De competitie wordt georganiseerd door Science Alliance in samenwerking met onder meer de Nationale Valorisatiecommissie, VSNU en Technologiestichting STW.

Carbohydrate Competence Centre

Lubbert Dijkhuizen is hoogleraar microbiële fysiologie aan het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB) en was daarnaast initiatiefnemer en medeoprichter van het Carbohydrate Competence Centre. Dit onderzoekscentrum werkt samen met partners in de industrie en het publiek aan de verwerving van hoogstaande kennis over de synthese en modificatie van koolhydraten, met als doel innovatie te stimuleren en een bijdrage te leveren aan een gezondere en meer duurzame samenleving.

Van links naar rechts :Prof. Lubbert Dijkhuizen (University of Groningen), Prof. Clemens van Blitterswijk (University of Twente) and Prof. Paul Savelkoul (VU University Medical Center Amsterdam)
Van links naar rechts :Prof. Lubbert Dijkhuizen (University of Groningen), Prof. Clemens van Blitterswijk (University of Twente) and Prof. Paul Savelkoul (VU University Medical Center Amsterdam)
Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...